Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • j.

    Ispričavam se Dvi-tri jer sam u svojoj nemaštovitosti stavio isti naslov kao i ona; nemam pojma što bih stavio umjesto ovoga. Time završavam epski ciklus napornih i tendencioznih izvještaja o podrivačkom protunarodnom putu usmjerenom na propagandu hladnih piva sjevera, a protiv turizma na Mediteranu :))).

    avatar

    02.09.2024. (06:30)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Dobrodošli! Zna se, bez tokajca nema povratka :)
    Novi naslov: Organizacija

    avatar

    02.09.2024. (06:41)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    sjajno, @Vjetre :

    ovaj središnji dio neba naslonjenog na stabla je čista lirika

    avatar

    02.09.2024. (08:10)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    vjetar u krošnji uspomene.. fotopoezija...

    avatar

    02.09.2024. (08:21)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Hvala ti što si stavio ovaj naslov, srce mi je zaigralo ;). Lijepo mi je to sto ti i supruga putujete skupa (mislim, kao da drugačije i priliči) i što ti supruga dijelom skroji plan puta... pa putujete zajedno, ima i ona svojih znati/želja. :). Imas ti zeznuti smisao za humor. :))
    Dijeljena, zajednička iskustva su...sve...što vrijedi.

    Što se tiče Mediterana, ne bih... kud svi Turci tud i moja Mujica... Baš mi i jutros priča dojmove... bit ce toga još... ne moze, promukla, bas sve reći. Kad sam spomenula svoj maturalac u Prag, kaze, taj MIOC i dan-danas ide u Prag, svi drugi biraju Španjolsku, Grčku... A ja ne mogu nikome objasniti, pa ni svom vlastitom djetetu, koja je šteta učinjena Mediteranu zahvaljujući turizmu (ta riječ je vjv turcizam;) i ljudskom pohlepom za osvajanjem terirorija i zabijanjem vlastite zastavice (vlasništva) na osvojeno, pokoreno.

    avatar

    02.09.2024. (09:46)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Puno puta sam namjeravao posjetiti Bratislavu. Nije daleko od Beča, au KOmaromu, u Madžarskoj u blizini Gjora sam gotovo godinu dana radio. Pa samvikendima kad sam ostajao u Madžarskoj znao otići u Sopronj, Beč, Budimpeštu, Prag. Međutim, Bratislava je, na žalost, uvijek ostala negdje po strani. Zapravo, uz Brno to je dini grad u kome, kad govorim o ovom području nisam bio. Nadam se da će jednog dana biti prilike za posjet, pa da tako uz Varšavu i Krakow, gdje sam bio zaokružim svoju "srednjeeuropsku" priču.

    avatar

    02.09.2024. (10:21)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    samo da ti spomenem nebitno uz tvoj post ali u mojem sjećanju stoji : baka mojeg supruga je Hrvatska pemica rodom iz Bratislave , pa eto, poznat mi je njihov govor u kući u koju sam se udala uz sva jela i sve običaje koji su me dočekali ( Jezuš Krištuš kakov mršava Dalmatinka si dovel )

    avatar

    02.09.2024. (11:16)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Uživam u tvojem kadriranju, a fotke su ti odlične kao i uvijek. Besprijekorno napisan kratki putopis! Još me samo zanima koga si to nazvao stožerom, svoju Dragu ili? :)

    avatar

    02.09.2024. (17:46)    -   -   -   -  

  • viatrix

    Kada negdje otputujem moje pripreme su dugotrajne, možda i previše. Ta planiranje se uvijek meni prepuste.:)

    avatar

    02.09.2024. (21:02)    -   -   -   -  

  • luki2

    Genijalno si napisao, posebno o.mojoj Bratislavi....Divota! I neka ste uživali...Moja baka je znala govoriti:"Ježiš Maria" kad bi necim bila šokirana, a smješno je jer se ona zvala Marija, a moj djed broj 2 : Jozef!:)))) lLjubim!

    avatar

    02.09.2024. (23:50)    -   -   -   -  

  • Kukumare

    Divno je osjetiti nečiji doživljaj mjesta, grada, ljudi.
    Imala sam davno u planu posjetiti Rusiju, onako vlakom, nikad kraja, nastaviti do Kine, Vijetnama....u mislima sam to više puta prolazila. Vidjela sam se s mnoštvom knjiga, gledajući kroz prozor, upijajući prizore, dotaknuti nešto autohtono, daleko. Okusiti.... Ne bude niš od tega. Nisam za kruzere, ali tko zna .

    avatar

    03.09.2024. (17:38)    -   -   -   -  

  • j.

    Stožer, da, pa samo je jedan stožer. :)

    Ljudi dragi; putovanje počinje prvim korakom. Ja imam sreću, neizmjernu sreću, što nas dvoje zasuzimo u istom času istog filma; isti nas grad obuzme i šuteći se pogledavamo pod istim zvijezdama. Je li to stvar vježbe i navike i dobre volje, ili ničim izazvana kemija - nemam pojma. Nema uludo utrošenih para, nema optužbi, nema razilaženja; Ona manje voli uzbrdice a ja zatvorene prostore; sve se dogovori i razdijeli u djeliće koji stvore zadovoljstvo. Neizmjernu puninu možete osjetiti već kada zabacite ruksak s vodom i slancima, na prvoj stanici tramvaja, na nekoj Mrežnici ili Bundeku ili Srnecu, tu iza ugla. Ne odustajte, od sebe, na prvom mjestu; ako vam imam što poručiti, to je onda to ;).

    avatar

    03.09.2024. (21:06)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ti imaš sreće, j. Ovo je divna poruka.

    avatar

    04.09.2024. (06:25)    -   -   -   -  

  • NF

    e ovaj put ću samo pohvaliti zbilja izvrsne fotke, tekst ću ujutro čitati na miru, sad imam te rituale kapanja u oči prije spavanja, dobro došao nazad.

    avatar

    04.09.2024. (21:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...