Komentari

brmbo.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    :)

    avatar

    02.05.2024. (00:42)    -   -   -   -  

  • Euro

    Pazi stvarno..

    avatar

    02.05.2024. (05:17)    -   -   -   -  

  • NF

    eh ta očekivanja, slične stvari sam apsolvirao s Dalijevim Lincolnom

    avatar

    02.05.2024. (06:15)    -   -   -   -  

  • Sarah

    ma jok..nisam uopće skužila na mobu da je kola, a već je bila crvena...

    avatar

    02.05.2024. (08:56)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Mind games.
    Teorija spoznaje.
    Ruže su crvene/tajne su skrivene ;).

    Crvena ne, al ORIGINAL - da!

    avatar

    02.05.2024. (09:08)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Crvena limenka, žuto cvetje i gora zelena. Može li crveno vino umjesto coke?

    avatar

    02.05.2024. (09:36)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Sarah je dobro primijetila, možda se ne radi nužno o tome da znamo da je limenka Cole crvena, već o tome da ta kombinacija boja, kad se gleda iz malo daljeg, stvara u našem osjetilnom aparatu podražaj sličan podražaju frekvencije koju mozak interpretira kao crvenu. Kad sliku gledam na velikom monitoru, moram se malo udaljiti od nje da bi mi se ukazala "crvena".

    avatar

    02.05.2024. (11:19)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    NF, hvala na linku, nagnao me da još malo guglam pa sam kao dodatak postu stavio ovu sliku Isusa koja nestaje kako joj se približavaš pa se opet pojavljuje kako se udaljavaš od nje, što bi moglo biti razočaravajućom porukom za kršćane. :))

    avatar

    02.05.2024. (11:47)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Možda i nije razočaravajuće :-)))
    Pravi se kršćanin stalno (samo) preispituje, baš kao i svaki dobar roditelj ili partner ili ljubavnik.
    Pri tom preispitivanju, a da bi ono bilo kvalitetno, potrebno se udaljiti na pravu mjeru udaljenosti, niti previše, niti premalo...ovisno o dioptriji :-) udaljivača i razgovijetnosti objekta promatranja.

    Kad si stalno "unutra" gubiš pravu perspektivu u svim odnosima. Odnos ima čudnu, lakomu narav : voli progutati čovjeka.

    Razbludni sin uvijek bude dočekan raširenih ruku, koliko god onaj dobar i sveprisutan pizdio radi toga:-)

    Hvala ti na inspiraciji....

    avatar

    02.05.2024. (13:58)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    eto još dokaza kako je sve iluzija ;)

    P.S.
    Glede malog mede, oću reći one Larryjeve serije, davno sam je gledao, i ne redovito već povremeno, tu i tamo koju epizodu ali bez oduševljenja, molim! :)), tako da nisam postao fan, ali mogao bih, zapravo budem, pogledat ću sve epizode, ne znam zakaj nisam i prije, a znam da je odlična serija, možda mi je samo trebao poticaj, zahvaljujem :)

    P.P.S.
    onaj tvoj pjesmuljak me podsjetio na Propovjednika, sve je ispraznost i pusta tlapnja :))... i da se nisi usudio napisati da nisam shvatio pjesmuljak, k'o što si napisao za ostale komentatore, to ti je znaš alibi bez pokrića što bi rekao jedan kolega bloger... umjetnička djela svatko doživljava na svoj način, to i jest poanta umjetnosti, da nas potakne na promišljanje, da nam izazove emocije, odnosno našu subjektivnu reakciju, a ne da moramo shvatiti što je pjesnik htio reći ;))...

    avatar

    02.05.2024. (16:23)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Blogokviz - Jest, istina, jer ako vidimo crvenu tamo gdje je nema (npr. u SDP-u), onda se postavlja pitanje što još sve vidimo, čujemo, zaključujemo, spoznajemo - čega nema. :)

    I ja bih isprva samo na telki pogledao pokoju epizodu nasumično i onda to nije to, nije ti sasvim jasan koncept pa ni ne gledaš s pozornošću. No kad kreneš ispočetka pa gledaš temeljito jednu za drugom, tada vidiš koliko je ta serija genijalna, i meni svakako bolja od Seinfelda kojeg također jako volim (osim onih epizoda u kojima nije sudjelovao Larry David, te su manjeviše bezveze).

    Ček, ček, zar nije pisalo platnja?! Baš je to bila dobra riječ, šteta kajsije promijenio. Patnja i tlapnja zajedno u jednoj riječi - to treba prijaviti na onaj natječaj za nove riječi! :) Btw., znam da si ti shvatio pjesmuljak, može ga shvatiti svatko tko je čitao UGK-a. :)

    Pravo je čudo da kod Cesarićevih pjesama uvijek točno znamo što je pjesnik htio reći, mora da to znači da je striček Cesarić bio loš pjesnik. ;)) Nego, ja sam fan Baloga, obožavam njegovu Nevidljivu Ivu, to je moja razina, uporište, doseg, rezonantna kutija i referentna točka.. ;))

    avatar

    02.05.2024. (16:46)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Sarah - Prava mjera udaljenosti, da, to si odlično poantirala. Jer nikada nije poanta u tome da budemo slijepi i pokorni sljedbenici, već u tome da se sami razvijamo. Drago mi je da te je moja misao inspirirala da napišeš te veoma pogođene riječi, super je kad se možemo tako međusobno poticati. :)

    avatar

    02.05.2024. (16:59)    -   -   -   -  

  • j.

    Bome, ima se ovdje što za čitati, a i gledati, svaka čast, ljudi :).

    avatar

    02.05.2024. (17:05)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ...kad sam pisal komentar razmišljal samo o plati, točnije postoje li vegetarijanska ili veganska plata, pa sam zaključil da bi to bile nekakve za mene isprazne plate koje bi mi samo izazvale patnju, pa je eto zakonom determiniranog kaosa nastala riječ platnja kao naziv za takve plate, ono, dojdeš u restoran i naručiš jednu platnju za dvije osobe :))... jel' ovaj bedasti pokušaj nekakve vege fore ispao ciničan, nekorektan, i kak se ono kaže po naški - displejsan, a time i uvredljiv, nešto k'o u stilu Larryja Davida, kad bubne nekaj u krivo vrijeme na krivom mjestu? :))...

    avatar

    02.05.2024. (18:24)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Blogokviz - Displejsan, ha ha, pretpostavljam od pomaknut, oder? Iako mi je prva asocijacija bila neumjestan. :) Platnja bi mogla biti i pratnja uz platu, npr. ide plata po restoranu i uz nju tri konobara zdesna i tri konobara slijeva, tj. platnja. A platnja bi mogla biti i (is)platna lista iliti po starinski odrezak, ali ne mesni. Platna lista zna izazivati patnju i tlapnju u bolje sutra. A platnja je, na koncu, i čin plaćanja. Dugova prošlosti. Karmičkih dugova. Neka, dakle, platnja bude plaćanje karmičkih dugova, je l' može? O tvojoj vege plati neću se očitovati. ;)

    avatar

    02.05.2024. (19:42)    -   -   -   -  

  • luki2

    Mind games:))) Odlično ovo s Coca Colom. Ljub!

    avatar

    03.05.2024. (00:33)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    e, to, to, neumjestan, nenamjestan, nije u mjestu ili na mjestu, pomaknut s mjesta, znao sam da ćeš shvatiti :)))

    ajde, nek' ti bude ovo za karmičke dugove, platnja će biti riječ s višestrukim značenjem, ovisno o kontekstu :)

    avatar

    03.05.2024. (09:20)    -   -   -   -  

  • sewen

    Nemoreš bilivit....

    avatar

    03.05.2024. (10:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...