Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • TEATRALNI

    To je bilo ak se ne vrama početkom 20 stoljeća emancipacija i ravnopravnost. Da ona "ne smije pušit jer je žensko" onda su počinjale iz protesta. Prije ima sad 10-12 godina kad se išlo za kupon u cinestar bio je jedan penzić koji je napao jednu curu ( u verbalnom smislu) da "što ona balavica ima psovat" na što smo onda mi napali njega a on to branio argumentom da "mi smijemo jer smo muškarci" u biti ne znam zašto sad to potežem ovo sa kmečanjem na kćerino pušenje potencirano krivim razlozima mi je bila asocijacija :)

    avatar

    02.11.2023. (19:13)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Joj što ti kompliciraš, rješenje je vrlo jednostavno, iz Hrvatske treba jednom za svagda prognati sve ustaške, komunističke, jugoslovenske i srpske simbole, jer su se pod svima radili zločini i svi su poraženi, evo ako hoćeš možemo ih ja i ti skupa uklanjati.

    Usput da te pitam što misliš koje bi zločinačke simbole naši kolege blogeri u najvećoj mjeri htjeli sačuvati, ili da pojednostavnim kojih zločinaca ima najviše na blogu, ustaša, četnika, ili jugoslovena

    avatar

    02.11.2023. (20:02)    -   -   -   -  

  • j.

    Teatralni, Pamuk to tako lijepo, nježno, pročitaš dvjesto stranica dok si rekao četvrtak-petak :)

    Supatnik, koja korist da mi to uklanjamo ako ima djece koja to pjevaju, to je po meni bitno... bitno je da sada negdje u nekom Remetincu ili Oranicama ili negdje u Osijeku čame mjesec ili dva klinci od osamnaest godina radi tog pjevanja, kao i oni nesretnici dolje u Grčkoj, jer im nije imao tko reći, stari, uzmi knjigu u ruke, završi zanat, faks, ne bavi se bedastoćama, pa jel znaš da je to zabranjeno, da vas moraju kazniti kao primjer, jer inače će iza vas doći sto drugih, pa tisuću drugih... ili još gore, imao im je tko reći, ali je roditelje od te sve liberalizcaije odgoja bilo strah, bilo im je nezgodno, pa jel tri stiha nekakve koračnice vrijede toga da klinac bude u zatvoru, a da to nije napravljeno i da nisu osuđeni - vidiš kako je Srbija prošla, oni sljedeću utakmicu igraju bez publike; politika se uvijek vodi u simbolima, a stradaju konkretne tikve

    gledam neki dan negdje u Splitu, pjeva starčad "Po šumama i gorama", pa to za deset godina više neće imati tko pjevati, nećeš danas više naći ni jedno dijete, nikoga ispod četrdeset da zna riječi, to je kao da mene pošalješ na koncert Aleksandre Prijović, Pejović, Pajović, eto, to sam htio reći kad sam ono zakomplicirao kako veliš

    a zločinci na blogu, ja mislim da na blogu nema zločinaca, pis bradrs, mejk lav not vor, eto :)

    avatar

    02.11.2023. (21:07)    -   -   -   -  

  • starry night

    U svojim memoarima Mesić opisuje kako su Manolić i on, nakon završetka prvog sabora HDZ-a, krenuli kući. Manolić je bio vidljivo neraspoložen onim što je tu čuo pa je rekao: "Otišli smo u dvoranu kao domobrani, a iz nje izašli kao ustaše." I da su u Tuđmanovom sefu našli skrivene milijune koje je slala dijaspora.

    Ako ništa drugo, u Jugi nije bilo pljačke građana prisilnim naplatama, opomenama kojima su pet godina reketari novog vala pljačkali populus s dodatnih 50 kn, sjećate se tih opomena kojima vam osim zateznih kamata dignu još 50 kn, katastrofa od pljačke, pa ovrhe, blokade , deložacije, po gradovima danas sami odvjetnički uredi, fine i optičari, narod se pljačka i sve slabije vidi. Povijest uspješnog industrijskog i k.u. razvoja 45.- 85. - obrisana je, lova teče od Kaptola prema Vaticanu poraznim vaticanskim ugovorima itd., itd. Glavno obilježje današnjeg društva je PRISILNA NAPLATA, harač i i utjerivanje duga, i strah da te ne popiša ili ubije nabrijani nepismeni barbar, negdje ih zovu kozojebi, vrlo slikovita riječ i govori puno o mentalitetu.

    Pamuka sam nešto čitala, i odustala, bio je preopširan i zamoran.

    avatar

    02.11.2023. (22:27)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bravo za post! Krasno i sve napisao. No, ne možeš nedokazanome dokazati....

    avatar

    03.11.2023. (00:02)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ne podržavam nikakve totalitarne režime niti zločinačke uloge te zlojela.
    Djecu se treba učiti razvijanju empatije, teškim posljedicama, nenasilnoj komunikaciji, kritičkom mišljenju i štošta toga, a veličanje svih totalitarnih režima osuditi, kažnjavati i jednako tretirati.
    No, zakoni nam jednostavno dokazuju da nisu pravedni.
    Više puta sam o tome pisala. :)

    avatar

    03.11.2023. (00:41)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Evo vidiš kako rezonira pametna mlada žena, za razliku od na žalost većine, popustljivost prema bilo kojem zlu, širom otvara vrata svim zlima, u Martinom besmislenom svijetu tako nečemu ne bi bilo mjesta, zato izvolite gledajte i učite.

    avatar

    03.11.2023. (06:53)    -   -   -   -  

  • j.

    Da, kada djeca budu čamila u zatvoru radi pjevanja Titu i partiji onda ćemo o tome, ja ću se sigurno prvi pobuniti protiv toga, ali mi nekako izgleda da više nitko ne zna riječi tih pjesama, neće se to tako skoro desiti. Zasad su briga djeca koja čame radi ovrha, pjevanja ustašama i sličnoga; nisu izgleda imali nikoga tko bi im rekao da to nije pametno u ovakvom svijetu.

    Još je stari Trasimah na svom blogu rekao kako pravednost nije drugo do li korist jačega. Kad se to promijeni, onda možemo i o njoj, blog je kao stvoren za to.

    avatar

    03.11.2023. (09:37)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Svaka čast za ovu zadnju repliku. Zbog klinaca koji briju na ustaštvo nikako da prekinu te priče oko događaja koji su bili prije skoro 100 godina nikako u sadašnjost. Osim toga ako kažeš da je socijalizam bio kao sustav puno bolji od ovog kapitalizma velike rvatine ti standardno zalijepe etikete "jogonostalgičara" "partizana" "antifašista" i što sve još ne.I da stvar bude apsurdnija to još i generacijama rođenim osamdesetih i devedesetih. Majko mila koliko prizemnog primitivizma.

    avatar

    03.11.2023. (10:15)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Heej, svratih da pozdravim, vidimo se :)))

    avatar

    03.11.2023. (11:08)    -   -   -   -  

  • j.

    eheej, Lili, super, nek si ti nama tu :))

    avatar

    03.11.2023. (12:01)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Po šumama i gorama...

    avatar

    05.11.2023. (01:15)    -   -   -   -  

  • medlife

    Sve objašnjeno. Podržavam pometanje :)

    avatar

    06.11.2023. (09:04)    -   -   -   -  

  • j.

    medlife, hvala :)

    Mariano, Dežulović je po običaju britak i čitak, ali ja ti velim: on mora zavapiti, nek me ova čaša mimoiđe; nema tko drugi.... već smo to apsolvirali kod tebe nedavno.

    Evo, ovo tu što si nalijepio, školski primjer. Čovjek piše o zločinu u Kijanima, poentira, sve je to lijepo, uživajte vi momci u tome, pleše se balet, ali njegov posao je istina ..... a istina je još složenija od ovoga što on piše.

    Kako pobogu, je li to uopće moguće?

    Pa, eto, nekako - jest. Da je Dežulović prelistao isti taj portal na kojem je napisao ovaj članak, vidio bi da je prije dvije godine za zločin u Kijanima o kojemu piše pravomoćno osuđen Srbin, vojnik HV, Rajko Kričković i to temeljem iskaza krunskog svjedoka kojemu je prema presudi više puta u međuvremenu priznao zločin, bez materijalnog dokaza, dvadesetišest godina nakon počinjenja.

    Svaka podudarnost sa tvojim imperativom poantiranja je sasvim slučajna. Empatija je slučajan suputnik; bitne su pravomoćne presude; to je jedino što društvo odvodi prema nečemu što možemo zvati civilizacijom. Ili tako samo ja mislim. Jebiga.

    avatar

    06.11.2023. (18:38)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @j. - Dakle, ovo:

    "Vruće je bilo jutro, kao što je već u tim krajevima vruće u to doba godine, kad su se u naselju K. u graničnom pojasu začule prve potmule detonacije, a obzorom zaigrali stupovi dima. Stanovnici su u panici stigli tek pokupiti djecu i pobjeći do nedaleke stare školske zgrade, pa su u praznom naselju ostale samo ovce, krave, psi i petnaestak nesretnika prestarih za bježanje, koji nisu čuli što se događa ili jednostavno nisu bili dovoljno brzi. Dvojica su nekako uspjela zamaknuti do prvih stabala, tek da otamo oduzeti od straha svjedoče kad nekoliko minuta kasnije u naselje u brzim džipovima upadne vojska.

    Bilo ih je nekoliko desetaka, naoružanih ručnim bombama i automatskim puškama. Iskočili su iz džipova i krenuli od kuće do kuće, razvaljujući vrata i pozivajući ljude unutra da izađu. Samo nekoliko trenutaka kasnije odjeknuo je prvi pucanj. Odmah nakon toga vreli je zrak presjekao kratki rafal iz automatskog oružja, i na naselje je uskoro pao gusti crni dim ispunjen neljudskim urlicima, psovkom, molitvom, rafalima, muklim krikovima stoke i cviljenjem pasa.

    Što se točno toga jutra događalo u malom naselju K. u graničnom pojasu, pokazat će jednog dana temeljita istraga. Kako bilo, kad je sve završilo i kad su se prvi mještani usudili vratiti, zatekli su samo životinjske strvine i unakažene leševe, što su ležali po prašnjavim uličicama, kućnim pragovima, podrumima i oborima. Neki su bili ubijeni vatrenim oružjem, neki razneseni bombom, neki zaklani, neki zapaljeni: jedna žena ležala je bez glave, druga obnažena i silovana, treća živa spaljena u staji zajedno sa stokom. Ukupno četrnaest masakriranih tijela – od čega čak devet ženskih! – izbrojali su promatrači i aktivisti u malom pograničnom naselju K."


    je po tebi napravio jedan jedini čovjek, neki Srbin Rajko Kričković? Jedan jedini čovjek je sam učinio sve to?! Je l' ti to ozbiljno?!

    avatar

    06.11.2023. (21:55)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ne ispisuju povijest, dragi moj @j., te tvoje smiješne pravomoćne presude, naročito ne ove u našim krajevima; povijest ispisuju činjenice. A činjenice su činjenice bez obzira na to želi li država i stranka na vlasti znati za njih ili ne. Jadna je ta naša civilizacija ako ovisi o pravomoćnim presudama, koje su toliko često čista travestija pravde i istine.

    Btw., da spomenem još jednu travestiju: tko god izjednačava NDH i SFRJ, taj je ili potpuni idiot ili veoma zlonamjerna i zločesta osoba, bez obzira na poludiktatorski karakter Titove Jugoslavije i mnoga kršenja ljudskih prava u njoj. Povraća mi se već od te ekipe koja je, ma zamisli, protiv svih totalitarnih režima i njihovog znakovlja.

    avatar

    06.11.2023. (22:13)    -   -   -   -  

  • j.

    Počeo si opet, kako lijepo nekad veli Ypsilonka, vikati; teško je čovječe razgovarati kada se viče.

    Naravno da o presudi ne mislim to što ti misliš da ja mislim, zato sam i napisao ovo o materijalnim dokazima i dvadesetšest godina, samo si ti to u svome uzbuđenju preskočio.

    A ovo o pravomoćnim presudama, htio sam naglasiti ono što sam napisao na početku: da Dežulović o toj presudi nema pojma, jer bi inače valjda i nju uklopio u poantu. Jer, njegova efektnost poantiranja je bila tema tvog prvog komentara.

    Ako si ti moj tekst shvatio kao izjednačavanje, e onda stvarno, ne znam. Možda ipak, koliko god da je naporan, da pokušaš pročitati ponovno. Jer, kao što možeš vidjeti, petnaestak ljudi nekako baš - nije.

    avatar

    06.11.2023. (23:02)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @j. - Ma nisam tvoj tekst shvatio kao izjednačavanje, pobogu, kako ti to uopće može pasti na pamet? Znam tvoju čestitost u tome. Tu sam mislio na ljude poput @Freša, a dijelom i na ljude poput @Galaksije, za koju nikad ne znam pravi li se blesava ili je stvarno toliko naivna.

    Napisao si: "Čovjek piše o zločinu u Kijanima, poentira, sve je to lijepo, uživajte vi momci u tome, pleše se balet, ali njegov posao je istina ..... a istina je još složenija od ovoga što on piše." To me je zbunilo i odvelo, očito, na krivi trag u vezi tog tvojeg komentara. Često pišeš na taj neki način koji meni baš nije najrazumljiviji, na način pun nekih metaforičkih, indirektnih ili zaobilaznih značenja. Meni je teško probijati se kroz to. No sada ovo tvoje: "on mora zavapiti, nek me ova čaša mimoiđe; nema tko drugi" vidim u pravom svjetlu, sad mi je jasno na što si mislio. Jebiga. :))

    avatar

    07.11.2023. (01:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...