Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • TEATRALNI

    NAPOKON! post je trebao biti sinoć iza ponoći šugavi editor me je konstantno bacao nazad na naslovnicu!

    avatar

    13.04.2023. (10:17)    -   -   -   -  

  • luki2

    Bravo! Ma odličan post, majstorski! Svaka čast! Čestitke na naslovnici - potpuno zasluženo. Da me možeš vidjeti, vidio bi kako plješćem...Ljubim!

    avatar

    13.04.2023. (21:17)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hvala LUKI-na aplauzima, ipak je najvažnija stvar ona koja nije za javnost a o kojoj sam ti napisao u poruci. Žao mi je samo da je odsutna ekipa koja inače prati ovaj blog jer je ovaj post prava poslastica za ljubitelje klasika a "kiklop" je klasik, bilo bi izvanredno pretresti malo sam film koji je slučajno radnjom smješten u isto vrijeme kao i predstava na koju idem 27-og samo žanrovski drastično različitih podloga, nego da ovako usput dodam, otvorila mi se nova ideja za neki od sljedećih postova možda već nakon što pogledam predstavu nešto na relaciji sličnoj ovoj još jedno povezivanje sam sebe impresioniram kako nađem materijal(a) za povezat stvari i nije ovo samohvala nego stvarno u najvećem postotku uopće ne planiram ovako nešto povezat nego mi asocijacija dođe sama od sebe pa sam sebe iznenadim, jebiga bilo bi slađe da se događa češće ali i ovako dobro dođe a za sljedeći već imam ideju kako povezat predstavu sa predstavom (dvije različite teme) ali neću radit ražanj dok je zec u šumi samo lagano.

    avatar

    13.04.2023. (22:03)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Zapravo, poanta je da mi se rijetko događa da povezivanje ispadne spontano i tipkajući konkretno ovaj tekst nisam imao u planu povlačiti poveznice na toj konkretno određenoj relaciji ali eto ispalo je tako i to je ono što me u pozitivnom smislu šokira. Ono na što mislim u odgovoru gore pod "u najvećem postotku uopće ne planiram povezat nego mi asocijacija dođe sam od sebe" mislim na postove ovog tipa koji je jednim dijelom povezan planirano (dio s referiranjem na predstavu koju nažalost nisam pogledao) kao podlogom za glavnu temu a ovaj dio na kraju povlačenje poveznice sa predstavom (i filmom) "tko pjeva zlo ne misli" inspiracija je došla sama po sebi sasvim neočekivano. Inače postovi kao što su oni ranije objavljeni o zanimljivostima ili onaj ispod ovog su produkt kopanja i seciranja svake stavke zasebno što rezulitra povezivanjem u jedan post to je odrađeno planirano ali opet i tu ima natruha spontanosti a u tekstovima kao što je ovaj spontanost dominira i prvi odgovor se odnosi konkretno na postove ovakvog tipa.

    avatar

    13.04.2023. (22:37)    -   -   -   -  

  • sewen

    Karta u ruci, osmjeh na licu - dovoljno za dobar dan.

    avatar

    14.04.2023. (07:57)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    bravo! konačno KVALITETAN POST je izdvojen na naslovnicu portala!

    avatar

    14.04.2023. (12:24)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Klasik na daskama koje život znače. Pa mora biti klasično. :))

    avatar

    14.04.2023. (18:17)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SEWEN-Dovoljno sasvim. Ali bit će još tu uživancije osim što ću ponovo pogledat vrhunsku predstavu izgleda da će biti materijala za još jedan esejistički post.

    -SHADOW-Zahvaljujem, a što se tehničkih komplikacija tiče bolje da ti ništa ne govorim nisam uspio objavit iza ponoći kako je bilo planirano.

    -POZITIVKA-Da je drugačije ne bi bilo normalno :))

    avatar

    15.04.2023. (11:15)    -   -   -   -  

  • NF

    ha,ha, mislio sam spomenuti jednog njemačkog klasika i svoj doživljaj susreta s njim na daskama, al me pozitivka svojim komentarom nasmijala i raspozitivila ;)

    avatar

    16.04.2023. (12:03)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    A oke, s njemačkim nisam uopće na poznatom terenu pa nema veze ko da jesi. Ha ha ha pa misija Pozitivki je da raspozitivira(ju) još jedan primijer da je opravdala svoje blogersko ime ni ovaj put nije zaštekalo :)

    avatar

    16.04.2023. (14:10)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Na blogu pak onaj klasik "svi pjevaju, ja ne čujem" :)))

    avatar

    16.04.2023. (21:15)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Samoborka, nas koji smo pjevali (ili pjevamo) sve je manje sad su najdominantniji oni koji revlju nešto poput thompsona na primijer dovoljna je tortura što ih u ovoj virtuali ne možeš uvijek zaobići, previše već što ih čitaš stvarno bi bio vrhunac agonije da ih još i čuješ :D

    avatar

    16.04.2023. (22:29)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ostao sam dužan u repliku iznad dodati još ovaj dio. Najjači revljači a tu se ubrajaju u prvom redu povratnici nakon decenije neaktivnosti na blogu su oni koji izlupaju dva-tri slova ispune par redova i misle da je to nekakav post. Prigodno čestitaju Vuzme ne jer su iskreni nego im je to praktično jer su inače bezidejni u svojem ljigavljenju, ispovijestima iz njihovog života koje nikog s dva grama mozga u glavi ne zanimaju ili komentiraju politiku a u pauzama od nervoze potencirane menopauzom kopiraju tekstove Arsena Dedića ostavljajući privid da su nešto pametno samim kopiranjem htjeli poručiti-naravno samo u njihovim umovima uskim kao moj balkon dubokim kao tava za palačinke. Kod umnih postova stvar je bitno drugačija-"kopiranje" se odnosi na citiranje prigodno temi o kojoj se piše/analizira kao nadopuna tekstu u svrhu još bolje povezanosti ali prije svega estetike. Pametni ljudi na stotu uočavaju razliku kad je citiranje nadopuna a kad zamjena za svoje riječi. Sve izdvojeno u okvir su citati-i to je eksplicitno i transparentno uvijek naznačeno samim navodnicima i izdvajanjem u okvir pa su samim time ljigavljenja ovakvog tipa neosnovana glupa i samokompromitirajuća dok kojekakve opajdare u svojoj bezidejnosti i patetici kao inspiraciju uzimaju prigodne čestitke kopipejstanje drugih samo da bi imale nešto na blogu makar kontekst i pozadina toga bila totalna debilarija. Ali od ograničenih je ipak previše iluzorno očekivat da svate bazičnu razliku kad je citiranje relevantnih izvora spojivih sa otvorenom temom samo i isključivo u svrhu nadopune povezivnja reference i estetike od onog kad to rade insuficijentne neurotične spodobe koje ni manje ni više to rade po parametru koji projiciraju na druge. Još jedna stavka u korist teze da ovaj blog nije za ograničene, kmerski sve prate ali na njihovu žalost-inteligencija nije prijelazna.

    avatar

    18.04.2023. (13:22)    -   -   -   -  

  • starry night

    Fenomenalno, a moram te i pohvaliti da imaš likovno-tehnički najbolji blog na Blog.hr, stvarno si stranicu dobro riješio, jesi li ti neki profi informatičar, kad tako dobro barataš alatima platforme?

    Ovaj gore pištolj u kavezu, odmah sam pomislila na onu nazi "Kad čujem riječ kultura, mašim se za pištolj", jer kultura je stvarno opasna stvar za sirovine, i nepoznat im teren, čim ode malo u avangardu i kontru, što li sve tim bolesnim kulturnjacima može pasti na pamet nikad se ne zna, sjetimo se Frljića. Premda, ziheraš nikad ne može biti pravi umjetnik, niti napraviti umjetničko djelo za više generacija. Vrijeme je čimbenik, il te pregazi il ga pregaziš, ak je pravi umjetnik u pitanju. Veli Brecht da umjetnost nije puko ogledalo stvarnosti već ima zadaću biti čekić koji će stvarnost oblikovati u bolju sebe, nešto slično je Kafka rekao za knjigu – „Knjiga mora biti sjekira za smrznuto more u nama.” Zato je taj Imagine pištolj u kavezu meni fenomenalan i poruka instalacije ispred HNK, maknite pištolj s kulture. Bravo! Previše mi trpimo mentalno i financijsko nasilje s Kaptola i mentalitet sajamskih šatora u kulturi, umjetnosti i obrazovanju, pritisak šatora na avangardu, pištolj ne bi trebao izlaziti iz šatora van i ucjenjivati sve pore i elemente društva po „križ&pištolj“ formuli maltretiranja.

    Tvoj tekst je jako dobar, ali velim, to su pisali Marinković i Majer, imali smo jake umjetnike i pisce, u Gloriji mi je briljirao Pero Kvrgić u ulozi don Zanea, nezaboravno, no to su iz prošlog stoljeća sve imena i talenti. Jesu li religijski puzavsko-klečavski trendovi i depismenizacija paljenjem knjiške građe odigrali važnu ulogu u gubljenju kreativnog refleksa i potentnosti kulture kakvu smo imali, pitam se.

    avatar

    20.04.2023. (09:45)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hvala na pohvalama za text i za vizualni dojam koji je isto važan ali ako misliš konkretno na dizajn on nije moja kreacija iako malo eksperimentiram s dizajnom još sam u početnim fazama i ovako nešto tehnički kompletno ne bi uspio kreirati, nisam još ni blizu te razine. Recimo da se tek sad zaozbiljno upoznajem sa html-om. Dizajn je kreacija jedne sad već nepune 3 godine odsutne blogerice koja na ovom portalu ima skoro 18 godina "staža" i dizajn(iranje) je njen teren. Prije 5 godina mi je skrenula pažnju na njen drugi blog koji joj je bio isključivo za testiranje novih dizajna a ovaj je samoinicijativno složila na meni je bilo samo da novi html kopiram u orginalni predložak-ostalo je povijest.

    Nego što se tiče pištolja, ovu tvoju tezu potvrđuje vandalistički ispad, konkretno grafit nažvrljan na stupu na kojem pištolj stoji netko je napisao "ovo nije Amerika" što već samo za sebe dovoljno govori o profilu onog koji je tako nešto napisao, vidi se na što clija Amerika zemlja ludih za oružjem (kao da ne postoji niti jedan drugi kontekst osim toga prva asocijacija većini kad vide oružje su ubojstva i druge kriminalne aktivnosti a rijetko nešto pozitivno kao recimo sportsko streljaštvo) a u kontekstu kazališta bez pištolja (doduše replika) nekih predstava ne bi niti bilo jer su scenski rekviziti koji su nekad nužni za određene predstave. Ali sad me sjetilo na jednu ne više aktualnu situaciju ali iznimno opasnu koja se može metaforom uperenog pištolja dočarat. Samo u kratkim crtama u postu koji sljedeći spremam sam to opširnije izanalizirao-period 2016-2017 kad je onaj mutavi HaSSo izabran za ministra kulture pa je htio provesti cenzuru i ograničavati umjetničke slobode uplićući svoju nakaradno ustašoidnu ekstremno desnu ideologiju, na sreću ta situacija se povoljno riješila potpisi peticije od kompletnog ansambla drame su ipak rezultirali da dotični ne bude postavljen za člana kazališnog vijeća. Uglavnom...pritisak je sa svih strana sjeti se linča na Frljića-konkretno od strane klera zbog predstave koju naravno niti gledali nisu niti znaju o čemu se radi ali su našli shodno dijeliti verbalne šamare i + to kad se kaže da je ova država sekularna po svom ustavu i da se ustav poštuje dotični se stavljaju u poziciju napadnutih i baljezgaju o "agresivnoj sekularuzaciji" (ovo je stvarno jedan od gorih nonsensa koji sam čuo) što se tiče Marinkovića eto baš mi je žao da mi je ova predstava promakla to je bio jedan od boljih dramatičara svog vremena uz njih iako neki od nabrojanih nemaju veze sa ovim projektom zaslužuju da ih se nabroji. Uz Ivu Gregurevića kao (moje osobno uvjerenje) glumačku legendu vrijedi izdvojiti i pokojne Borisa Dvornika, Špira Guberinu i Mustafu Nadarevića to su glumačke legende koje su obilježile film na prostoru bivše države kojih se trenutno mogu sjetit. A što se tiče tvog pitanja sigurno da feudomentalizam ograničava umjetnost svojim pozivanjem na linč primijer toga je akcija ljigavog batarela i njegove bolesne ultrakatolibanske udruge viliagre protest protiv HNK promotivnog plakata za sezonu 2017/2018 ali nove dramske adaptacije starih klasika to isto problematiziraju, kazališni klasik don Juan je primijer problematizacije na relaciji onda-sad koliko je društvo blizu feudomentalizma kao i onda, u sljedećem postu spremam baš nešto u vezi toga aktualnost primitivizacije društva kroz 3 različita perioda don Juan (400+ godina u prošlosti) tko pjeva zlo ne misli (tridesete godine prošlog stoljeća) i ova "moderna" sadašnjost koja ne izgleda blistavo jer je društvo sve primitivnije.

    avatar

    20.04.2023. (10:38)    -   -   -   -  

  • starry night

    jedva čekam tvoj novi post, uvijek nešto nađem novo i zanimljivo u području koje obrađuješ, suprotnom od kiča - umjetnosti, a taj tko je to napisao na instalaciju je budala jer nije uopće shvatio Trokutovu antipištoljsku poruku

    avatar

    20.04.2023. (10:54)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Bit će 27-og kad ponovo pogledam predstavu tako da dodam i vizualni materijal tekstu :) ovo da uvijek kod mene nađeš nešto zanimljivo je kompliment parexcelans :) bit će "skribomanija" "traktat" "logoreja" i ostali izrazi koje koriste prekomotni krkani kojima je problem čitat dugačke postove ali to je njihov problem ne moj. I da te zaključno u vezi toga citiram: "uopće nije problem što netko ne voli čitati "dugačko", ili ne voli čitati uopće, ali je problem kad pljuje ono što mu nadilazi mozak, pa dobijemo društvo samih ponosnih debila na svoju glupost i neobrazovanost, uvijek radije pročitam dugačko i inteligentno nego kratko i glupo, mislim da se generalno moramo vratiti kvaliteti koju su mediokriteti srozali na najniže grane".

    A budalama se uopće ne čudim svijet ih je pun a mi izgleda prednjačimo količinom.

    avatar

    20.04.2023. (11:09)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Mail :)

    pozz Weissu od Maše:)

    avatar

    20.04.2023. (18:21)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pozdrav Maši od Weissa :)

    avatar

    20.04.2023. (18:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...