Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • TEATRALNI

    Nije bilo o ovom filmu ništa ranije pa evo sad u povodu 5 godina bloganja.

    avatar

    24.02.2023. (00:01)    -   -   -   -  

  • starry night

    Čestitam jubilej a osvrt je fantastičan, puno dobrih poveznica i pametno upozorenje na opasnu radikalizaciju medijskog prostora pa umjesto građanskih sloboda sve smo bliži Charlie Hebdo scenariju i psihopatologiji, to si izvrsno podvukao u tekstu, i tu Matanić briljira, njegovi filmovi snimljeni prije 20 g. su predikcija društvene zbilje kakvu imamo danas, blagajnice više ne idu na more kao što je radnička klasa išla pod normalu, a primitiva radi ljudskim slobodama o glavi - Kerekeš o klečanju pred gulašom: 'Radilo se o šali, a prijete da će nam se napiti krvi' - evo, fini, mrtvi dečki.

    avatar

    24.02.2023. (01:11)    -   -   -   -  

  • luki2

    Čestitam pet godina bloganja!!!! Bravo! Odlični postovi, svaka čast!!!Sjećam se skandala s plakatom za Fine, mrtve djevojke. Kako glupo!;(((( Samo nastavi - još bar duplo toliko godina bloganja Ti želim. Ljubim!!!

    avatar

    24.02.2023. (01:40)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Sjećam se buke oko tog plakata...

    BRAVO ZA 5 GODINA NA BLOGU!!!!!

    avatar

    24.02.2023. (10:05)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hvala svima na čestitkama, a sad kad je to sređeno da pređem na odgovore.

    -STARRY-Nakrvio sam se propisno da ih iskopam i upotrijebim kao podlogu u postu ne što bi mi falilo mojih riječi jer ima ih (nisam provjeravao u editoru ali oko 150) nego što mi observacije drugih relevantnih izvora dodatno estetski nadopunjavaju temu, i ovo su drago mi je da se slažeš korisne informacije. Ovaj zadnji citat "izrezan" iz teksta mi je nekako izgledao kao prigodan da zaključim post, e da, ono s blagajnicom 2000-e je bio neki početak tog trulog kapitalizma zapravo početak njegove najintenzivnije faze, sustav u kojem poslodavac može izrabljivat radnika do krajnjih granica a ona je idealan primijer šuti-trpi jer inače možeš dobit pedalu i što ćeš onda? (posebno kad je situacija takva da sama odgaja dijete kao dotična blagajnica iz filma) a to je životna priča svake druge u reali. Primitivizam je uvijek omiljena meta filmske umjetnosti i to mi se sviđa tako i treba biti jedino tako se može polučiti neka promijena na bolje ne možda na kolektivnoj razini ali ako se i kod samo jedne individue promijeni i to je već puno što bi se reklo mic po mic. Ps drago mij e da spominješ Kerekeš teatar sjećam se njihove izvanredne sprdnje sa umobolnim klečavcima, e u molitvama da gulaš ispadne vrhunski bi se priključio te sekunde (što zbog parodiranja klečavaca što zbog toga što sam ljubitelj gulaša)

    -LUKI-Hvala, hvala čekaj da vidiš onaj post o kojem sam ti govorio pred par dana e s njim mislim da ćeš biti posebno zadovoljna oko njega sam se baš intenzivno posvetio da već rezimiranim temama ovdje na blogu dodam neke sasvim nove detalje i pogled iz drugog kuta. To sa plakatom je takva redikuloznost da nemam riječi, iskreno mislim da iskrene vjernike ne može povrijediti umjetnička interpretacija/prikaz nečega kako to redatelj vidi u prvom redu jer su progresivni u korak s vremenom (čitaj imaju slobodu misli razmišljaju izvan isključivih zadrtih religioznih okvira) i drugo jer su u svoju vjeru sigurni pa im ovo ne predstavlja problem. Poanta plakata je u poticaju da se pitanje koje problematizira odnos društva prema lezbitisu 2 protagonistice prešalta na neke iz crkvenih redova jer je opće poznata stvar da to ni kod njih nije nešto što se ne događa i da se iz te pozicije sagledaju stvari ili će ako se radi o pripadnicama crkve licemjerno okrenuti ploča pa više neće biti osude okoline bar ne u tolikoj mjeri i bar ne od svih osim kad se radi o "svjetovnim" ženskim ljubavnim parovima? Plakat je ništa više ni manje od poziva na sagledavanje stvari iz tog konteksta ali krebili to ne svaćaju mora da se radi o fanaticima iz viliagre koji su se digli na zadnje noge i zbog plakata za najavu sezone 2017/2018 u HNK.

    -SHADOW-Eto prvih pet je odrađeno a histeriziranje oko plakata je u najmanju ruku iritantno, vidiš taj plakat ne vrijeđa tvoje vjerske osjećaje a tako misle i svi drugi iskreni vjernici.

    avatar

    24.02.2023. (20:14)    -   -   -   -  

  • sewen

    I ja ću ti naravno čestitati, jer nitko kao Ti nema petlju ovako svima nama prezentirati umjetnost...

    avatar

    24.02.2023. (20:45)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    Ne, ne vrijeđa...biti vjernik nije neko zanimanje ili služba, to je nešto duboko intimno gdje ne volim zalaziti u nečiji prostor vjere, ako se osoba sama ne izjasni.

    avatar

    24.02.2023. (20:47)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SEWEN-Zahvaljujem, doduše forma se u odnosu na početak izmijenila od žestoke do ove sad esejističke koja mi se sad više sviđa ali ne znači da neću i dalje povremeno izbacit frustracije potencirane nedostupnošću umjetnosti ili prizemno komentiranje iste.

    -SHADOW-To je to, svaka čast, od tebe drugi odgovor ni nisam očekivao, izvanredno slažem se i nemam što dodat. Usput, podsjetnik ako koga zanima pogledati film poveznice na njega su u postu.

    avatar

    24.02.2023. (22:43)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    M A I L

    avatar

    25.02.2023. (15:01)    -   -   -   -  

  • moj-tajni-svijet

    @TEATRALNI - sukladno našim komentarima ovdje, ovaj tekst mi je vrh!

    "Ima li smisla klečati u crkvi,
    nakon što okreneš leđa svemu ljudskom u sebi!?

    Za što se moliš Bogu
    čim okreneš leđa tuđoj boli!?

    Moliš za oprost, a ne opraštaš,
    želiš i tražiš, a ništa ne daješ.

    Razgovaraš s Bogom, a Boga ne čuješ.

    Držiš Bibliju i braniš se nožem.

    Kako ti je ime, čovječe Božji,
    što još se smiješ na tuđu nevolju?

    Za raj se moliš, pričaš, sanjaš,
    a sam crtaš put do pakla."


    Rossi M.

    avatar

    25.02.2023. (16:43)    -   -   -   -  

  • NF

    tu straćaru mi je pokazala jedna zagrebačka blogerica, u blizini je bilo jeftino parkiralište, o filmu sam čuo samo superlative

    avatar

    25.02.2023. (17:44)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    kongračulejšen for d fift anivrsari :))... neka si se napokon sjetio obraditi "Fine mrtve djevojke", meni jedan od najboljih Matanićevih filmova, ako ne i najbolji :)... jesi obradio sve Matanićeve filmove?

    avatar

    25.02.2023. (18:35)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Odgovoreno, drago mi je da smo pretresli i neke vedrije teme

    -MTS-Istina, prigodno i istinito, licemjerje frca na sve strane ništa novo nigdje ga više nisam vidio nego kod lizača oltara.

    -NF-Ja sam u njenoj neposrednoj blizini točnije na par minuta pješice još preciznije u blizini doma sportova, u svakom slučaju super je poslužila za temu filma a superlativi apropo filma nisu bezveze puno ljudi se izjasnilo da je ovo Matanićev najbolji film, iako što se mene tiče dajem prednost "ćaći" i "zvizdanu" ali i ovaj kotira visoko na mojoj listi.

    -SMISAO ŽIVOTA-Tenkju for kongrađulejšens :)) eto stary mi je dala prijedlog, pa sam izrondao kompletnu arhivu i ustanovio da nisam imao još ni jedan post o ovom filmu a spada u one koji su toga vrijedni pa eto i baš prigodno na petu godišnjicu bloganja :) čekaj da se sjetim mislim da nisam sve evo nasumičnim redom oni koje jesam

    "ćaća"

    "kotlovina"

    "Zvizdan"

    i ovaj sad :)

    avatar

    25.02.2023. (22:27)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    znači, imaš još materijala za obradu što se tiče Matanićevih filmova :)... preporučam film Kino Lika, 1. dio, 2. dio, svojedobno je bio kontroverzan i izazvao zgroženost, ali je istovremeno bio i hvaljen...

    avatar

    26.02.2023. (13:10)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ima materijala ima, hvala na podsjetniku gledao sam ga prije kojih 10 godina pa ću se ovih dana podsjetit u planu mi je dosta filmova izanalizirat u narednim postovima pa ću i kino Liku dodat na listu :)

    avatar

    27.02.2023. (21:17)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Čestitam ti petogodišnjicu.
    Iz svakog tvog posta sam nešto naučila, ili me je potsetio na nešto, ili upozorio šta treba pogledati.
    Manje više, slažem se sa tvojim stavovima o pretstavama i filmovima...
    Ne može svako pisati kao ti, jer ti nisi samo ljubitelj pozorišne umestnosti, nego i veliki poznavalac stanja u teatru...

    avatar

    27.02.2023. (21:28)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Danke schonne meca

    avatar

    28.02.2023. (13:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...