Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • TEATRALNI

    FILM

    avatar

    09.02.2023. (22:00)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ti si ozbiljan genijalac! Svaka čast! Kako Ti to analiziraš i povezuješ, i s kojom lakoćom. Ljubim!

    avatar

    09.02.2023. (22:35)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hvala,hvala nije tajna volim kad me hvale ne da volim obožavam ali oprezno rizik toga je da se umislim :)) odat ću ti tajnu (nemoj nikom odat ovo je interno između nas) za povezivanje nema neke specijalne šablone jednostavno gledajući ovaj film su mi se vratili fleševi iz nekih od spomenutih filmova ( "točka pucanja" "zimica") jer su mi neke situacije bile asocijacija na njih pa je lakoća jednim djelom i istinita iako je za sve trebalo par dana da izgleda onako kako sam vizualizirao da treba.

    avatar

    09.02.2023. (22:50)    -   -   -   -  

  • starry night

    Nisam gledala Ti mene nosiš, ali moram, puno nagrada i izvrsne kritike, čitala sam neka prepucavanja na relaciji Hribar - Juka.

    Metastaze, fantastični Bitorajac :)), ova scena mi je među najboljim scenama domaćeg filma uopće :)) https://www.youtube.com/watch?v=pnEEe7cBKP0

    avatar

    10.02.2023. (00:14)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Nema filma ili pretstave koju ne vredi pogledati.
    U svakoj ćeš nešto naći, i u najgore snimljenim kako ne treba biti :))

    avatar

    10.02.2023. (10:31)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    samo kratak pozdrav u prolazu - znaš sve :)

    avatar

    10.02.2023. (12:26)    -   -   -   -  

  • sewen

    Neka živi i traje hrvatski film i neka se budžet podeblja jer po mom sudu su srpski filmovi debelo ispred naših.

    avatar

    10.02.2023. (16:06)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -STARRY-Prvo ponovit ću što sam napisao i kod tebe sad nažalost više ne možeš, kliknuo sam na link koji sam dao u prvom komentaru (koji je ispravan do sinoć je šljakao perfektno sa filmom u HD razoluciji) a danas ne vodi nigdje, ni prvi ni zadnji slučaj takvih igrica objavljivanja nečeg pa brisanja zato držim da je internet najgora moguća varijanta za gledanje filmova. Što se tiče komplikacija izdvajam iz uvodnog linka ovaj dio:

    "Hribar, napisao je pismo kolegama u Srbiji moleći ih da Ivoni ne odobre nikakav novac za koprodukciju. A njen sljedeći projekt HAVC je glatko odbio, jer je komisija koju je nominirao Hribar ustvrdila da je prikaz hrvatskih vojnika u tom ratnom filmu - nedoličan".

    Indikacija za neke komplikacije i zabrane su naravno potencirane nečime što se havc-u nije svidjelo nešto u vezi hrvatskih vojnika što su oni ocijenili kao "neprimijereno" a poznato je da su to stvari koje se ne dovodi u pitanje da je do njih o tim temama se niti ništa ne bi smjelo govoriti jer paranoici u svemu vide "mržnju prema svemu hrvatskom" zapravo me čudi kad smo već kod "metastaza" i ove scene kako nisu digli revoluciju zbog te uloge Bitorajca u kojoj je bivši branitelj alkos klošarčina, čudi me po tom principu kako se pitanje branitelja ne smije doticati u kritičkom smislu da s realizacijom tog filma nije bilo problema i pobune ipak se o branitelju radi a kako rezoniraju oni po kojima se taj teren ne smije preispitivat? kao "mržnju prema braniteljima" "mržnju prema svemu hrvatskom?" jer gle čuda ima među njima i ovakvih likova propaliteta i obiteljskih nasilnika kao što je ovaj kojeg je Bitorajac izvanredno odigrao. Bolje da ti sad ne govorim kakvi su se sve komentari redali i o Brešanovom filmu pa to veze s mozgom nema sve je iskrilo od hiper velikih i lažnih patriota. Vjerujem da je i ovaj film iz posta bio šaka u oko obožavateljima mamića (kojih ima, nevjerovatno ali istinito) kao i krebilima koji rade sranja po stadionu. Ps obećani post o "finim mrtvim djevojkama" ću nastojat skicirat što prije mogu nije isključeno da ga prigodno spojim sa postom o 5 godina bloganja što je u petak onaj zadnji u mjesecu 24-og :)

    -MECA-Svaka čast na ovo nemam što dodat, ali ipak ću dodat da ništa ne dodam to ne bi ličilo na mene :) kad smo kod doborg/lošeg aj da se fokusiram na loše, povremeno volim pogledat prenapuhane irealne debilizme u američkim filmovima i to iz jednog razloga-samo da vidim di su im granice imaju li ih uopće a kad sa stvarima koje vrijeđaju inteligenciju i za koje se zna da nisu moguće (i to kao u ozbiljnim filmovima da ne bi bilo zabune!) pomisli da je svaka granica pređena uvijek se ponudi još jedan detalj više da razuvjeri da nije. Kao netko tko voli realizam na filmu takve stvari su mi poprilično iritantne ali zanju biti i zabavne.

    avatar

    10.02.2023. (19:19)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Pozdrav :) da sve znam sve svi znamo.

    -SEWEN-Nisam pobornik generaliziranja tko je ispred tko iza u našoj kao i u njihovoj kinematografiji ima izvrsnih stvari i šunda, a to da sredstva za snimanje i proizvodnju filmova treba povisiti stoji. Primijera radi "8.povjerenik" je sniman 2016. a premijeru i kino-distribuciju je imao tek 2018.

    avatar

    10.02.2023. (19:22)    -   -   -   -  

  • j.

    Ti mene nosiš - mi je naš najbolji film posljednjih deset godina; to nema sumnje. Moguće da ni Zvizdan nije baš daleko, Kratki izlet kako tako, a ovo ostalo ni blizu. Juka je baš zabrijala s tim filmom duboko; to je tako iskreno, lijepo, mladalački a zrelo, uz nekoliko fenomenalnih uloga, Nataša Dorčić, pa ona mala svakako... Helena Beljan, jel se tako zove, ne razumijem da nju nitko poslije koliko vidim nije nigdje angažirao?

    avatar

    10.02.2023. (23:08)    -   -   -   -  

  • NF

    zanimljiva sudba redatelja i filma za koji vjerujem da mora biti izvrstan, mislim da nakon nole nisam gledao neki domaći film, a ni nole više nema. meni se kao primjer domaćeg filma uvijek vraća, vidiš mene neodgovornog, zaboravio naslov, jedan zafranovićev neratni ;)

    avatar

    11.02.2023. (11:28)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -J-Prvi put sam ga gledao par dana prije nego je objavljen ovaj post i osvojio me na prvu, iako za moj ukus malo previše razvučeno one glavne pošasti našeg društva su obuhvaćene što je u neku ruku i bilo presudno da mi se film svidi. Ps za neke od njih prvi put čujem jesu mi imena poput Nataše Janjić poznata kao i ove druge Nataše ali o ovoj zadnjoj nisam imao blage veze do tog filma a kako vidim na googlu "ti mene nosiš" joj je zasad jedini snimljeni film, ko će ga znati zašto ju nisu uzeli za druge filmske projekte znam samo (po osobnom dojmu) da je ovaj film bio i svojevrsni eksperiment, mislim uključiti marginalca bbb-ovca sa dosijeom u priču to mislim da ni jedan film ni prije ni poslije nije.

    -NF-Kad smo kod Nole, zadnji njegov projekt koji sam gledao je već lagani klasik "rusko meso" a na popisu mi je i "šuti" iz 2013. samo kad uspijem pronaći neki normalan online način za gledanje što je skoro nemoguća misija. Evo i ovaj skinuše s kanala dan nakon što objavih post. Ps što se tiče Zafranovića da nije "ubostvo u noćnom vlaku"? to mi po nazivu ne izgleda ratno.

    avatar

    11.02.2023. (20:50)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -J-I još nešto, ima jedan film od Nole koji bi isto volio pogledat a što nije izvedivo svi uvjeti za priču eksperimentalni film od 16 minuta.

    "U današnje doba preplavljeni smo raznim pseudo-dokumentarnim filmovima koji se bave nasiljem isključivo u komercijalne svrhe. Ti takozvani dokumentarci nemaju nikakvu estetsku, kinestetsku ili etičku namjenu osim senzacionalizma. Ono što je zanimljivo u njima je upravo njihova struktura, koja se uglavnom ne mijenja. Uvijek je prisutan komentar koji čini/pripovijeda/objašnjava priču – iako pretežno loš i krajnje nemaštovit, počesto je najsnažniji dramaturški moment cijelog ostvarenja. Svi uvjeti za priču istražuju kako funkcioniraju ovakve scene kada ih se izdvoji iz dovršenog filma, kada ih se liši komentara, te kakav je njihov učinak na običnog gledatelja. Kako ih se doživljava, što te scene znače"?

    avatar

    11.02.2023. (21:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...