I ja kuham i volim hladetinu, ali bez povrća. Nogica, uho, kožice, rep i malo obrazine, sve blago dimljeno. Kuha se s lovorom, češnjakom i paprom u zrnu. Sadržaj se podijeli u zdjelice, zalije juha i posipa crvenom paprikom. Tako u mom dijelu Slavonije.
11.01.2023. (21:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kad sam bila mala mama je kuhala pikantnu hladetinu. I volila sam je jako. Sad je ne bi ni primirisala. Sve više se vraćam jednostavnijoj otočkoj kuhinji. Domaći kruv, pogačice, zelje, riba.. bez puno filozofije i ukusno:-)
11.01.2023. (21:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I kod nas se stavlja luk...al ja ga ne volim. Mrkva je lipa zbog ukrasa... a može se malo zarezat po dužini pa dobiješ zvjezdice što je prekrasno za vidit
11.01.2023. (21:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@morska... željna sam srdele, muzgavaca ... sve jeftine ribe za koju triba gubit vrime za čišćenje...bzapravo mi je problem doc do ribe jer radim do 15 sati... ovu hladetinu sam spremala do 23 sata...
11.01.2023. (21:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@AnaBonni... danas sam pričala u 17.45 ... ne stignem ja to..žao mi je 2 @supatnik... mislim da znamo čemu pričaš...al nisam sigurna. Ponavljam...zaposlenih ženi je teško do ribarice
11.01.2023. (22:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ah, kako sam uživao ovo čitati, prvenstveno radi sjajnih zapažanja u vezi navika u jdlu i kuhanju! Hladetinu sam posljednji puta skuhao od svinjske glave iz Spara po deset kuna, pred pretprošli Božić, a moja baka je recimo kuhala juhu od kokošjih grkljana i nogu. Ja čak kuham i lišće rotkvice i mlade mrkve, pa izblendam i poslužim kao blitvu. Nema tog intenzivnog okusa što ga dobar češnjak, pardon - bili luk neće pobijediti i sjediniti se s njime! :)
11.01.2023. (22:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo ti reklamiraj šta je lipo za jist pa će se i nogice prodavat ka i čvarci, a troke tripice, po zlato. jebate manita svita. ništa nerazume kako funkcionira financijski sustav ponude i potražnje. i onda su in trgovci krivi šta su čvarci po dvistapedeset kuna kilo, ka škarpina. a baj d'vej, danas čuja da je u radmanovim mlinicama porcija žaba šesto kuna! samo se vi preserajite
11.01.2023. (23:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@kupus... ovo neće niko kuhat... pa to je 6 sati zafrkancije Ne znam tko im je dojavio za čvarke i goveđe obraze.... imam ideju da proširilo vijest da su čvarci nezdravi
11.01.2023. (23:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim hladetinu i kuham ju za sebe! Moji su davnih dana izjavili da je to "bljak"! Baš me briga, meni je fino.... Inače na Kvatriću ima mesnica sa svim divotama koje idu u hladetinu! (za one iz Zg-a).
12.01.2023. (16:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Elyca Jati volim staviti u hladetinu i malo suhog mesa; daje nevjerojatni šmek...... Mislim da ću sutra put pod noge i u kupovinu. To je ionako dijetna hrana! ;))))
12.01.2023. (21:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisam hladetinu jela 100 godina. Volim. Al samo želatinu. Nikad nisam bila ljubitelj sastojaka od kojih dolazi :))) A što se detoksa tiče, ne primjenjujem samo kažem, bilo bi najbolje udariti jedno 10ak dana samo sirovog voća i povrća. Sve isčisti. Uživaj u gurmanlucima :*
12.01.2023. (22:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moja Slavonka Demetra je već opisala našu slavonsku hladetinu ili "pače" kako su govorili (bez povrća i jaja)..kuham je za Božićne blagdane, a djeca.....neće ni da probaju, njima je to preintenzivnog okusa i mirisa, ali mene vraća u djetinjstvo :)
13.01.2023. (08:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
I ja kuham i volim hladetinu, ali bez povrća. Nogica, uho, kožice, rep i malo obrazine, sve blago dimljeno. Kuha se s lovorom, češnjakom i paprom u zrnu. Sadržaj se podijeli u zdjelice, zalije juha i posipa crvenom paprikom. Tako u mom dijelu Slavonije.
11.01.2023. (21:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Kad sam bila mala mama je kuhala pikantnu hladetinu. I volila sam je jako. Sad je ne bi ni primirisala. Sve više se vraćam jednostavnijoj otočkoj kuhinji. Domaći kruv, pogačice, zelje, riba.. bez puno filozofije i ukusno:-)
11.01.2023. (21:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
I kod nas se stavlja luk...al ja ga ne volim. Mrkva je lipa zbog ukrasa... a može se malo zarezat po dužini pa dobiješ zvjezdice što je prekrasno za vidit
11.01.2023. (21:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Supatnik
Ja u hladetinu stavljam i jezike, a nekad je radim i od bunceka, i naravno od hobotnice, mrkvu i slične gluposti ne stavljam
A juha ti je zakon moja pokojna baba je taku kuvala prasadi :))
11.01.2023. (21:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
@morska... željna sam srdele, muzgavaca ... sve jeftine ribe za koju triba gubit vrime za čišćenje...bzapravo mi je problem doc do ribe jer radim do 15 sati... ovu hladetinu sam spremala do 23 sata...
11.01.2023. (21:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
Ne razumim to s hobotnicom supatnice....
A mi ćemo bit zdraviji ako prasci jedu zdravo
11.01.2023. (21:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabonni
E P P
EllicaPripremaPrasadi
Odlična si : zato se oni muški vrte po tome fejsu.....
Ade u moju ekipu LA--LA 365 pa kuvajmo skupa za Gundulićevu
11.01.2023. (22:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Supatnik
Kako ne razumiš ali nisi nikad radila hladetinu od hobotnice i kozica
11.01.2023. (22:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
@AnaBonni... danas sam pričala u 17.45 ... ne stignem ja to..žao mi je
2
@supatnik... mislim da znamo čemu pričaš...al nisam sigurna.
Ponavljam...zaposlenih ženi je teško do ribarice
11.01.2023. (22:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Ah, kako sam uživao ovo čitati, prvenstveno radi sjajnih zapažanja u vezi navika u jdlu i kuhanju! Hladetinu sam posljednji puta skuhao od svinjske glave iz Spara po deset kuna, pred pretprošli Božić, a moja baka je recimo kuhala juhu od kokošjih grkljana i nogu. Ja čak kuham i lišće rotkvice i mlade mrkve, pa izblendam i poslužim kao blitvu. Nema tog intenzivnog okusa što ga dobar češnjak, pardon - bili luk neće pobijediti i sjediniti se s njime! :)
11.01.2023. (22:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
samo ti reklamiraj šta je lipo za jist pa će se i nogice prodavat ka i čvarci, a troke tripice, po zlato. jebate manita svita. ništa nerazume kako funkcionira financijski sustav ponude i potražnje. i onda su in trgovci krivi šta su čvarci po dvistapedeset kuna kilo, ka škarpina.
a baj d'vej, danas čuja da je u radmanovim mlinicama porcija žaba šesto kuna! samo se vi preserajite
11.01.2023. (23:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
J. ...nemaš pojma kako uspješno izbjegavam luk :)
@kupus... ovo neće niko kuhat... pa to je 6 sati zafrkancije
Ne znam tko im je dojavio za čvarke i goveđe obraze.... imam ideju da proširilo vijest da su čvarci nezdravi
11.01.2023. (23:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
13!
11.01.2023. (23:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Livia Less Nata
Potpisujem sve. Sutra zovem oca pitat kad će biti hladetine opet? Baka nam je zagazila u 90- u. Znat će on možda napraviti.
11.01.2023. (23:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
Volim hladetinu i kuham ju za sebe! Moji su davnih dana izjavili da je to "bljak"! Baš me briga, meni je fino.... Inače na Kvatriću ima mesnica sa svim divotama koje idu u hladetinu! (za one iz Zg-a).
12.01.2023. (16:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
Ako Vam se moji odgovori čine suludim to je zato jer sam ih tipkala preko mobitela :-P
@Livia ....samo hrabro....delegiraj dok još postoji izvor informacija :-P
(da sam ja bila pametnija i ja bi tako)
@Vesna ....sad znam gdje kupujem kad imam problema u Splitu :-P
12.01.2023. (18:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Goddess Vesna
@Elyca
Jati volim staviti u hladetinu i malo suhog mesa; daje nevjerojatni šmek...... Mislim da ću sutra put pod noge i u kupovinu. To je ionako dijetna hrana! ;))))
12.01.2023. (21:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
@Vesna ...stavila sam kockice čajne kobasice. Dovoljno je mekana...
12.01.2023. (21:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Nisam hladetinu jela 100 godina. Volim. Al samo želatinu. Nikad nisam bila ljubitelj sastojaka od kojih dolazi :)))
A što se detoksa tiče, ne primjenjujem samo kažem, bilo bi najbolje udariti jedno 10ak dana samo sirovog voća i povrća. Sve isčisti.
Uživaj u gurmanlucima :*
12.01.2023. (22:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Ovo je fenomenalno! Moja mama jako voli hladetinu, a ovu Tvoju bi obožavala - kao i ja! Ljubim!
12.01.2023. (22:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elyca
@konobarica....i ja nisam ljubitelj sastojaka....zato sama biram meso,,,butići, nožice, mladi odojci....i zato i jesam čistila sat vremena
@luki...a što bi bilo da sam je još ukrasila kako me baka učila?
12.01.2023. (23:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
moja Slavonka Demetra je već opisala našu slavonsku hladetinu ili "pače" kako su govorili (bez povrća i jaja)..kuham je za Božićne blagdane, a djeca.....neće ni da probaju, njima je to preintenzivnog okusa i mirisa, ali mene vraća u djetinjstvo :)
13.01.2023. (08:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...