Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • TEATRALNI

    Još jedan od filmova kratke forme.

    avatar

    09.01.2023. (23:15)    -   -   -   -  

  • luki2

    Odličan! Sviđa mi se koncept kratkog filma, iako osobno više volim dugometražne. Izazov je kod kratke forme reći i prikazati puno toga. Isto kao kod pisanja. Upoznata sam s radom Kino kluba Split - jako su dobri! Bravo! Ljubim!

    avatar

    09.01.2023. (23:32)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ako pitaš koje ja više volim odgovor na to pitanje ne postoji. Obje forme imaju svoje prednosti i ni u jednoj ne vidim minus ako su glumački scenaristički fabularno moćni što su kriteriji svakog kvalitetnog filma. U ovima kratke forme je realizacija toga fabularnog konteksta kao i redateljsko /scenarističko /režijskog daleko izazovnija. Iz trilera samog i iz kopiranog teksta u postu evidentno sve apsolvirane stavke (kojih ima gro snimanje serije, scenske emocije koje postaju stvarne političke i ekonomske pikanterije i moja premisa pranje love) u samo 36 minuta poprilično malo vremena za apsolvirane mixa kompleksnih stavki za koje su nekad potrebne epizode u formi dramske serije. Tim više mi je žao što nema (još uvijek) načina da se film pogleda. Kino klubovi su općenito dobra stvar uglavnom se po njima vidi filmove koji su karakteristični za filmske festivale čak su mi osobno daleko bolji od kina.

    avatar

    10.01.2023. (00:36)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Slabo pratim kratke filmove.
    Nedavno sam gledala jedan o utjecaju nacizma na djecu s invaliditetom. Veoma emotivan i bolan.

    avatar

    10.01.2023. (02:54)    -   -   -   -  

  • sewen

    Volim da radnja traje i traje ako mi se svidi tako da mi ta kratka forma nekao ne leži, al tko zna. Možda me privuče dobra tema.

    avatar

    10.01.2023. (13:42)    -   -   -   -  

  • starry night

    Kad je riječ o kratkom filmu, a ovaj izvrstan post naprosto uvlači u magiju kratkog i eksperimentalnog filma, posebno me se dojmio antologijski filmić Maye Deren Mreže popodneva (Meshes of the Afternoon), (ko-redatelj Alexender Hammid), SAD, 1943., 14 min, 16mm, kratki psiho triler oniričkog tipa, nalik Bunuelovom nadrealizmu (osobni dojam). Preporučujem taj ženski filmopis uz temu :) .

    avatar

    10.01.2023. (14:07)    -   -   -   -  

  • NF

    meni je otkriće bilo da postoje kratki igrani filmovi, svoj mi je u pragu predstavio prijatelj koji tamo živi i radi na akademiji, krimić na francuskom, sniman s malo sredstava i isto toliko glumaca. nisam sve razumio al mi je na prvu bilo dobro, poslije je bio u SAD i nagrađen. moglo se eto dogoditi i da proživim život, a ne saznam za postojanje takvih filmova, poslije sam bio u zg na festivalu, kartu mi je nabavila bivša učenica koja se tad natjecala svojim filmom, a znam i da je bivša blogerica heroine imala nešto s tim...

    avatar

    10.01.2023. (15:21)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -GALAXY-Kratki filmovi su bili početak prelaska na filmove duge forme osim kratkih humorističnih adaptacija su bili fokusirani i na dokumentarizam. Gledao sam na spomenutom croatian filmu krajem godine jedan dokumentarac "precijenjena dramaturgija" koji se bazira na autobiografskim segmentima. Radi se o filmu veterinarke koja se amaterski bavila filmovima film obuhvaća i period njenog studiranja na akademiji dramskih umjetnosti sa intencijom kreacije filma "čvrste strukture" (iz samog opisa filma) pokazalo se da su kratki filmovi izvrsna metoda edukacije za redatelje i režisere, s godinama su se popularizirali kao jedan specifičan filmski žanr zaseban ogranak filmske umjetnosti. Za mene ne postoji bolja forma filma (dugačak ili kratak) nego samo dobar ili loš film u kojoj god on formi bio. Takvi filmovi (ovaj koji navodiš) kako god bili traumatični, melankolični, i grozni su potrebni da se ne zaboravi ne ponovi i da se svijest o zlu konstantno podiže.

    -SEWEN-Kod kratkih filmova koji su me zaintrigirali sam imao iste osjećaje joj da bar traje koju minutu više iako realno nema potrebe jer je sve apsolvirano. Sve je stvar u temi, setu, fabuli realizmu izboru glumaca i uvjerljivosti u filmovima mi je najvažniji realizam ako su svi kriteriji zadovoljeni na formu manje obraćam pažnju. Važno mi je zapravo da je film kvalitetan.

    -STARRY-Dat ću si vremena ovih dana da pronjuškam tvoje preporuke. Magija je stvarno pravi izbor riječi bio sam skeptik kad sam se prvi put upoznao s kratkim filmom po onom principu "što može stati u 10 15 20...minuta" dao sam šansu pogledao i vidio da se tu daju napraviti čuda od onda fascinacija takvim filmovima traje i sve je intenzivnija.

    -NF-I meni je bilo ima sad već više od 10 godina obično najbolje stvari ispadnu one napravljene sa malo sredstava, jer to ostavlja prostora da se sve dovede do nekog maksimalnog savršenstva da se svim detaljima koji trebaju biti razrađeni posveti pažnja.

    avatar

    10.01.2023. (21:25)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -STARRY-Evo između (bezuspješnog) rondanja u potrazi za konkretno filmom iz posta ukucao sam tvoju preporuku za film i-locirao! 1943? kao što znamo prvi filmovi su snimljeni krajem 19-og stoljeća a stoljeće nakon je bilo period njegove intenzivne popularizacije prvi su bili bez tona. Ovo već spada u period kad je film bio rasprostranjeniji. Uglavnom pogledao i moram reći da ti nije bez razloga favorit, pravi primijer eksperimentalnog filma u punom smislu te riječi sa neverbalnim interakcijama iako volim verbalizam kad scenarij postoji ovo mi je osobito zanimljivo pogledat ovakav tip eksperimenta, što kod naših filmova kratke forme nisam (još) vidio, ne isključujem u budućnosti mogućnost da netko od redatelja/režisera dobije ideju za ovakav tip eksperimenta i kod nas što sam i spomenuo u linkanom postu kao ideju a inspiracija su mi bili kadrovi iz spotova.

    avatar

    12.01.2023. (19:55)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    hvala ti na pozdravima ... baš mi trebaju ovih dana

    avatar

    13.01.2023. (18:01)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Primijetio sam da te nema pa reko bar da te pozdarvim, dobro dođu ti periodi distanciranja od virtuale posebno od bloga. Da nemam spremnog materijala za ispunit svoju mjesečnu kvotu vjerovatno bi se i ja distancirao primijetio sam da ti periodi poprilično znače.

    avatar

    13.01.2023. (22:36)    -   -   -   -  

  • Taango

    Baš sam neki dan gledao jedan intervju u kojem jedan čovjek inače migrant u Argentini prepričava sve ono što je radio i volio do 1990 ,nabraja filmove koji su se gledali i što je sve bilo interesantno u to doba odraslima i djeci.Zaista sam pogledao sa zadovoljstvom i malo se prisjetio svojeg djetinjstva i svega što me je uveseljavalo u to doba.Tebi lijep pozdrav prijatelju.LP

    avatar

    14.01.2023. (14:05)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Pozdrav prijatelju, nađe se posebno u starijim filmovima masa zanimljivosti pogledati neka stara prošla vremena kojih više nema je posebna čar filma. Ovdje zapravo objavljujem filmove iz domaće kinematografije ali pogledam nešto i iz inozemne recimo ova preporuka od starry je izvanredna.

    avatar

    14.01.2023. (22:48)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Obično kratki filmovi imaju jake fabule i zadržavaju napetost, zanimljivost, od prve scene do kraja.

    avatar

    15.01.2023. (12:14)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Bio sam istipkao kilomentarski komentar sa linkovima na preporuke baš filmova koji spadaju u ovaj tvoj opis ali mi ga je progutalo, previše bi sad bilo i živaca i koncentracije i vremena da sam sebe idem citirat pa ću dodat samo ovo. U ovom filmu iz posta ("rom kom") sam vidio iz trailera samog da ima puni potencijal iako ima više stavki koje se interpretiraju u njemu (snimanje serije, glumljene emocije koje prelaze u stvarne pitanja izvora zarade producenta serije) svaka od tih stvari je kompleksna i treba se kompletno razraditi, a sve je stalo u 36 minuta. Ali ima i kraćih od toga koji su napravili čudo senzaciju nešto stvarno što bi inače zauzelo formu dugog metra realizirat u kratkoj.

    avatar

    15.01.2023. (22:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...