Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • AnnaBonni

    " Stoga, morao bih se barem djelomice i složiti sa onom tvrdnjom kako je napredak tehnike u pravilu značio i napredak nepravde i da obilaženje artefakata iz prošlosti nema većeg smisla."

    ne bih rekla, šumski samotnjače , jer evo ja, koja šuma ne vidjeh ni djelić tvog vidjenja volim ovo što pišeš : potočić, raslinje i poluzapušten dvorac.

    Uz svaki vidjeni ili zamišljenii dvorac ja ( nemoj se puno čuditi ) smjestim Tolstoja s kozačkom bluzom, sijedog i bradatog na neku klupu u hladovini drveta i tom slikom oživim sve što na znam misleći da upravo znam i vidim.

    Nešto retro pokrene se u meni da mogu izaći iz svijeta tehnologiji i vidjeti ljepotu postojanja mnogo prije svog rodenja

    avatar

    09.01.2023. (11:35)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    zato je deset najljepših dvoraca u dolini rijeke Loire proglašeno nacionalnim kulturnim dobrom... pristup imaju posjetioci uz plačenu ulaznicu... i u određenom vremenu... kao posjete muzejima i galerijama...

    avatar

    09.01.2023. (12:10)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Bio je na HTV-u serijal o jednoj engleskoj obitelji koja je kupila dvorac u Francuskoj (sad ne znam je li dvorac bio u privatnom ili državnom vlasništvu), obnovili ga i pokrenuli posao s vjenčanjima, a zarađivali su i na tom serijalu koji je ta neka tv kuća snimala i objavljivala o njihovom životu. U svakom slučaju, dvorac je dobio neku drugu namjenu i sačuvan je na neko vrijeme od propadanja.
    Ne znam koliko im je to bilo, njima kao obitelji, razumno i profitabilno živjeti takav nekonvencionalan život ali meni je bilo zanimljivo gledati.
    Može se nešto pokušati, ukoliko je državi stalo do toga da se na bilo kakav način spasi od propadanja, ukoliko ne... neka vrijeme radi svoje.

    avatar

    09.01.2023. (12:51)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljiva razmišljanja o starinama. Neke se ne isplati obnavljati a neke itekako jer su lijepe i ima se korist od posjeta. Volim vidjeti i obnovljene obične stare kuće. (Novi Dvori?)

    avatar

    09.01.2023. (13:53)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    nastojat ću svoj komentar svesti na kratku opservaciju onoga što pišeš, pa, recimo to ovako. žalosno je vidjeti ruševine nečega što je nekad, u prošlosti, težilo biti avangarda, a još je žalosnije čuti da netko, itko, tu prošlost osuđuje, ona je bila takva kakva je bila u skladu sa svojim vremenom i društvenim prilikama koje su u tom vremenu vladale, izuzev onoga što u svim vremenima po svojim karakteristikama predtstavlja zločin, a zločin, zna se šta je. te iste društvene prilike dovele su do raznih promjena koje 'uživamo' danas ali, da je radi toga opravdana devastacija zbog ideoloških ili pak korporativnih stavova i prohtijeva to NE!
    što se pak tiče blog arhive nije mi bitna, što sam imao rekao sam tada i reći ću ubuduće, da se prisjećam nemam zašto iz istog razloga što ni život onih koji su omogućili gradnju dvorca i perivoja nije onaj kojeg živim/o u sadašnjosti, kao šta ni moji komentari s bloga neće biti relevantni za neko buduće vrime.

    avatar

    09.01.2023. (14:15)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    E, sada , financirati pristupni put dvorcu da ne bi neko pješačio 500 metara po šljunku ili recimo obnoviti neku školu, vrtić, odjel bolnice...dalo bi se raspredat. Povijest ostavljam povijesti. Svjesna da postoji sada i ovdje. Nijedno zdanje me ne može zadiviti kao pogled na zalazak sunca, beskrajno plavetnilo mora, pustopoljine i vedro nebo. Ali to sam ja. Mrvica u makro okruženju života koje egzistira i pulsira sa mnom, Ali i bez mene.

    avatar

    09.01.2023. (14:42)    -   -   -   -  

  • luki2

    Poanta je. upravo tako, život je takav, kakv ga mi sami stvorimo! Ono što je nama važno i bitno, i ono što obojimo u svoje vlastite, divne boje. Ljubim!

    avatar

    09.01.2023. (16:24)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Sami stvaramo i svoj blog i svoj život, a komentari na blogu
    su kao oni i koji u našoj okolini dodaju začine životu.

    avatar

    09.01.2023. (16:26)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Ja u principu volim posjećivati puste planine pa sve do milijunskih metropola. Volim što više toga vidjeti.

    avatar

    09.01.2023. (23:40)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    ima i malo sive :)))

    avatar

    10.01.2023. (02:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...