Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • TEATRALNI

    Unikatan filmski projekt iz 2012.

    avatar

    04.01.2023. (21:13)    -   -   -   -  

  • luki2

    Baš dobro! Carverove kratke priče sam čitala, evo ih sada u domaćoj izvedbi, prilagođene.....Odlično! Daješ si truda za svaki pojedini post! Svaka čast! Ljubim!

    avatar

    04.01.2023. (22:05)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ja ih nisam čitao ali film mi je donekle potencirao interes prioritetno sam za filmove ali volim i pročitati što im je bila inspiracija za ekranizaciju, isti slučaj je bio sa "8.povjerenikom" snimljenim 2016. a emitiranim 2018. gledanje mi je potenciralo interes da pročitam taj roman iz davne 2002.koji je dosta godina kasnije bio inspiracija za ekranizaciju. Ovaj "carver je mrtav" mi je bez hiperbole-najbolji film kratke forme iz 2012. sve je pogođeno od izbora glumaca interijera eksterijera i važne poruke koju šalje i drago mi je da je postojala opcija za njegovo preuzimanje u zadnjim danima prošle godine sam se kao što znaš distancirao od bloga zbog osobnih problema što mi je dalo vremena da se vratim i na ovaj film i dalje nakon svakog gledanja ostavlja mi onaj intenzivan dojam prošlih vremena i ljudskih odnosa akcija i reakcija. Hvala hvala, sad je inspiracija kulminirala pa imam spremljeno više postova mislim taman dovoljno da ispunim svoju mjesečnu kvotu :D

    avatar

    04.01.2023. (23:09)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Iva je baš slatka. :)

    avatar

    05.01.2023. (02:08)    -   -   -   -  

  • starry night

    Taj film je snimljen po priči Ognjena Spahića, a i film i priča inspirirani su Carverom kojeg imam, knjiga "Raymond Carver / Gdje se voda spaja s drugom vodom", objavili su knjigu Feralovci u svojoj biblioteci, pa za ilustraciju Carvera i pjesničkog mu stila koji je inspirirao Spahića i Vascarca, jer više nego bilo kakvi opisi o djelu govori samo djelo, evo jedne Carverove pjesme:

    MOJA VRANA
    Jedna je vrana uletjela u krošnju ispred mog prozora.
    Nije to bila vrana Teda Hughesa, niti Galwayeva vrana.
    Ni Frostova, Pasternakova ili Lorcina vrana.
    Ili jedna od Homerovih vrana ispunjena sukrvicom
    nakon bitke. Bila je to samo obična vrana
    koja u svom životu nije nikamo spadala,
    niti je učinila išta vrijedno spomena.
    Sjedila je tamo na grani nekoliko minuta.
    Potom se digla i prekrasno odlepršala
    iz mog života.

    Eto, to je taj Carver :)

    avatar

    05.01.2023. (11:46)    -   -   -   -  

  • Taango

    Ja ti se malo manje interesiram za film i kazalište pa onda kad posjetim tvoj blog saznam nešto novo.Želim ti lijep ostatak dana.LP

    avatar

    05.01.2023. (12:44)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Bas si se potrudio - ne samo da predstavis film vec i, sto je znatno teze, interakciju sa publikom, a putem komentara posetilaca tvog bloga!
    Film nisam gledao, osim ovog segmenta, ali mi je filmski jezik, kao i nacin gradnje radnje filma - veoma razumljiv i snazan, ali ne i stereotipan.
    Samo bih jos pitao - da li je greska u naslovu namerna ili treba da aludira na neki bend iz nasih krajeva koji iz fazona pise 'convinient' umesto 'convenient'?

    avatar

    05.01.2023. (17:11)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -GALAXY-Naravno da je ko sladoled :)

    -STARRY-Znam, na odjavi filma isto je to navedeno iako sasvim iskreno-nisam niti bio upućen u sve detalje do prvog gledanja filma. U svakom slučaju nesumnjivo se radi o kvaliteti kad je bila inspiracija za kratku priču koja je potencirala snimanje filma a vezano za pjesmu što da ti kažem živi si izvor informacija i uvijek pogodiš pravu stvar u pravo vrijeme svaka čast :)

    avatar

    05.01.2023. (18:52)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -TANGO-Novo/staro (već apsolvirano) nadopunjeno i ja se čudim sam sebi što sve još naknadno nađem kad pomislim da sam našao sve pozdrav i tebi.

    -VLAD-Convinient nije tipfeler, tako stoji naziv spota/showreela za film malo sam guglao u vezi konteksta i najbliži prijevod bi bio "kako prikladno" a sad zašto je stavljeno to ime i meni je misterij. Film je prikaz života dvoje mladih s prvim djetetom na putu i neke njegove nostalgije što se tiče spota moja pretpostavka je da je on snimljen kao svojevrsna najava filma. Ps komentari mi unazad pola godine dođu kao izvanredna inspiracija mislim nije da nisu bili i ranije ali sad je baš onako turbo :)

    avatar

    05.01.2023. (18:59)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Evo iz opisa samog videa i stranicu ću linkat ovdje

    "How Convinient is misspelled and dirty electro project assambled of few individuals. It is a product of post modern society inspired by porn movies and conceptual art. Creating music for fun and representing it for one purpose only... to make people dance"

    Sad sam prvi put obratio pažnju na ono što piše ispod videa, ispada da to i nije showreel što mi je bila pretpostavka nego spot u kojem su korišteni kadrovi iz filma. Ima u filmu scena (spomenuo sam i u postu) u noćnom klubu ova podloga koja je u spotu korištena je i kao filmski pozadinski ton.

    avatar

    05.01.2023. (19:46)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Da, znam sta znaci 'how convenient' = 'bas prilici', "bas lako/zgodno".
    Nisam samo znao zasto je pogresno spelovano.

    avatar

    05.01.2023. (22:18)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Znam da znaš nego me tvoja digresija navela da provjerim radi li se stvarno o tipfeleru ili sam krivo napisao (malo me disleksija puca) pa mi se često zalomi pa sam provjerio i po drugi put i sve stoji da nije tipfeler sam napisao nakon provjere. Sve ok.Ps odgovor na tvoje pitanje nisam ni ja uspio izvući onda sam provjerio oba izraza "convevient" i "convinient" i po njoj ispada da su oba izraza ispravni?! :/ ne znam zapravo u čemu je stvar možda u nekom slengu? S engleskim sam ok na komunikativnoj razini ali slengovi i druge finese su mi špansko selo sad nagađam pošto i "convenient" i "convinient" navodi kao gramatički točne.

    avatar

    06.01.2023. (00:20)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    čekam još tvojih dobrih postova u Novoj 2023. :)

    avatar

    06.01.2023. (16:20)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Kako bi se reklo, ista sila akcije pretpostavlja istu silu reakcije. Ostavljam ti pozdrav. ;)

    avatar

    07.01.2023. (02:50)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Hvala, imam spremljenih par komada vidjet ćemo što će biti od toga samo natenane bez forsiranja :)

    -POZITIVKA-Pozdrav uzvraćam nešto si filozofski raspoložena :D svaka akcija ima reakciju a njen intenzitet ovisi o mentalnom sklopu svake individue zasebno i individualističkom pragu tolerancije na konfrontaciju :)

    avatar

    08.01.2023. (00:06)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Hebate, oko cega se bavimo! :))) Ja proguglah takodje i nadjoh da se prilicno masovno pise sa 'i', cak i sa "ei', ali da je to gramaticki neprihvatljivo! :)))
    Ovde je jedan od linkova, nasao sam tu informaciju na podosta mesta:
    https://inkforall.com/copy-editing/spell-check/spell-convenient/#:~: text=Some people spell convenient as,spelling of convenient is c-o-n-v-e-n-i-e-n-t.
    Proguglah i razliku i nadjoh da neki sajtovi to ipak dopustaju. Ipak, vrsta sajtova koji to dopustaju je vise amaterska.

    To me je podsetilo na upotrebu izraza 'Ozeniti devojku/zenu' umesto 'Ozeniti se devojkom/zenom': kad pitas te koji to koriste, njima nije jasno zasto su pocinili gramaticki genocid!?
    Meni nije jasno kako njima to nije jasno - i uvek ijh pitam:
    Ako je po tebi to ispravno, onda je ispravno i ovo "Ozenio sam svoju zenu, a uskoro cu ozeniti i svoga sina' - zar ti se ne cini da pocinjavas incest, bigamiju i apsurd u isto vreme?
    Osim, naravno, ako ne udajes svoju (+-bivsu) zenu za njenu lezbejsku prijateljicu?! :)))

    avatar

    08.01.2023. (14:07)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Eto tako je ispalo :D eto misterij donekle riješen. Ne znam englesku gramatiku dovoljno mi je da znam na komunikativnoj razini a ovdje se zapravo radi o prepisci kako je video naslovljen. Haha kralju, primijeri su ti vrh! :)

    avatar

    08.01.2023. (23:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...