Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Annabonni

    brinuli li o kome te tvoje frendice plače li zbog ikoga ova s licem alabastera.......?

    vjerujem više sebi nego onome što ogledalo kaže o meni..........ovo unutra što imam i poklanjam je moje SVE

    avatar

    04.06.2022. (18:31)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ Ane, al briga za druge, ne isključuje brigu za sebe.
    Brine, plače sasvim sigurno, al se protiv starenja bori rukama i nogama:-) tako je sama izjavila

    avatar

    04.06.2022. (21:03)    -   -   -   -  

  • carstvo snova

    Na kozmetiku nedam ništa....neke daju u sebe a neke na sebe:))) moje lice dobi svako jutro vodu i običnu kremu za lice NIVEU...vazalin onaj bez boje na usne ...inače sam pegasta po licu a ljeti više nego zimi zbog sunca...jer sam sebi sama svoje sunce!!!

    avatar

    04.06.2022. (21:40)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    moje poznanice su operirale nos, grudi, stavljaju filere ili botox u dvadesetim godinama, krunice na zube bez potrebe... ni sama ne znam što sve ne... pomalo sve nalikuju jedna na drugu... zapravo, kad popričaš s njima i upoznaš ih, shvatiš da to rade jer su nezadovoljne sobom i tužne. kako će onda biti zadovoljne drugima oko sebe?
    znam da na plastične operacije ne bih išla, osim da se dogodi, ne daj Bože, nešto strašno kroz život pa da je nužna rekonstrukcija. neka nama zdravlja, zdrave grudi, reproduktivni organi, a ovo ostalo... jednom kad se krene s tim "umjetnoćama" po sebi, to traži neprestano obnavljanje...doista mislim da drugi ne bi trebali voditi računa o tuđem fizičkom izgledu, ako im ne ugrožava zdravlje pa se trude pomoći.

    avatar

    05.06.2022. (01:42)    -   -   -   -  

  • Rječita

    Estetska kirurgija je grana medicine, medicina je znanost, u znanosti rade stručnjaci, a stručnjaci znaju što rade. :D
    Još da pravnici nacrtaju zakon o obaveznim estetskim korekcijama, a političari izglasaju, hodale bi uokolo sve lijepe i mlade a Konstrakta bi pjevala "biti lepa, biti lepa, biti, biti biti..".
    U biti..
    (divna S. Siladjev, svaki put me nasmije do suza).

    avatar

    05.06.2022. (05:32)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Carstvo@ treba i u sebe i na sebe, al mjera je ona čarobna riječ..
    @ filere stavljaju svi koji imaju love, koji nemaju, starit će fino i polako i prirodno...
    @ idem vidit Sandru:-)

    avatar

    05.06.2022. (09:23)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Sad si razmišljam,pročitavši baš sve, i post i komentare, i preporučeni kratki video .........

    Jebate, ja se nikako, nikako,nikako nigdje ne uklapam :-O

    Ispada da sam stalno kontra glavne struje,
    a NE ŽELIM TO BITI!!!
    Ali što da čovjek radi, ako je glavna struja poprimila obilježja izvrnutog poimanja, ŠTO!?

    Fileri?
    Onih par cura s kojima kafenišem (koje postaju babe, svaka je u svojoj fazi, svaka svojim ritmom), one ne stavljaju filere, tako da nemam nikog da mi savjetuje retinol i šta već.

    Moj je stav ovaj:
    ako se hočeš filati s ičime, ili operirati da bi izgledao tak-i-tak i sl. široko ti polje, uživaj! ali , s druge strane, pusti naborane da budu naborani, i ne isijavaj svoje dobronamjerne savjete uokolo, uvjeren kako si u pravu.
    Ja znam,.ti ćeš u obranu svoje frendice reći da je ona zaista mislila samo najbolje, ona vjerojatno i je, (ali to je ta bahata sveznajućost kako se treba i što se treba raditio koja je meni odvratna) ali, zamisli da si ti odgovorila njoj sasvim istom bezobrazno-dobrohotnom mjerom, pa je uvjeravala kako je to bačen novac, i kako ju nikakavo filanje face i alabasterska koža neće spastiti i osloboditi svega onog što tim postupcima grčevito nastoji sakriti.... Zamisli, da si ti nju uhvatila za ruku i potiho joj to,sa najdubljim uvjerenjem da pomažeš, gledajući je u oči, to rekal!?

    avatar

    05.06.2022. (10:35)    -   -   -   -  

  • Rječita

    Ajme, ovo san ti zaboravila linkati ;). "Budućnost je starenje".

    avatar

    05.06.2022. (13:42)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ ma Lile draga, kao da se ja uklapam igdje:-P čak i kad se pokušavam uklopiti, saviti, sabiti, strši mi uvijek moj zločesti rep:-)))

    A sad ozbiljno. Svi užasi kroz koje sam prošla, ostavili su neminovno traga i na meni i u meni. U tom razdoblju, prilazile su mi šezdesetogodišnjakinje i govorile mi da smo tu negdje, generacija;-)) brinulo me to, rastuživalo, ljutilo....a onda..onda sam se pustila. A nisam luda protratiti najbolje godine mog života na sekiranje zbog neizbježnog.
    Volim kada žene vode računa o svom izgledu. Lijepo mi je to. Govori mi to o ljubavi prema sebi. Ljepše mi je to, nego druga krajnost, druga mi je krajnost neopisivo tužna.
    Ono što je meni samoj bitno, jest da ne osjećam ni pinkicu zavisti, a mama mi je vrlo uspješno usadila postulat neuspoređivanja s ikim. Naučila me da se promatram ko jedinstvenu i neponovljivu i kao takvu neopisivo vrijednu, i sa škembom i bez škembe i sa borama i bez njih. Izvanjsko ne igra tako veliku ulogu u našim životima, dok god gradimo i gradile smo- unutrašnjost. Iz unutra sve ide van. I ružno i lijepo.

    Ta žena mi nije frendica, tek sam je upoznala tu večer. Jako me promatrala:-) osam godina je mlađa i mislim da želi biti ja kad odraste:-)))
    Šalim se. Nesigurna je, jako, jako. Trebaju joj fileri za samosvijest, samopoštovanje. Sigurno ću joj, ako nastavi, nešto tako fino i asertivno reći. Ne da je povrijedim ili da joj " vratim", jer ona mene zbilja nije željela povrijediti. Nego da joj dam do znanja što o svemu tome mislim

    @ Sandru sam poslala u grupu u kojoj je i ta ženica. Silno joj se dopala:-)) idem vidjet sad ovo:-)))
    Aaaaaa, znam to, sharon stone se nebotoksira;-)))

    A zar ja da umrem..) Koji užas..A možda baš ja- neću:-*

    avatar

    05.06.2022. (14:36)    -   -   -   -  

  • j.

    Nisam još vidio mlađu ženu koja ne bi pokušala upregnuti svoj izgled u svrhu uspjeha – osim onih nekoliko prelijepih čudakinja koje puštaju dlake ili se debljaju pa se takve slikaju, ne bi li ljudima slikama svojih tijela pokušale nacrtati očito. Isto tako, nisam još vidio bogatog muškarca koji si ne bi priskrbio kakvu mlađahnu lutkicu, osim Keanu Reevesa; za njegovu družicu komentari se grupiraju u dva tabora: „mislio sam da je doveo baku“ (muški) i „zašto najbolji frajeri uvijek završe sa najružnijim komadima“ (ženski).

    Kasno, prekasno - žalosna većina nas shvati kako nije ambalaža ono što život čini životom, i od čega ćeš se osjetiti radostan, ispunjen, pomiren sa sobom i svijetom. I tu, morat će žene priznati, muškarcima stvarno nije lako; dapače, hrabriji promatrač usudit će se ustvrditi kako im je teže no ženama. Naime, čitava su života naši mužjaci trenirani na to da kod žena prvenstveno uočavaju vanjski izgled; tek u kasnim dvadesetima, kada više nisam morao pristajati na društvo koje mi ne odgovara, i sam ću za poznanike, a kamo li prijatelje, birati ljude koji, makar se i okrenuli za svakom drugom, neće morati naglas prokomentirati njen izgled. Naravno da će u tom porivu biti ponajviše želje za odudaranjem od većine; ničeg drugog, plemenitijeg, jačeg. No – mnogi će reći da je onaj poriv za zagledanjem ženki čista kemija, instinkt mužjaka, premda očito - nešto uslijed čega je, kako god okrenuo, najlakše ostati nezadovoljan. Nitko se zapravo previše i ne pita što žene traže (i još više: što nalaze) u muškarcima; zlobnici bi na tu temu kazali, kako se dade gdjekad pročitati – da muškarci uz pomoć novca žele doći do one stvari, a žene uz pomoć one stvari do novca. Eto, zapravo ću se sam čitava života boriti – da mi ne bude tako.

    Dakle, logično je i primjereno svjedočiti o svemu iz osobnog primjera – baš ovako kako radiš i ti; moj primjer se svodi na to da ću negdje u dvadesetima osvojiti prelijepu djevojku u koju sam se zaljubio doslovno na prvi pogled i odmah znao da mi dalje iskati ne treba (iako će od prvog susreta pa do hodanja proći, vjerovali ili ne - više od godinu i pol dana); to će mi, bez ikakvih većih potresa, ostati ljubav za čitav život, pa makar se u sljedećem trenu sve promijenilo, raspalo i rasulo. No, tek s godinama došao je sadržaj, punina, povjerenje, radost - uslijed nestanka straha, neizvjesnosti, neslaganja. Ali, nije to toliko bitno, bitnije je nešto drugo. Dakle, mužjak će se, gotovo bez izuzetka, zalijepiti za izgled, sliku, ambalažu. Tek kasnije, kada je već zaljubljen, ili pomalo i odljubljen, shvatit će (ako bude sreće) koliko s osobom s kojom jest - dijeli zajedničkih stvari i koliko mu odgovara njena narav i potrebe. Tek će već u poznim godinama čuti kako žena kaže svojoj kolegici da su baš one same sebi krive što su im u mladosti odgovarali otkačeni frajeri; u njima je problem jer one su se promijenile i sad bi željele nešto drugo – imetak, sigurnost, opuštenost... a nije u muževima problem. Muškarci će tako skakati u bunar ne znajući uopće ima li u njemu vode koje se dade piti. Bit će toliko površni, zaneseni, tromi da se neće sjetiti niti sami upitati što će s tim osobama raditi kada prođe zanesenost i kemija. I naći će – ono ošto je zapravo u većini slučajeva najstrašnije od svega - prvi, najjednostavniji i najlogičniji, ali svakako odgovor na tu dilemu: tražit će dalje.

    Eto, upravo tu ću, kao i obično u životu, imati puno više sreće nego pameti: s godinama ću razumjeti kako smo jedno drugo u stvari oblikovali, učili i naučili što i kako znači voljeti, vjerovati, trajati; zapravo zahvaljujem Bogu na nevoljama što mi ih je podario; jer nismo imali vremena za gluposti; naše su se snage u tom zajedništvu, u toj ludoj plovidbi udeseterostručavale pa nije moguće da bi i malen dio toga mnogočega netko uspio sam.

    Izgled je samo udica koju je u svrhu reprodukcije stvorila majka priroda; ljepak na kojeg ti se duša može lako zagubiti. Zato, kada primjerice vidim starijeg muškarca sa puno mlađom lijepom ženom, osjećat ću kako on najčešće na žalost samo ponavlja matricu koja mu već puno puta nije uspjela: ponovno slijedi strast, favorizira se izgled i ljubi ambalažu bez da se mnogo trudio upitati o sadržaju i smislu. Pokušava samo nadoknaditi izgubljene bitke i čitave epske ratne cikluse mladih godina. Očajnički vapi za prihvaćenošću, smislom, trajanjem, odbijanjem smrti i nemoći. Ili, kako je lijepo rekao jedan intervjuirani trkač dugoprugaš po Marjanu čije ću se priče iz Slobodne otprije par godina rado sjetiti s vremena na vrijeme: trči jer ne želi raditi što i većina; ne želi da mu smisao života bude u zavođenju i konačnom, neumitnom unesrećenju mlađih žena a i sebe sama; želi nešto što će ga ispuniti i radovati.

    Eto, tu je gospon Keanu, vratimo se na kraju njemu – jer na njega si me asocirala ovim lijepim postom, uspio: živo mu se fućka za ambalažu, za to što će drugi reći, za društveno vrednovanje sebe i svoga života....

    avatar

    06.06.2022. (16:30)    -   -   -   -  

  • j.

    .... His Own Private Idaho ukazat će se tako na obzoru kao ona ravna cesta što presijeca pustinju, jer da budemo ako treba i malkice trivijalni: pravi užitak doći će tamo gdje možeš bez straha zažmiriti a da budeš sretan; tamo gdje ljepotu nećeš gledati očima, već srcem.

    avatar

    06.06.2022. (16:30)    -   -   -   -  

  • Dust in the wind

    Kada samo razmislim koliko je to samo zamorno! Nikakva preskupa krema ili fileri ne mogu prekriti nezadovoljstvo i ogorčenost individue....
    Estetska medicina je vrlo unosan posao, specijalizanti čak imaju duple plaće od većine drugih medicinskih struka...bar je tako u De. No ne da mi se, jer preko 80% njih prvo treba posjetiti psihijatra jer imaju nerealna očekivanje. Ako se ne ispune, tužakaju se na sve strane. Tko bi radio sa takvim nezadovoljnim i ogorčenim osobama? Ja prva ne bih, pa da ne znam koja lova je u pitanju!

    avatar

    06.06.2022. (17:42)    -   -   -   -  

  • samo za vranju

    Tono vidin kroz tvoje riči koliko si lipa u duši, meni najvažnije.

    Ne mažen se nisučin, neman pomade, krema mi se osuši jer je zaboravin da san si je kupila za rođendan...

    A bore na čelu dobila od spavanja. Svako jutro budila se s crvenim udubljenjima. I kaj sad. Sad se mrštin i kad se ne mrštin. Jbg. Šta nisu mogle doć na stražnjici npr.?

    Dakle na svojen primjeru želin treć koliko me briga. A da san malo mlađa i lipša bilo bi lipo, ma ne s botokson i zatezanjima, rezanjima. Jedino rezanje koje odobravan je kapci jer baš smetaju. Meni jako, no dotorica mlada reče NE, da mi ne smetaju. On zna bolje od mene!!!

    avatar

    06.06.2022. (23:36)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ Keanu je rođen na isti dan kad i ja;-) samo druge godine..i baš je poseban i produhovljen čovjek, posve nesvjestan svoje fizičke privlačnosti..
    Oduvijek mi ambalaža služi samo za ukras, estetiku, ne pridajem joj veću pozornost no što zaslužuje, a na komplimente oko izgleda, najprije bih osjetila silnu nelagodu, jer se za to ne osjećam nimalo zaslužnom.
    Jednom sam rekla, zahvali mojim roditeljima i totalno ga zbunila, mislio je da se hoću udat;-)))
    Lijepo je što je oku ugodno, al i uhu. Naša perceptivna udešenost, uvijek je klupko vlastitih predodžbi i stanja, naših sanja i želja, ima tu puno i kemije i biologije, ali i povijesti.
    S godinama, svima nam treba više vremena da se uljudimo, al ono iznutra, onaj snop krijesnica koji nas hrani i grije iznutra, to ne smijemo dati da stari.
    Te krijesnice treba njegovati.
    @ Dust, je, zna biti zamorno ako se pretjera.
    @ nemam ništa protiv Vranjina, da ljudi rade što god žele, da bi se bolje osjećali u vlastitoj koži. Ako to nije povređivanje druge osobe, sve je prihvatljivo.

    avatar

    07.06.2022. (20:02)    -   -   -   -  

  • Olja sanja

    Mislim da unutarnji sjaj najviše pridonosi ljepoti
    a ova "umjetna" ljepota ima samo kratkotrajan učinak
    samo je fasada i što je najgore luči novu potrebu
    za još više "intervencija"
    Osobno ne bih pod nož, iglu i sl. ako mi nije ugroženo
    zdravlje, ali ko voli nek izvoli - nemam predrasuda
    samo što je to pomalo postalo pomodarstvo
    i prestiž a ne iskrena potreba za korekcijom.

    avatar

    10.06.2022. (00:28)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Unutarnji sjaj postiže se i zadovoljstvom svojim izgledom.
    Netko se prepušta vremenu, promjenama i starenju, i sve je dobro dok se i psihički tome prepušta, a netko koristi sve što se može, za zaustavljanje vremena.
    Ništa nije za osudit, svi se borimo na svoj način- ja više motivacijskim porukama:-) jer sam zapravo lijena pratiti i zaustavljati sve te promijene.
    Naposljetku, uvijek se iznova čudim kako su muškarci time u potpunosti neopterećeni!
    Da ja sad, npr. pustim svoju sijedu i prestanem se farbati, ljudi bi, pa i ja bi sama pomislila, da sam u teškoj depresiji:-)))

    avatar

    10.06.2022. (09:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...