Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


 • carstvo snova

  Odličnooo...kod Tebe repica koju i ja volim a kod mene ričet ili ješprenj...obožavam kad je hladno vani sve na žlicu!!!
  Sutra če bit kiseli kupus sa faš mesom u listnatom testu...brzo i jakooo okusno...najedeš se fino:))

  avatar

  03.12.2021. (15:04)    -   -   -   -  

 • mojaSavana

  Oprezno sa željama, mogle bi se i ispuniti, reče netko :)

  avatar

  03.12.2021. (15:37)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Želje su tako različite, od najosnovnijih životnih do pretjerano
  raskošnih.

  avatar

  03.12.2021. (16:06)    -   -   -   -  

 • Annabonni

  referirala bih se samo na naslov : Svijet po mjeri

  .......a, kad bi bio, onda nijedna želja ne bi bila upitna..........ali, nije

  avatar

  03.12.2021. (17:49)    -   -   -   -  

 • ruiz

  bojim se da današnji ljudi puno cvilkaju, a zapravo imaju itekako više nego im uistinu treba, i ne baš tako davno, kada je moj djed sa sela došao u posjetu kod nas u grad, pa kada je vidio da imamo pitku vodu iz pipe, da za grijanje ne trebamo nacijepati drva i paliti ih rano u jutro, nego samo kresnemo peć, pa da na wc ne moramo ići izvan kuće, da imamo auto, da se za ručak pod normalno jede meso, da imamo štednjak i pećnicu za koju ne trebaju drva, sve uz betlehemsku rasvjetu, sa svjetlom u svakoj sobi, samo je rekao, pa ni samom austrougarskom caru nije bolje

  avatar

  03.12.2021. (17:52)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Prije nekoliko desetljeća recimo u šezdesetim godinama prošlog stoljeća očekivani životni vijek je bio četrnaest godina kraći nego danas, znači da smo dobili na poklon otprilike četrnaest godina života, ja mislim da to i nije malo

  avatar

  03.12.2021. (19:13)    -   -   -   -  

 • Dvi, tri rici...

  Juha danas, goveđa, s malo piletine i s puno povrća , da bude i ručak i večera. Kuhalo se tri sata, potrošilo pola boce plina da bude kako treba. Totalni ekonomsko-ekološki raspašoj, a sve zbog trbuha. A peć na drva se isto loži, lijepa je i dobro grije, no nije za kuhanje. Šteta, već godinama maštam kako ću je zamijeniti nekom korisnijom. U mesnici sam bila sama, nigdje nikog, i čekala jedno deset minuta da mesar sve istovari, sve sam. Gotovo sam došla u iskušenje da mu pomognem, ali sam odustala kad sam vidjela da su tu još dva dostavljača koji totalno zabušavaju. Mislim, vjerojatno su rodbina od gazde kada osjećaju da imaju pravo na nerad, na nekolegijalnost. Čekajući, piljila sam u veliki komad sirove slanine i mislila kako ne bi bilo loše uzeti par komada, pritisnuti, nadimiti, osušiti.
  Ipak nisam; to što je burno danas ne znači da će biti i sutra. Moram se konzultirati sa svojima, a i sa prognozom. Šteta, nikada nisam naučila u potpunosti baciti oko na Planinu i očitati dugoročnu prognozu, jer to bi, za slučaj da nestane Sveznajuće Mreže, sigurno bilo korisno.
  I ne, nisam se sjetila pune konobe svega i nisam to poželjela; to je, eto, samo sjećanje na neka druga vremena, od kojih smo jako daleko i vrlo rado pobjegli.

  avatar

  03.12.2021. (20:08)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Zaboravio sam napomenuti kod ovog produženja veliku ulogu su odigrala cijepljenja, pa opet to ne smeta idiotima koji bi nas vratili u srednji vijek da niču ko gljive, zamisli da na svijetu nema takvih kretena, možda bi dobili još vremena, a o tome se radi, o vremenu koje provedemo s voljenima, ili možda griješim, možda je samo repa u pitanju.

  avatar

  03.12.2021. (20:43)    -   -   -   -  

 • Mrs. Galaxy

  Briljantna linija riječi i fluentnost! :))

  avatar

  03.12.2021. (21:22)    -   -   -   -  

 • litterula

  Najdraža mi je ova želja: da na svijetu zavlada mir; ko da su neku misicu pitali

  avatar

  03.12.2021. (22:10)    -   -   -   -  

 • Viatrix

  Zanimljivo štivo koje daje puno za razmišljati. Ja sam danas imao jotu za ručak. Nešto slično, ali s kiselim kupusom.

  avatar

  03.12.2021. (23:00)    -   -   -   -  

 • luki2

  Kisela repa, kupus - sve su to divna jela, koja ne samo da sjećaju na djetinstvo, nego vesele i danas. Divno pišeš. Ljubim!

  avatar

  04.12.2021. (00:39)    -   -   -   -  

 • luki2

  Tvoj komentar kod mene: uh, kad je naislje već verbalno, vrlo brzo prelazi u fizičko....Ljubim!

  avatar

  04.12.2021. (01:04)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  Eh te želje... bilo je to sada već pradavnih sedamdesetih gdina prošlog stoljeća... u posjet mojim roditeljima stigla obitelj iz Holandije s dvije curice... pokazivali smo im ljepote Gornjeg grada i zaustavili se kod Kamenitih vrata..
  curicama su rekli da smiju nešto poželjetiii gospa ispunja želje... jedna od njih je dugo stajala nepomićna... nestrpljiva sestra upita... jesi li gotova... odgovor je bio... ne mogu se sjetiti .želje... bilo je to sretno dijete... imalo je sve...
  P:S: kiselu repu i ja ponekad poželim...

  avatar

  04.12.2021. (03:30)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...