Komentari

astrosailor22.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • luki2

    Ispratila sve na Facebooku!!! Počivala u miru!!!

    avatar

    27.03.2021. (01:18)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Vidjela sam u novinama sve. Počivala u miru.

    avatar

    27.03.2021. (06:28)    -   -   -   -  

  • stara teta

    učiteljica života.
    njenu svila, škare pročitala dok sam bila mlada, jako mlada, kasnije se predala njenoj poeziji. nisam u neko davno doba, dok sam gutala remarquea, uopće razmišljalla tko je prevodilac. a ona je radila toliko toga mudroga. neke ljude ne upoznaš, ne stisneš im ruku od zahvalnosti, ostane u tebi ono što su činili, kako su djelovali i utjecali, kao ciglica, potporanj. uraste u tebe nečija dobra misao i osjetiš se snažnijim, boljim.

    avatar

    27.03.2021. (09:11)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Sad je spomenuto :-)).
    Nisam nakon Svila i škara.

    avatar

    27.03.2021. (10:17)    -   -   -   -  

  • j.

    Hvala na ovome. Zapravo si me potaknuo da utvrdim gradivo, kada otičtam ovih par koje sada držim na nahtkaslu. Pozdrav :)

    avatar

    28.03.2021. (17:21)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Eto zahvaljujući tebi neće proći nezamijećeno. Lijepo.

    avatar

    28.03.2021. (17:59)    -   -   -   -  

  • Meister Huc

    iako se u većini stvari podudaramo, ovdje ne dijelimo mišljenje. pokušao sam jednom čitati nešto od Irene. bilo je dosadno i pretenciozno. možda sam naišao na krivu knjigu. i to se zna dogoditi. zapneš za najgoru knjigu nekog inače solidnog autora i odustaneš. stoga sam jutros malo prosurfao. pročitao sam Irenine poeme i otvrdnuo u prvotnom dojmu.

    avatar

    30.03.2021. (13:33)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @Huc: nisam slučajno preporučio Marina & Svila, škare...ako se nekome to sviđa, onda će joj/mu biti ugodno nastaviti s upoznavanjem Ireninog svijeta. Iz nekih svojih razloga, najbolja je kad je osobna, i meni je to odgovaralo jer znam slične ljude. Nije to ništa globalnog i općezanimljivog, nego vrlo uzak emocionalni svijet bivše Yu nešto prije našeg vremena. Irena otvara mali prozorčić u razumijevanje tih generacija. Isto važi za njenu poeziju. Kao Varaždincu, zanimljivo mi je bilo kad je pisala o Stančiću, ali i to (pre?)osobno, ne o umjetniku, nego osobi. Provincija uma uvijek je rađala sitne ljudske probleme, postavljali ih mi u velegradske okvire koliko god hoćemo. Danas globalizacija pruža šire mogućnosti, i malo je teže razumjeti razliku koju je nekad donosila blizina "događanja"...ja sam nekad mogao vidjeti, ako već ne kupiti (rijetko se malo novaca), neke knjige samo pri odlasku u Zagreb, danas klik-klik i evo je na Kindlu. Usput: Marina je definicija pretencioznosti, ali ...one koja završi, bukvalno na žalost, na štriku, gurana svojom rukom, naravno, ali i svijetom oko nje. Autentičnost do bola, istinitost bivanja koja se, kao Ikar, pokušavala izdignuti iznad svoje ljudskosti, ali nije i nije išlo. Fiju i trasss. Vrlo ruski.

    avatar

    30.03.2021. (15:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...