Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • Bergaz

  Baš me zanima... znaš već što...!?

  avatar

  28.12.2020. (16:40)    -   -   -   -  

 • Riba Luca

  Najtezi, a i po zasluzi najplaceniji je umni rad!
  Sretnu Novu godinu. Uzdravlje!

  avatar

  28.12.2020. (16:54)    -   -   -   -  

 • Mrs. Galaxy

  Nisam se osvrtala na optužbe o tome kako je neradnik. Dokazao je sve svojim plodonosnim opusom. Neradnik nikako ne može ispisati tu čaroliju. :)) Ali definitivno se slažem s tobom.

  avatar

  28.12.2020. (16:55)    -   -   -   -  

 • morska iz dubina

  Lijepo da si se oglasio dva puta u jednom danu. Dobro je uvijek dobro pročitati dva puta.

  avatar

  28.12.2020. (17:12)    -   -   -   -  

 • Annabonni

  Iznenadio si me s dva posta.
  Povodom i razlogom

  avatar

  28.12.2020. (17:27)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Glazbenike često iskreno pitaju 'čekaj, ti u stvari ništa ne radiš, nego samo sviraš!?'
  To zaista pokazuje da je ljudima glavna predodžba rada ili kramp, ili ured, figurativno se izražavam, jasno,
  a drugo, intelektualni napori koje određeni poslovi zahtjevaju, a kamoli umjetnički dosezi i zahtjevi na osobu koja stvara, uopće nisu u kategoriji pojmljivosti dobrog djela pučanstva.............

  avatar

  28.12.2020. (17:28)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Nisam primijetila tu primjedbu, ali očigledno ne stoji

  avatar

  28.12.2020. (17:38)    -   -   -   -  

 • jelen

  Hvala za ovaj dodatak i podsjetnik na njegov lik i djelo. Podsjetnik i na to da mi je s dobrim razlogom baš on najdraži pisac.

  P.S. ono sam se ipak malo šalio da se trudim imitirati njegov stil u bloganju :-))

  avatar

  28.12.2020. (18:08)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  :))))
  E vidiš ovaj mi je dio daleko, bolji i smisleniji od onog iz prvog posta, iako mi je potpuno shvatljivo da se mnogi ni s ovim ne bi složili, zato u stvari ne volim citate, a pogotovo me nervira kad se svi bespogovorno slažu i lupetaju floskule u komentarima a barem ih pola nije niti pročitalo tekst.

  do istog zaključka kao Čehov su došli neki ribar u Kini, pastir krda slonova u Africi, moja pokojna baba i još milijun nepoznatih ljudi.

  Inače istina je da je Čehov radio sve ovo što si napisao, kao što je i istina da ga baš nije držalo mjesto, i da je puno navedenog uključujući i medicinski započeo ali ne i završio.

  Pa je pitanje kako bi izgledala biografija da ju je pisao neki Sokol koji ga nije volio,

  Ja se recimo ne mogu otet dojmu da je Višnjik pomalo autobiografsko djelo u kojem kroz lik vječitog studenta, Čehov u stvari prikazuje sebe kao neradnika :))

  Inače teme društvenih previranja, propasti obitelji, i ostalog čime se Čehov bavio meni su bliskije obradili američki naturalisti, što ni na koji način ne umanjuje Čehovljevo spisateljsko umijeće.

  avatar

  28.12.2020. (18:18)    -   -   -   -  

 • j.

  Hvala svima od srca na sudjelovanju.

  Fresh, eto - obradovalo me tvoje viđenje Višnjika; naravno da uvijek ima boljih; na koncu - osobno su mi ispred i Maupassant, ili stari Tolstoj, ili Pirandello i još barem petorica. To sa ribarima ili babama je velika šteta, jer bi - da su se prihvatili pera - iza njih ostao trag u beskraju, možda i snažniji od ovih koje imamo. A ta niska kamenčića na putu, to i jest smisao pisanja: da oni koji dolaze znadu kako nisu sami.

  Citate ne volim baš ni ja, jer često nude nezaslužen brzinski komfor i odvraćaju od čitanja cjeline, ali neki su jednostavno takvi da osjećam kako baš ništa što bih napisao ne može nadmašiti tih nekoliko rečenica. Eto, danas se treslo, i mjesecima drugi već pate oko nas, pa me ponukalo sjetiti se tuđe nesreće i iz sasvim sebična razloga, da ne bih uvećao svoju. I pustiti drugima da govore. Slušajući druge uvijek možemo puno toga naučiti, a i podijeliti dobro i loše, kako bismo skupili snage za dalje.

  Hvala još jednom svima, i čitati nam valja, jer - barem je moje iskustvo takvo - malo je čega u životu toliko dobrog i plodnog kao lijepa knjiga.

  avatar

  28.12.2020. (19:42)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Slažem se, malo što je utješno kao knjiga, a ovo danas mislim ono natašte, i onda odem na posao odvedem bolju polovinu, i dođem u ured, a dijete je ostalo samo doma na četvrtom katu, i opet trese, dobro da sam ikako normalan, lakše sam podnio onaj Zagrebački jer su mi svi bili oko mene.

  avatar

  28.12.2020. (23:13)    -   -   -   -  

 • luki2

  Volim Antona Pavloviča! I njegov Višnjik! Umni rad je najteži! Pisanje, prevođenje....Pozdrav, L+B+G

  avatar

  29.12.2020. (02:25)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Objavljivanja imaju svoju hronologiju i to se može vidjeti, a dalja događanja se ne mogu pred-vidjeti.
  Onda, bez griže savjesti, objaviš novi post i ovaj ode u istoriju. A tuga je sveprisutna. Ništa nismo mogli učiniti da preduprijedimo ili spriječimo, ali možemo učiniti da pomognemo.
  Pozdrav tebi!

  avatar

  30.12.2020. (20:56)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...