Komentari

gusarskabanda.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • .Carapa Floyd.

    Divan,a i mirisan sto posto . :)

    avatar

    31.05.2020. (14:16)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    .Carapa Floyd., da i mirisan i jako jestiv. planuo je još isti dan iako je poprilična količina ispala :)

    avatar

    31.05.2020. (14:30)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    Baka mi je početkom prošlog stoljeća u ovaj kraj došla iz Zagorja, odakle je donijela i nekoliko odličnih recepata za kruh. Pekla ga je isključivo u zidanoj peći. Osim što je bio vrlo ukusan, mogao je stajati skoro tjedan dana, jednako mekan i nepromijenjenog okusa.

    Mislim da je miješala ječmeno i pšenično brašno, ne sjećam se točno jer bio sam klinac koga je lopta više zanimala od pečenja kruha:))

    Baka je preminula krajem 50-ih, u vrijeme kada je postalo sve manje isplativo peći kruh kod kuće, dobrim dijelom i zbog manjka vremena, pa su se s vremenom i recepti zagubili.

    Vjerujem da je i tvoj kruh jednako fin kao što je bio i kruh moje bake. Nikada nisam pekao kruh, možda se ponukan tvojim postom odvažim i na takvu avanturu:))

    avatar

    31.05.2020. (15:42)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    .........ako nemaš odhgovarajuću rešetku, staviti perčeni kruh na dvije drvene žlice stavljene okomito u raszmasku od 10-15 cm tako da hladjenje kruha bude postupno i jednako sa svih strana..........

    PS: mali, tehnički podaci uz tvoj sjajni recept

    avatar

    31.05.2020. (17:39)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    @Moslavac, i ja bi rado pekla kruh u krušnoj peći ali na žalost još ju nemam pa če i pećnica poslužiti, zato i je pečen u kearmičkoj posudi sa poklopcem da malo imitira tu krušnu peć. A recepti i miješavine ovise o ukusu, ali ja ti iskreno sumnjam da je miješala ječmeno brašno, prije će biti ili kukuruzno ili raženo.
    @AnnaBoni, hvala na dosjetljivoj ideji. Ja svoj hladim vani u roštilju, em je na gitri em je poklopljen poklopcem da ne može do njega ni pas ni miš, a lijepo se ohladi ujednačeno.

    avatar

    31.05.2020. (17:56)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Sad sam imala dva meseca za uvežbati..
    .Ne mogu se baš pohvaliti rezultatima.
    Prešla sam na dvopek ;))

    avatar

    31.05.2020. (20:41)    -   -   -   -  

  • NF

    opa, vidim da nadoknađuješ izostanke s bloga, super. nemamo jednostavno vremena za kućne radinosti oko kruha, vikend maksimalno koristimo, a onda sam ja stalno knap s pripremama za online nastavu. jin se na našoj livadi uglavnom bori s krticama ;)

    avatar

    31.05.2020. (21:38)    -   -   -   -  

  • groggy

    ovo ne kužim, kaj nije paleo/lchf spika potpuno izbacivanje ugljikohidrata p.s. da ne bude zabune, meni je ovo djeluje kao super kruh

    avatar

    01.06.2020. (01:28)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    -NF- a moram malo eskivirati situaciju :)
    ne zaboravi da su kritice bile prije tebe na toj zemlji, pa ono, krtice, jebiga, to su domaće životinje, naše, nježno sa njima. što ti je zemlja bolje prozračena to imaš manje krtica. za to ti trebaju ravne vile koje se propikavaju kroz zemljište redovito da daju unutarnje provjetravanje. što više toga, to manje krtica. Ako će te zanimati imam ekipu permakulturaša iz zagrebačke okolice koji proizvode takve vile. dam ti kontakt.
    -groggy - potpuno si u pravu ali kao što sam i rekla u uvodu posta, mogu i žitarice ponekad ako su obrađene po onim postulatima, tj ako su tvoje lijepo uzgajane, ne prskane ne klasične, tj mora biti tritikala ili pir ako pričamo o žitu, i naravno proklijavane, pa sušene, pa mljevevene pa onda sve po protokolu. a za ostale onako kako sam navela.
    a za sve ostael koji nisu na lchf i paleo prehrani ovaj kruh je vrh. probaj i oduševit ćeš se.

    avatar

    01.06.2020. (03:36)    -   -   -   -  

  • stara teta

    mljac. ovo mi je prekomplicirano za delat, ali izgleda mmmmm apetitlih.
    kao i moslavcu, baka mi je bila iz zagorja, imali su krušnu peć. nije bilo maslinovog ulja, no njezin miješani raženo-pšenični kruh je bio san snova.

    avatar

    01.06.2020. (06:46)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Stara teta, ja ti garantiram da je ovo čisti pipifaks od posla. zmučkaš danas, poklopi i ni brige ni pameti do sutra. ak se sjetiš pa premijesiš super, ak ne i tak ide. bitno da je dugo stajao i kvasao. a lako je za peć, pogotovo ak imaš ovaj s pokopcem, ak ne, zemi nekaj koji ide u rernu, ne mora biti pasent. mi žene znamo ni iz čega napraviti posao :)

    avatar

    01.06.2020. (07:30)    -   -   -   -  

  • Just me

    Često pečem kruh,moji doma obožavaju. Radila sam taj iz lonca,doduše malo drugačiji postupak ali je ispalo tak dobro da je za ručak nestal :))
    Volim kad mi kuća miriši po kruhu,miris djetinjstva :))

    avatar

    01.06.2020. (08:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...