Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


 • TEATRALNI

  Ideja iz linka nije loša štoviše...a još bi bolje bilo da se odigra koja drama na otvorenom..

  avatar

  17.05.2020. (12:29)    -   -   -   -  

 • toma juda

  Predstave na otvorenom. To ti nije loša ideja. Nadam se da ćete netko čuti.

  avatar

  17.05.2020. (12:50)    -   -   -   -  

 • teuta

  OK nije to loša ideja da se igra na otvorenom. Ima ittekako lijepih mjesta za to po cijejeloj Hrvatskoj. Vjerujem da bi to ljudi rado prihvatili.
  LP:)))))))))))))

  avatar

  17.05.2020. (13:04)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  -toma-Ideja mi je došla kad sam pogledo vijest na onom linku o otvorenoj pozornici. Bilo bi fora da tako nešto privremeno uvedu i njma treba posla puno ih se zaželjelo a publici treba umjetnost.

  -teuta-Uopće nije, samo zasad nema drami a i ove predstave oline od 22.4. nisu više postane na yt kanal dostupne su i dalje što je pozitivno samo zasad nema novih uplouda, di je zapelo nemam pojma :/ u Splitu su čak otvorili kazališta pod određenim mjerama bilo bi fora da se kod nas u Zagrebu uvedu predstave na otvorenom kao privremena metoda s obzirom na obostranu želju glumaca i publike :)

  avatar

  17.05.2020. (13:08)    -   -   -   -  

 • VladKrvoglad

  U pravu si: najveci problem za dobijanje dozvole da se pozorista otvore je u 'bliskosti' glumaca na sceni.
  Meni eto pade na pamet jedno resenje:
  Da se napise rekordnom brzinom drama koja se odigrava u vreme korone, pa bi glumci nosili prave maske kao rekvizite...da li bi publika u sebi nasla entuzijazam da u pozoristu gleda isto sto i u zivotu oko sebe - bio bi sledeci problem za resavanje!? :)))

  avatar

  17.05.2020. (13:12)    -   -   -   -  

 • teuta

  Pa jasno, to bi trebalo, to je najbolje rješenje. Nadam se da će do toga i doći...

  avatar

  17.05.2020. (13:17)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  -teuta-Vidiš dobio sam inspiraciju da javnosti predočim svoju ideju nakon čitanja vijesti iz linka o pozornici na otvorenom. Možda ispadnem i vizionar po pitanju toga.

  -Vlad- upravo su taj apsurd navodili kao jedan od razloga zašto kazališta još nisu otvorena pa sam se dotaknuo i toga. Samo po sebi je apsurdno a u svim drugim djelatnostima kao da ne postoji bliski fizički kontakt totalno nebulozno. Svi oni su za vrijeme pandemije bili odgovorni (lli bar većina s obzirom na intenzivno upućivanje apela javnosti da izbjegavaju socijalne kontakte) i pazili na distancu dakle nema problema u fizičkoj blizini na sceni i da će se "virus proširiti" a za publiku (u Splitu) vrijede mjere dezinfekcije ruku na ulazu i nošenje maski. Kad su u Splitu otvorili vrata ne znam di je problem i ovdje kod nas u ZG bar da se upotrijebi drugi koncept pa da drame budu na otvorenom gdje se može održati socijalna distanca. Haha ideja ti nije loša mislim da bi to i moglo proći samo s naglaskom na možda :)))

  avatar

  17.05.2020. (13:19)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  odlična je ideja održavati predstave na otvorenom, pogotovo kad su lijepe tople večeri

  avatar

  17.05.2020. (13:32)    -   -   -   -  

 • vjekoslav-majer

  A tko kaže da ih nije bilo?
  Histrioni godinama imaju predstave na Kaptolu.
  Bile su i predstave na Jarunu i Bundeku - ja nazočio :)
  Iza Umjetničkog paviljona je pozornica, Prema tome ništa novo.
  Televizija ima uglavnom, sve predstave sa vrhunskim našim glumcima, odavno snimljene.
  Danas to nije nikakav problem.

  avatar

  17.05.2020. (17:18)    -   -   -   -  

 • Violenta

  Dobra ideja, osim toga još su se u staroj Grčkoj igrale predstave na otvorenom, zašto ne i danas...a ovo što je odigrano i zabilježeno na netu, idealno je za nas koji nismo iz Zagreba, gdje je centar gotovo svih zbivanja :)

  avatar

  17.05.2020. (19:34)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  -Shadow - jelda da je, došla mi je spontano nakon pročitane obavijesti u linku, nažalost još na tu ideju vodstvo hnk nije došlo iako sad gledam na vijestima da se otvaraju a plan još nije poznat kao niti repertoar

  -vjekoskav - Majer-konkretno govorim o hnk Zagreb, za Histrione ne znam, što se hnk tiče predstave na otvorenom se odigravaju na Brijunima kad su gostovanja. Bilo bi praktično da su uveli i sad u ovoj situaciji odigravanje na otvorenom kao što je bilo na danu otvorenog trga.

  -Violenta-nebi imao ništa protiv da se u ljetnom periodu odigravaju vani samo što općenito ljeti nema predstava kad je to period godišnjih, mislio sam da bi bilo praktično uvesti ovu metodu dok se još mora pazit na tu jebenu socijalnu distanciranost. :)

  avatar

  17.05.2020. (20:03)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Nisi spomenuo, ili sam ja previdjela, i činjenicu da je dosta zgrada uništeno u potresu, tako da su se neki kulturnjaci našli na ulici, i bez obzira na koronu. Konkretno znam da se planira raditi neke koncerte na otvorenom. Znam da su neki muzeji ugroženi potresom također.
  Kulturnjaci grada Zagreba su u gadnoj poziciji, ne mogu detaljnije, ali tako je.
  Svi bi rado radili, to je sigurno. Na otvorenom, unutra, bilo gdje...............uskoro budemo bez kruha ostali, ukoliko se nastavi s ovim koronaškim pretjerivanjem preko svakih normalnih mjera.
  Ali, dok većina slijepo vjeruje svemu osim svojem razumu, i dok svatko njeguje strah za svoju guzicu, dotle ćemo biti gladni, i rada i predstava. A onda i kruha.

  avatar

  17.05.2020. (20:21)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Lili

  Imaš pravo, nisam spomenuo, ali istina je to hvala na nadopuni. Većina njih je u zajebanoj poziciji što se tiče i stambenog i poslovnog pitanja po pitanju posla zapravo je svima isto pošto još kazališta nisu otvorena a za vrijeme najintenzivnijeg vala pandemije su uglavnom radili od doma (naravno oni kojima stanovi u potresu nisu drastično rastureni) fali i njima posla i publici predstavi a i njima isto ta interakcija sa publikom. Oko ove jebene korone se podiglo previše prašine i bojim se da si u pravu ako se ova ludorija nastavi odigravati i dalje. Paziti se treba ali ne i histerizirat.

  avatar

  17.05.2020. (20:53)    -   -   -   -  

 • teuta

  Pa bome sve je moguće, zašto ne? Bilo bi i zasluženo...

  avatar

  17.05.2020. (23:57)    -   -   -   -  

 • NF

  Moj berlinski prijatelj Rolf Kemnitzer, u čijem stanu smo zadnjih godina boravili u Berlinu, najavio je premijeru nove predstave, ako sam dobro shvatio početkom šestog mjeseca u jednom šatoru, dobio je dozvolu, samo publika mora biti na odstojanju ;)

  avatar

  18.05.2020. (15:55)    -   -   -   -  

 • teuta

  Ja vjerujem da će se to ostvariti, samo treba htjeti...:)))))))))))))

  avatar

  18.05.2020. (17:18)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  poslala sam ti e-mail :)

  avatar

  18.05.2020. (17:57)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  -TEUTA-Tehnički je moguće a sad ima li ideje i inspiracije to je drugo pitanje. Koliko mi je poznato bar iz ovih linkova lagano počinju probe nešto se ipak pokrenulo,jebiga 2 puna mjeseca stagnacije pa se sad treba izorganizirat. :)))

  -NF-Izgleda da će i ovdje (možda) biti nešto krajem ovog mjeseca početkom šestog, zasad je to samo pretpostavka još nemam nekih konkretnih informacija kad ih daju u natruhama

  -SHADOW-Znam pogledao sam i odgovorio ti :)

  avatar

  18.05.2020. (18:28)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  odgovorila i ja tebi :)

  avatar

  18.05.2020. (18:46)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  i ja tebi :))

  avatar

  18.05.2020. (20:36)    -   -   -   -  

 • teuta

  To je istina, ne ide to samo tako, treba tu dosta rada i volje...:)))))))))))

  avatar

  18.05.2020. (22:13)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Da, tek su od jučer ili danas mjere popustile sad se treba baciti na realizaciju programa a nakon ove stagnacije to neće biti tako jednostavno. Ipak ušaltat će se to lagano i nadoknaditi sve :))

  avatar

  18.05.2020. (23:28)    -   -   -   -  

 • teuta

  Dada, sad je pravo vrijeme za to...nadam se da će se i primiti tog rada.

  avatar

  19.05.2020. (14:45)    -   -   -   -  

 • TEATRALNI

  Krajem mjeseca počinju predstave sa ograničenjima ne znam još kakvim. Samo sa dramom je raspored bar zasad dosta tanak :(

  avatar

  20.05.2020. (16:52)    -   -   -   -  

 • teuta

  Znat će se , baš me zanima...vjerujem da tebe još i više.
  Vidi sad moj post heheeeh...

  avatar

  20.05.2020. (19:24)    -   -   -   -  

učitavam...