Komentari

aniram.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Annabonni

    ma jel' ti to zaista prvi put radjaš?

    nikakav muž u radjaonicu---------upamti! to rade žene plačipičkice koje žele da im muževi vide koju žrtvu rade u životu.......da ti ne padne na pamet

    sjećam se jednog slučaja ovdje u mom gradu, kada je muž pedijatar bio kod poroda svoje žene.....a ona zločesta irazmažena........Oću vodeeeeeeeeee viče a babica trči sa čašom--------neću od tebe neg od njega.......on je kriv što ja patim.........itd itd sranje do sranja..........

    Porod je bolan koliko je bolna menstruacija kod onih koje imaju bolove........sve drugo je laž i preseravanje u ime muža i države

    avatar

    02.03.2020. (14:48)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    prvo, sve što je @Anabioni napisala je samo njezina istina. ZABOGAMILOGA za krepati od smijeha

    Muž je predivna podrška u rađaonici.
    Ako ste u normalnom iskrenom odnosu (ako ste neki debili i idioti, onda ste i za vrijeme poroda debili i idioti) radi ti društvo između trudova, a ovo o bolovima kod trudova, čekaj pa ćeš vidjeti.
    Ako je Sveti Duh u pitanju, tamo kao možeš rađati na stolčiću, ali nema stolčića, ili je zauzet, ili nema osoblja koje je educirano za takav porod.......hoću reći, moglo se tako rađeti samo u teoriji, za praksu nisu bili tako zagrijani, a u trenu kad rađaš, nemaš više vremena ispraviti krivu drinu, valja se dobro raspitati prije..................................puno, puno sreće ti želim.

    Ja sam prilikom ostanka u drugom stanju otvorila policu zdr.osiguranja.
    Otvoreno sam rekla ženi zašto (jer ona pokriva jednokrevetnu ili dvokrevetnu sobu sa vlastitim wcom i kupaonom u bolnici ) i , iako u stvari nije baš smjela, jer je trudnoča rizično stanje za njih, žena mi je odobrila policu. To je bila neka bezveze lova, a ispalo je da je to bio fantastični potez, mogla sam na wc kad sam htjela, dok su ostale rodilje na hodniku čekale u redu za jedan wc na sve sobe na katu.

    Preporučam ti da si nastojiš olakšati sve te neke sitnice, naravno, ukoliko se razumno može. Mi smo tada to mogli, pa smo to i učinili. preživila bih i bez, ali zašto se patiti ako ne moraš.

    E , da, frajer (gospodin doktor) , dok me poslije poroda šivao, je telefonirao na mobitel, sestra mu je držala aparat na uhu. Lijepo, ne?

    Nego,

    doule glede:
    '.......Po mojem iskustvu, postoje neke dvije vrste ljudi. Oni neki koji ne znaju biti sami i kojima će svaka ruka i svaki savjet uvelike pomoći, i mi neki, koji kad ne doživimo s nekom osobom bliskost ili onaj čuveni "klik", sve lakše podnosimo sami nego uz tu neku osobu s kojom se ne uspjevamo "naći". ..........'
    Ukoliko doulu pronalaziš prije poroda, za vrijeme trudnoće, onda ju možeš , ako ne kliknete, eliminirati iz događaja i unaprijed?
    Jer, kroz porod, nitko ti neće naturati pomoć koju nećeš, a može ti doć praktično da je netko uz tebe, bez obzira na uobičajenu samodostatnost, porod je možebitno malo drugačije iskustvo....
    Sretno! :))

    avatar

    02.03.2020. (17:46)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    Lile.............ne krepaj od smijeha nego od muke............sve što sam napisala je ISTINA i porod je najnormanija fiziologija ako je žena zdrava......Zašto pljuješ po meni?

    Rodila sam dvoje zdrave i normalne djece a slučaj, o kojem pišem je ŽIVA istina...........čak štoviše, poznajem supružnike..........

    avatar

    02.03.2020. (18:12)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Jebate ovo postaje sve napetije :)

    avatar

    02.03.2020. (18:24)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    anaboni,
    ne pljujem,
    tko kaže da to nije najnormalnija fiziologija?
    i zašto je neka lijeva glupača koja okrivljuje muža za trudnoću meritor za pitanja tko treba ili ne biti u rađaoni sa ženom?

    avatar

    02.03.2020. (18:46)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    a šta će joj muž u radjaonici, molim te lijepo??????

    da je drži za rukicu?

    da joj šapće na uho?

    sve su to nepotrebne velegradske pizdarija : nisam ni ja rodila u prašumi , nego uz babicu i dežurnog liječnika.

    Porod treba biti normalna situacija u bolničkim uvjetima kontrolirana i ništa više od toga.........Sorry Lile, nije ništa osobno nego normalno

    avatar

    02.03.2020. (19:56)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Anaboni;
    Porod je jedan od najvećih događaja u ženinom životu, potpuno je normalno i prirodno da osoba zvana muž, kao tvoja najintimnija uzdanica, te sukreator I otac dolazeće bebe (beba), bude potpuno prisutan kroz cijeli taj događaj , (kao što je normalno da je involviran u sve pripreme kroz trudnoću...tehničke, materijalne, tjelesne, liječničke, sve....) koliko je normalno moguće.
    Podrška mami, i doček za bebu, ne razumijem što je nerazumljivo.
    To je sve.

    avatar

    02.03.2020. (20:07)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Može joj i šaptat na uho , ak baš treba.
    nešto lijepo, tople riječi podrške.

    avatar

    02.03.2020. (20:09)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Moj dragi velegrad nema veze s tim.

    avatar

    02.03.2020. (20:37)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    ni moj provincijski split s realitetom poroda...........čudo, kako se razmimoiilazimo u nečemu, što je isto od kako je Boga i svijeta............

    mislim Lile, da puno sentimenta ubacuješ u nešto što je sasvim prirodno.......kakvo šaputanje na uho,Bože dragi?

    avatar

    02.03.2020. (21:06)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Anaboni, to šaputanje si sama izmislila, ne pripisuj ga meni. :)))

    avatar

    02.03.2020. (21:11)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    ma daj Lili nećemo se svadjati za Boga dragoga.............Sve potpisujem što kažeš !

    avatar

    02.03.2020. (23:20)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ja sad idem kupit kokice a vi budite dobre :)

    avatar

    03.03.2020. (06:26)    -   -   -   -  

  • Dnevnik toka misli

    Moja sestra rodila je drugog sina doma u bazenčiću na napuhavanje, tako reći ilegalno, sa doulom ( imaju razvijenu mrežu za kućne porode, ali je strogo povjerljivo da doule ne bi snosile posljedice), bila sam prisutna s mamom, dok je njen muž hendlao trogodišnjeg starijeg sina. Idući dan je bila na nogama i otišla prijaviti sina u bolnicu.
    Kad sam ja išla rađati (prije tri godine) htjela sam sestru na porodu, a to je bilo moguće samo u Merkuru. Rađanje je iskonsko žensko iskustvo i htjela sam pokraj sebe nekoga tko zna što mi se događa. Ušle smo u bolnicu tek kad su razmaci bili takvi da sam mogla roditi i u autu u kojem sam čekala ne želeći ući u bolnicu prerano. S obzirom na to nije bilo potrebe za nikakvim kemijskim pomagalima.
    Iako sam rodila u bolnici, to mi je najljepše životno iskustvo koje imam, divno zajedništvo moje sestre, moje kćeri i mene. Kad su me zašili i nakon što je muž zamjenio mjesto sa mojojm sestrom, i nakon što su ih sve "potjerali", ostavili su me još samu s malom na prsima, onako krvave koža na kožu. Pretpostavljam da nisu imali gužvu pa im boks nije odmah trebao. Bilo je divno. :))

    avatar

    03.03.2020. (07:50)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Ima pravo naša Ana, nikakvi muški u rađaonicu. Nama muškima je mjesto u najbližoj brtiji gdje možemo skupiti hrabrost za čuti ishod poroda. Ajde, ajde, nije to ništa strašno, puuuuuuf, i gotovo je.
    Sretno !

    avatar

    03.03.2020. (09:28)    -   -   -   -  

  • Just me

    Ajmeeeee......pa ovo nisu istine. Sad stvarno...porod je najnormalnija situacija. Nema tu nikakvih filozofija. Ako imaš potrebu rodit na takav način zašto ne. Ako želiš muža zašto ne,muž ti je a njima je to vantjelesno iskustvo. Nisi zato plačip...i ostalo. Imate pravo zajedno proživjeti sve faze a kamoli ne rođenje djeteta , najsvetiji čin.
    Rodila četvero , bez muža u bolnici. Kad sam dolazila nisam očekivala poseban doček niti dramila i tako mi je sve lakše bilo. Kak si složiš u glavi tako će i biti.
    Slušaj svoje tijelo i nikog drugog.

    avatar

    03.03.2020. (10:31)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    NIJE ona plačipičkica @justice nego mnoge koje se pored muža u radjaonici ponašaju, kao da čine uslugu urbi&orbi.......
    One, koje radjaju u Africi isto imaju i bolove samo jedno nemaju : nemaju vremena, da rade predstavu...
    Da me ne "razapinjete" još jednom tvrdim: porod uopće nije PREstrašna pojava, dapače, najnormalniji dio života žene koja želi dijete

    avatar

    03.03.2020. (11:47)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    bil će mi loše od ove tangerine, morat ću nešto ljuto drmnit

    avatar

    03.03.2020. (13:21)    -   -   -   -  

  • Just me

    Fresh...bome bum i ja jednu. Čisto da mi se razbistri :O

    avatar

    03.03.2020. (14:37)    -   -   -   -  

  • NF

    opa, koliko komentara, ne znam, ja sam čuo samo za onaj u kadi, vodi, al tko zna ima li ičega od tih novotarija stvarno kod nas...

    avatar

    03.03.2020. (15:06)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Prvi put čujem za pojam i zanimanje, ili što već jeste doula, pa sam malo proguglala da se informiram. U biti je doula nadomjestak za babicu koji za razliku od babice nema medicinku izobrazbu i nije u stanju fizički ni tehnički obaviti porod. Dakle, čemu koristiti usluge nekoga uz čije usluge opet treba babica i liječnik? U današnje vrijeme se konstantno pronalaze nova potpuno nepotrebna i beskorisna zanimanja i "pomagači" koji na lak način i bez ikakve odgovornosti solidno zaradjuju.

    avatar

    04.03.2020. (07:58)    -   -   -   -  

  • Irena Pusnik

    Kako je porod nepredvidiv, a prosla sam dva ja bih ipak svima preporucila bolnicu i strucne ruke.

    Ako imate novca i privatno u Podobniku. Bila sam na porodu svoje sestre.

    Muzevi mogu biti neko vrijeme, ali je nepotrebno da prisustvuju cijelom porodu.

    Budimo realni... Koliko dugo traje, naravno da ce im pozliti... Uf uf...

    avatar

    04.03.2020. (21:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...