Komentari

theartofbeingyourself.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • semper_contra

    Za mene postoji jednostavnije tumačenje. Gospođa je uzela knjigu koji trenutak prije nego si je ti počeo tražiti. I kad je vidjela kako obilaziš oko stola s knjigama i ništa ne uzimaš u ruke, zaključila je da tražiš upravo tu knjigu. Ako je tako onda je to znak da gđa zna logički zaključivati i da ima dobar dar zapažanja.

    avatar

    27.02.2020. (14:07)    -   -   -   -  

  • y

    Najbolje iskustvo tog tips mi je doživotno urezano u sjećanje.
    Ukratko:
    Netko blizak je hitno trebao medicinsku pomoć. U pitanju su bili dani i svako otezanje je smanjivalo mogućnost oporavka. Regularnim kanalima trebalo je čekati mjesec dana.
    Na tu svinjariju sam potpuno poludjela. Uzela sam klinku koja je tada bila bebačica i na +35 je zavezala u sjedalicu na zadnji sic užarenog auta. Nisam znala kamo idem, ali sam bila odlučna naći pomoć. Zaustavila sam se na bolničkom parkiralištu i nazvala prijateljicu medicinarku koja mi nije mogla pomoći u mom slučaju. Izvukla sam malu iz auta, za ruku i krenula puteljkom prema glavnom ulazu bolnice. Na putu sam ugledala ženu koja je nosila neke fascikle u rukama i imala je donji dio uniforme na sebi. Zaustavila sam je da je pitam kome da se obratim jer trebam to i to. Žena mi je rekla kako upravo ona radi na tome i pomoć sam dobila sutradan. Neregularnim kanalima. :) Tome se čudim godinama već. Kako sam baš nju zaustavila? Kako je tamo bila taj tren? Dok sam sjedila u autu moja odlučnost da riješim stvar bila je nevjerojatna kao i motivacija, ali sanjati nisam mogla rasplet koji je slijedio.
    Mala čuda, baš!

    avatar

    27.02.2020. (21:44)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    semper, tvoje objašnjenje je potpuno proizašlo iz tvog skeptičnog uma, a upravo sam (što opet smatram jednim sinkronicitetom, u smislu da daje dodatni pokušaj odgovora na tvoj, ili bilo čiji, skepticizam i pokušaje da se sve objasni "logikom", jer sam to zapisao upravo prije nego sam vidio ovaj tvoj komentar) naveo primjer sinkroniciteta Dawsona Churcha. Kako bi tvoja logika taj primjer objasnila? Bilo bi problema, zar ne? :))

    avatar

    28.02.2020. (08:48)    -   -   -   -  

  • FlowerPower

    Odlično! Sve! Postovi, komentari,... razumijem u potpunosti. Kak je to super! :)

    Čitam te i dalje...

    avatar

    26.05.2020. (15:48)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    da, sad i tu samo možemo vidjeti slijed stvari

    avatar

    27.06.2020. (16:29)    -   -   -   -  

  • Y

    @Art na današnji datum dakle godina 2021. (nekad sam gledala SF filmove u kojima se radnja događala u dalekoj budućnosti po prilici u ovoj godini, koja više manje ) 75% glasača ankete Blog.hr a kaže kako je u redu fizički kažnjavati djecu!
    Nema veze ni što je to zakonom zabranjeno od '99.

    Poželim se lagati i misliti kako posebna skupina kretena glasuje u anketi na Blog.hr u.
    Nažalost, to nije istina. Živimo u blatu. Gnoju. :)))

    Da smo pametni molili bismo se nekom meteoru, a ne bogu koji bi nas satro pa da s novom nadom sve krene ispočetka. ;)))

    avatar

    31.07.2021. (23:19)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ovaj sam tekst u zadnje dvije godine čitao više puta, veoma je zanimljiv, a evo tek sada komentiram. :) Na kraju si napisao tu iznimno važnu rečenicu: "Ključ koji otvara vrata sinkronicitetima je pozornost." Ja uopće ne mislim kako sinkroniciteti nešto moraju značiti, ili kako nas vode k nečemu poput fabule u knjigama Celestinskog proročanstva (što ne znači da u nekih ne mogu imati i takvu svrhu), mislim da je upravo pozornost njihov početak i kraj u smislu njihova značenja ili razloga pojavljivanja. Često se sjetim kako je don Juan govorio Castanedi o Prvoj, Drugoj i Trećoj Pozornosti pa je za Drugu (magijsku, sanjačku) rekao da Ona priziva događaje, čak i cijele konstelacije, smislene grozdove događaja, ali i rješenja, otkrića, spoznaje. A onda je dodao da to zapravo čini i naoko banalna, svakodnevna, obična Prva Pozornost, samo puno polaganije i linearnije pa Njezine moći prizivanja uglavnom nismo svjesni niti je dovoljno cijenimo. Sinkroniciteti mi se nesmanjeno događaju već desetljećima, mogao bih knjigu napisati o njima, ima ih zaista takvih da mi mnogi ne bi htjeli povjerovati. :) Ništa ne činim u vezi s njima, samo uživam u njima, kao i ti, pretpostavljam. :)

    avatar

    25.04.2022. (23:15)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    @Mariano, došao sam do sličnog zaključka kao i ti, da sinkroniciteti ne moraju ništa značiti. Odnosno, ako nešto i znače, ja o tom značenju često nemam pojma. Nešto se dogodi, poklopi i ja si mislim: i što bi to sada moglo značiti? I ne znači mi ništa. Ali, dogodilo se, i to je samo po sebi zanimljivo. Mislim da nas duboka analiza može odvesti u vrlo upitne špekulacije, koje su potpune besmislice. Ali prihvaćanje i svojevrsni wou-efekt imaju smisla sami po sebi. A poneki sinkroniciteti mogu biti znakovi na putu i voditi nas do nečega što je možda zanimljivo za nas i za one do kojih nas vodi. I još nešto, češće se događaju kada smo u pokretu, na taj način ih praktički prizivamo i provociramo, omogućujemo im da se pojave. Kao što je Einstein primijetio: "Život je kao vožnja bicikla; da bismo održali ravnotežu, moramo se nastaviti kretati". Taj tip je stvarno bio pametan. I još je svirao i violinu. :)

    avatar

    26.04.2022. (10:01)    -   -   -   -  

  • j.

    I ja sam u prošlosti više puta naišao na ovaj tekst, pa ga eto tek sada imam potrebu komentirati; nisam toliko pametan da bih se smatrao sposobnim protumačiti taj fenomen sasvim određeno, ali sam s vremena na vrijeme razmišljao o njemu. Znakovi su sasvim osobna stvar, ali vrlo značajna jer njihovim tumačenjem možemo lako doći do motivacije u pozitivnim smislu - a to je već nešto sasvim lijepo i dobro. Upravo tako, nakon puno vremena - i meni je došlo pročitati tu knjigu, dapače - još i knjigu koju je preporučio Mariano na svome blogu; kud ćeš više :))) Hvala i pozdrav!

    avatar

    27.04.2022. (09:26)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    @j., Poslušaj i pjesmu kad si već tu. Stvarno je dobra. :)

    avatar

    27.04.2022. (10:50)    -   -   -   -  

  • Lagana - Vermieterin

    Sinkronicitet ili vidiš ili ne vidiš. Što ga više uočavaš, to se više događa. Ponekad ga možeš i prizvati. Ako si u tom modusu koji se ne da definirati, ako ako si ga jednom osjetio, znaš na što mislim. Teško je to drugima objasniti. Tko zna, ne priča puno. Nema smisla. Tko zna, zna, tko ne zna ni neće znati. A šteta, baš šteta, jer je jako učinkovito. Pomoglo bi ljudima kad bi htjeli prihvatiti.

    avatar

    30.04.2022. (11:25)    -   -   -   -  

  • Lagana - Vermieterin

    Prva i najjednostavnija vježba je traženje parkinga. Neki ga uvijek nađu, uvijek ono jedno jedino slobodno mjesto čeka baš njih, a neki nikad, za neke su sva parkiraliišna mjesta uvijek zauzeta

    avatar

    30.04.2022. (11:27)    -   -   -   -  

  • The Art Of Being Yourself

    @Lagana, pa tako je, on se događa kada smo u tom modu. Kada smo pažljivi, veća je vjerojatnost. Kada nismo, nećemo ga ni primijetiti makar nas obasipao samim sobom neprestano.

    avatar

    30.04.2022. (12:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...