Komentari

freshcayg.blog.hr

Dodaj komentar (44)

Marketing


  • FreshCaYg

    Besa, besa me muchoooo

    avatar

    26.01.2020. (09:58)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Sto posto si u pravu. Eto i to se dogodi.

    avatar

    26.01.2020. (10:11)    -   -   -   -  

  • Magneto

    Amerikanci su masovno prestajali pušiti ne kad se saznalo i otkrilo koliko je pušenje opasno i smrtonosno nego tek kad je postalo sramota pušit i kad su pušači postali građani drugog reda.
    Tako da, javno sramoćenje i osuda je jedna od najefikasnijih metoda provođenja bilo kakvih promjena i normi, pogotovo onima kojima je društvena validacija jako bitna u životu.
    Tako da sam uvijek za osudu, svih oblika nasilja. Ne amnestira to odgovornost samo mislim da bi se prefiks uvijek i prvenstveno trebao stavljati na zlostavljača, a ne žrtvu

    avatar

    26.01.2020. (10:20)    -   -   -   -  

  • Euro

    Bar danas ima izbora..

    avatar

    26.01.2020. (10:35)    -   -   -   -  

  • .

    Ti to želiš reći kako nije problem u problemu, nego je je problem kad od problema ne pobjegneš?

    Mislim da sam ja tebi već rekla kako si dobar materijal za savršenog političara... ali s ovim postom sad mislim kako bi upravo briljirao u našem pravosuđu )
    Ili... ne, ne... Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - to je tvoj dom :P

    avatar

    26.01.2020. (10:55)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Hvala :)

    avatar

    26.01.2020. (11:02)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Potpuno se slažem zato je stravično da Alojz može pjevat po televiziji, ili da Anto Nobilo uopće ima pristup javnosti, sve takve likove treba uvijek i zauvijek pribijati na stup srama.

    avatar

    26.01.2020. (11:04)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Eto ima

    avatar

    26.01.2020. (11:04)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ne ja to nisam rekao nego ti insinuiraš, ja govorim o preventivi kao najefikasnijem načinu umanjivanja problema, o tome da je nužno mijenjati odnos prema pogrešnim izborima, pa i o izboru nasilnika za partnera, zamisli koliko bi manje nesreće bilo da se nasilnicima nije pružila druga prilika.

    avatar

    26.01.2020. (11:11)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    mene je impresionirala vijest, da "voditeljska zvijezda" zvana Doris Pinčić Rogoznica prelazi na HRT inkognito.......jer nitko nema pojma da je primljena......Znači, HRT kao državna televizija koristi njenu iskaznicu za prijelazni rok......Strašno i dobro

    avatar

    26.01.2020. (11:16)    -   -   -   -  

  • .

    A zamisli koliko bi manje bolesnih bilo kad bi se liječio/spriječio uzrok, a ne simptom... tj. da u nekom davnom trenutku nastajanja nasilnika društvo nije okrenulo glavu od problema, danas ne bi trebali raspravljati o drugoj, trećoj ili tko zna kojoj prilici.

    I nitko ne bira nasilnika za partnera, ne lupetaj; ako se to dogodi, uzrok je ponovno u u društvu i obitelji koji su svojevremeno zakazali u mlađoj dobi žrtve pri formiranju njenih navika i životnih stavova.

    Ja znam da se u sličnim situacijama još i danas mogu čuti dobronamjerni savjeti tipa: šuti, sramota je, di ćeš, djeca su tu...

    I što misliš što napravi osoba koju s jedne strane ucjenjuju društvenim izopćenjem oni koji bi joj trebali biti podrška, a s druge je poluluda od straha, udaraca, prijetnji...

    Uostalom, pogledaj... Mare se njena djeca srame, i po njima je ona trebala šutjeti i trpjeti.

    Mari je trebalo jako puno snage za napraviti ovo što je napravila, sebi je možda napravila i štetu... i nije u redu umanjivati i obezvrjeđivati njen doprinos u mogućem rješavanju i sprječavanju nekih budućih sličnih slučajeva.

    avatar

    26.01.2020. (11:53)    -   -   -   -  

  • tignarius

    utvrditi stvarne odnose i uzroke isforsiranog nasilja u obiteljin je vrlo težak posao
    u svakodnevnim banalnim situacijama dolazi do napetosti i nerazumjevanja
    a onda prepustiti "službenicima" da prosuđuju o možebitnom nasilju je vrlo komplexan posao s teškim posljedicama
    (iako imam bliske osobe i u socijalnoj skrbi i sudstvu (u čiju korektnost ne sumnjam) ne bih se usudio donositi konačan sud o temi)

    činjenica je da se "ovaj svijet" fokusirao i fixirao na ovaj problem koji je "ovaj svijet" i producirao

    moja mater u životu (u javnosti) nije proturiječila mom otcu
    ali zato meni Moja, kad god može..u ime jednakosti i parlamentarizma
    a ja slovim ko neki ognjištar.....
    možeš mislit kako je ovim "progresivcima"

    avatar

    26.01.2020. (12:06)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    maaa, govoriš ka sveto pismo

    avatar

    26.01.2020. (12:15)    -   -   -   -  

  • .

    Vidi Kupusa što je neodređen... ne reče je li Stari ili Novi zavjet... halo, Kupus, budi precizniji, hoćeš da sljedbenici negdje zastrane

    avatar

    26.01.2020. (12:28)    -   -   -   -  

  • lion queen

    meni nije jasna jedna stvar...zašto je župan osuđen? župan uopće nije trebao biti osuđen u tom sudskom postupku, već pušten kao slobodan čovjek.

    naime, sudac je potpuno pogriješio meritum stvari. to zašto je osuđen, nema veze s onim zbog čega je optužen. a to zbog čega je optužen, uopće i nije kazneno djelo, jer da jeste, prvi bi nadrapao naš vrli pjesnik i njegova mlađahna Jekica.

    naime, kad su maru pitali zašto ga nije tužila za zlostavljanje u braku, rekla je da se bojala i da ga ne bi zbog toga tužila, već da joj je puknuo film zbog njegovog preljuba, koji je počinio s djevojkom mlađom od njihove kćeri, pa je tada rekla da će mu se osvetiti. što je i učinila.
    dakle, iz intervjua koji je dala županova mare, proizlazi samo i isključivo jedno: ona njega nije tužila zbog zlostavljanja u obitelji, motiv cijele pompe je osveta za preljub. drugim riječima ucjena: ili ćeš ju ostaviti, ili ću ti se ja osvetiti.

    pa ako i jeste netko u braku, nije njegov bračni suprug njegovo vlasništvo, pa da na nj polaže isključivo pravo. brak je zajednica dvoje ravnopravnih i mislećih ljudi, koji su u njemu zbog međusobne ljubavi, poštivanja itd. ako se jedno od njih ne uklapa u tu priču, nema ni braka (osim na papiru, a kažu da papirom možeš obrisati...).

    ne razumijem kako netko može nekoga prisiljavati da ostane s njim u braku, ako ovaj to ne želi. pa da mene netko ne želi, meni bi se ogadio, a ne da bih ga ucjenjivala i tjerala da ostane sa mnom i da ne ide drugoj. nije li ta ucjena jednako tako nasilje u obitelji, baš kao i ono njegovo fizičko zlostavljanje?

    tko se ne slaže u braku, nek se raziđe. neka ode i točka. tko je dobio šljagu, dobit će je opet. i ta cura koja se s njim viđa, vjerojatno će dobiti šljagu nakon što na tržište pristigne nova tura piletine. pa tko vas drži u takvom braku?

    (moj komentar utemeljen je isključivo na intervjuu koji je objavljen u medijima, a nastavno na to što je mara navodno izjavila. ako su mediji nešto izmislili ili slagali, povlačim to što sam napisala)

    avatar

    26.01.2020. (12:52)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Anči u čemu je problem, pa i ostale hatevejove zvijezde ko Tarik i Aleksandar su primljeni inkognito, i dobivaju nemilu lovu pa nisam vidio da te to smeta, ne znam detalje prelaska dotične pa ne bi za sada komentirao,ali bi primjetio da svakako ima bolje sise nego dvojica navedenih.

    avatar

    26.01.2020. (13:13)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Julka kako ne bira, pa Mara je odabrala, Alojza barem ona tako kaže, i birala ga je svaki put iznova kad bi je bubnuo i ona ostala s njim.

    Šta ti u stvari hoćeš reći, da oni koji trpe nasilje trebaju ostati, dok ih neko ne ubije radi dobronamjernih savjeta, ili nečeg što selo priča, ili trebamo uvesti bračnu policiju, koja će obilazit bračne parove i razdvajati ih, kad ocijene da je to potrebno.

    Ili hoćeš reć da su oni koji preuzmu odgovornost za vlastiti loš izbor, i odjebu nasilnika čudaci koji eto ne vode računa o običajima.

    I da sve osobe koje ja poznam a koje su bile ili jesu u braku s nasilnicima su znale za koga se udaju prije nego što su se udale za istoga.

    avatar

    26.01.2020. (13:24)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    za Acu ne znam, ali za Tarika znam da je audiciju za voditeljski posao prošao davno ....Osim toga, Doris iskače iz paštete kad god se netko pašteti približi a najžalosnije u priči glumca-voditelja je, što se ne bave svojim poslom glume, jer nemaju "svog" kazališta pa im uhljebljenje voditeljsko više donosi novaca nego neka prava uloga u teatru

    avatar

    26.01.2020. (13:32)    -   -   -   -  

  • .

    Bravo ti... za čitanje s razumijevanjem.. odlikaš :)

    Nisu svi sreće kao ti da kad napuste ženu nemaju nikakvih problema.. djeca mu ne zamjeraju i svi ga još tapšu po leđima zbog pametne odluke.

    Eto, Mara je platila, i još plaća malo veću kaznu za svoju hrabrost. Valjda zato što je žena, pa su mjerila nešto drukčija.

    Što ti nemaš niti jednu ženu u blizini koja je prošla slično da ju priupitaš kao to sa ženske strane izgleda?
    Mene, naime, nitko nije na takav način zlostavljao.. možda mi je stvarno bolje da šutim i pustim da pričaju oni koji nešto znaju.

    avatar

    26.01.2020. (13:33)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Tigi ti si ko i ja žrtva :))

    avatar

    26.01.2020. (13:34)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Jel tako Kolega Kupus :)))

    avatar

    26.01.2020. (13:34)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ostavi Kupusa na miru :)

    avatar

    26.01.2020. (13:35)    -   -   -   -  

  • Annabonni

    LIONICI: .... naš vrli pjesnik i njegova mlađahna Jekica.

    pa zar ti nisi shvatila, da je Jeka inteligentna zajebantica i očito, ne toliko mladjahna da bi bila glupa????

    avatar

    26.01.2020. (13:37)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Lion presuda je donesena pod pritiskom javnosti, i vjerojatno će past
    Na višem sudu, mene muči zašto Mara nije podnijela zahtjev za razvod braka, vako ispada da ona Oće živit sa Alojzom koji je mariše samo da on ne bi moga imat mlađu, ako je tako Alojza treba strpat u zatvor a Maru na psihijatriju.

    avatar

    26.01.2020. (13:41)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Je Anči Tarik se satare vodeć onu potjeru toliko da mu moraju milijun kuna godišnje Dat za nešto šta traje 45 minuta, ali sad radi milijunaša koji ne ide svaki dan pa će Čovik zeru odahnut u Bogu mi ga je ža, i ne znam
    Zašto bi Pinčićka koja mi ide na živce morala prilazit audiciju, biće ima na hateveju neka komisija koja je nikad nije vidila kako radi ka voditeljica.

    avatar

    26.01.2020. (13:45)    -   -   -   -  

učitavam...