Komentari

rossovka.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • isabel

    Oprosti mi, ali ovo nikako nije , kako ti kažeš "moje pričuljke", ovo je
    priča od mnogih u nizu o zlostavljačima i zlostavljanju slabijih od sebe, liječenje svojih frustracija na najgori mogući način, danas, kao nikada prije, da sad ne napišem čitavu disertaciju na ovu temu , stati ću.
    Vrhunski post, teška priča današnjice i mišljenja sam da uvijek . nažalost , stane pogibijom jednom i zauvijek.
    ovo, "možda jednog dana svjetlo dana ugleda i zbirčica novela.."
    želim vjerovati da brišeš ovo -možda- i da će zbirka tvojih novela
    izaći van okvira tebe i tvoga doma, duboko vjerujem i držim
    palčeve da ugleda što prije,da.
    vrhunski oslikavaš jedan od gorućih problema sadašnjosti
    tp.

    avatar

    22.09.2019. (18:19)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ne vidja mi se....ne volim priče u kojima je glupača-mučenica glavni lik

    avatar

    22.09.2019. (18:22)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Problemu nasilja nad ženam se pristupa potpuno pogrešno, jer glavnu riječ vode profesijonalne paćenice koje ne žele da se problem riješi, jer predobro žive od kukumavčnja, i po novom ofucane radodajke željne medijske pažnje.
    Puno bolji bi bio afirmativan pristup, u kojem bi govorili istinu, da se stanje u našoj zemlji nakon uvođenja demokracije, kontinuirano popravlja, da smo hvala Bogu u samom svjetskom vrhu po pitanju sigurnosti žena, da se za razliku od zemalja koje su uvezle ginekologe i Inženjere, i dalje popravlja, i da zadamo sebi zadatke što moramo napraviti slijedeće, a dežurne narikače koje su svrha same sebi, odjebat.

    Uz to ne bi bilo zgorega, u zakon uvest i odredbu da se nasilnicima oduzima sva imovina i kao obeštećenje da žrtvama.

    avatar

    22.09.2019. (19:15)    -   -   -   -  

  • Just me

    Koliko puno ima takvih priča.....previše puno. Napisala sam o tome dosta postova,opisala svoje osobno iskustvo . Na žalost,puno se priča ništa se ne mjenja. Nazivati žene glupača i narikačama je besmislica. Ali.....to o ljudima sve govori.
    Onima koji ne shvaćaju od srca želim da niti iz daleka vide ili osjete tako nešto.

    avatar

    22.09.2019. (19:29)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Molim te Anaboni nemoj ovdje i ovako nazivati glupačama i glupanima ikoga osim ZLOSTAVLJAČA, za sve one koji žele iskočiti, istupiti iz okvira nasilja naići na rečenicu glupača-mučenica može je još samo više vratiti u njenu ljušturu.
    Lako je iz naših pozicija, iz fotelja, iz udobnosti doma prozivati i osuđivati. Nemamo svi iste startne pozicije u životu, malo razumjevanja i empatije ne bi bilo naodmet

    Smjehuljice, snažna i emotivna crta

    avatar

    22.09.2019. (19:47)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ne napadajte Annaboni bez veze, ovdje niko ne zagovara nasilje i nasilnike, a svakako ne Annaboni, koja nekad nešto blebne, iako misli nešto drugo, na primjer da je bilo bolje ispričat priču o ženi koja se suprostavila, jer i takvih ima, i takve trebaju biti uzor.

    avatar

    22.09.2019. (19:59)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    E da većina žena zna da su njihovi odabranici nasilnici i prije nego se udaju za njih i rode im djecu, i kako ih drugačije nazvat kad se za njih ipak udaju nego glupačama, kao i svaku koja ostane nakon prvog šamara:

    avatar

    22.09.2019. (20:02)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Uz dužno poštovanje prema svima, ne pada mi napamet dešifrirati tko je što mislio i koliko se krivo izrazio.
    Ružno je na ovakvim temama nazvati ikoga glupačom osim isključivo i jedino zlostavljača.

    Kao što sam već rekla nemamo svi iste startne pozicije u životu

    avatar

    22.09.2019. (20:04)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Ne mogu @Nisa više slušati ni gledati čaaaaaaaaak u dokumentarnim emisijima pretučene žene, maltretiranu djecu, silovatelje incestuozne u obiteljima jer pouzdano znam, da se svaka može izvući ako hoće i želi........osim onih, koje sutradan svoje batine zaboravljaju ( što će svijet reći.....) i ostaju u ime toga sa zlostavljačem......
    Ovo glupača-mučenica odnosi se upravo na takve koje šute, prešućuju, pate zbog djece i obitelji........Ispričavam se zbog izraza, možda nije adekvatan, ali tako jest !

    avatar

    22.09.2019. (20:05)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Mene su moji roditelji učili da se uvijek može desiti da me netko udari- jednom jer to ne mogu spriječiti, drugi puta da je moja glupost.
    Moji roditelji su bili puni nježnosti, ljubavi, radili su sa mnom na svim poljima, omogučili mi školovanje, toplinu doma, sigurnost i utočište.

    Punopreviše žena sam upoznala koji nisu imali to isto. Maltretirane od najranijeg djetinjstva, omalovažavane, ponižene i ništa drugo nisu znale osim da je normalno da se s njima odnose kao sa krpom.
    Kako će se takva žena, osoba, othrvati zlostavljanju, a jedino što poznaju je gaženje. Ne postoji stockholmski sindrom uzalud.
    Zar te priče nisu dovoljno tužne same po sebi, da ih je još potrebno i ovakvo mrcvariti i omalovažavati?

    avatar

    22.09.2019. (20:15)    -   -   -   -  

  • Just me

    Fresh....da malo objasnim,pokušat ću mirno iako mi sad već ide pjena na usta. Ja sam se udala za čovjeka koji je ružinim laticama podigao put kojim sam hodala (doslovno).Do trenutka kada sam počela zarađivati više od njega. Da se razumijemo....radi se o psihičkom zlostavljaču koji te uništi bez tragova. Da,ja jesam otišla u jednom trenutku. Ali tek poslije se zlostavljanje nastavilo i to na najjače. Znaš zašto....jer je u centru bio med i mlijeko a ja lažljivca jer se udarci ne vide,znači ništa ne radi. Kada mu trud nije uspio pokušao me ubiti. Zamisli,svi se čudom čudili.
    Zašto sam toliko frustrirana....jer moje bolesti nisu samo tako došle. One su odraz svega što sam proživjela. Sada moja djeca žive u strahu za moj život. I da još dodam.....do prije dvije godine Ja sam imala nadzor od centra. A tek prije par mjeseci su mi dali papire za razvod,on je potpisao i čekam famozni sud da to riješim. Sedam jebenih godina se vučem ja po ustanovama dok se on uvijek izvuče.
    Mogla bih do sutra....
    Oprosti smjehuljice što sam ti uzela prostor.

    avatar

    22.09.2019. (20:20)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Nego šta da uradimo Nisa da im kažemo udario vas je, budite glupe i ostanite i dalje, dok vas jednom ne zatuče do kraja, evo ovdje ima po blogu žena koje su bile zlostavljane ili su čule od prijateljica, pa neka one kažu je li se ostanak isplatio, koliko se zlostavljača popravilo, i šta kaže njihovo iskustvo jesu li trebale poslije prvog udarca po svaku cijenu otić, a na nama kao društvu je da im osiguramo da imaju gdje otić, a ne da ih žalimo.

    avatar

    22.09.2019. (20:24)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Apsolutno i nikako ne, u ni jednoj rečenici ni primisli niti izrečeno niti napisano.
    A što hoćeš reći da je normalno eto, glupe ste, znale ste sve i totalni ste idioti što ste dopustili i što ostajete, tako da i ako kojim slučajem i skupi hrabrosti za bijeg da im odmah u startu skratimo noge.
    Uputiti ih gdje i kako mogu prijaviti, koji su im izbori i opcije i podrška, velika berezervna podrška.
    Prvi doticaj sa žrtvom zlostavljanja je stvaranje okružja podrške i povjerenja, edukacija, gdje potražiti pravnu pomoć ili bilo koju pomoć, postoje rješenja, možda su i spora, ali ih ima. Vjerovao ili ne večina ih se srami i bez da ih itko sa strane posrami
    Najmanje što treba je stavljati predznak krivnje

    Neću više

    avatar

    22.09.2019. (20:45)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ne volim polemizirati, da hoću, napisala bih svoj post, ovako mi se čini kao da se opravdavam u ime onih, koje odlaze na vrijeme iz takvih zajednica.
    Je, ja sam za razvod, za otići i ostaviti SVE u ime dostojanstva kojega imaš ili odgojem ili srećom u sebi.......Nisam za ostanak zbog djece, zbog ljudi " zbog sela ".....Radeći s ovisnickim obiteljima upoznala sam obje strane medalje, ali ne pišem o takvima, jer bi to bilo zadiranje u nešto, gdje svatko ima pravo suditi........Imam sreću da pripadam nezlostavljanim ženama od djetinjstva do danas, i, još jednom se ISPRIČAVAM na izrazu, ali zadnji slučaj ubistva ( 6 osoba ) u Zagrebu može biti dokaz, da socijalno neprilagodjeni ljudi, sirotinja bez stalnog posla i prihoda, život sedmero u dvije prizemne prostorije je milje koji proizvodi nevolju ovaj put završenu ubistvom 6 članova obitelji......!!! Elaborirati ZAŠTO povremeni taksist ubija ženu s kojom nevjenčano živi, njenu obitelj, njeno dijete iz prvotne veze ...sva ta tragedija upućuje na činjenicu,da su se srele dvije nesretne, socijalno neetablirane osobe, dobile dijete živeći tako na rubu života ,od danas do sutra, a da je bilo mudrosti kod ubijene majke( a ne samo prihvaćanja muškarca koji ništa ne daje od sebe, niti obećava ) do ovoga ne bi bilo došlo. Nema klasičnih batina, daleko od ove priče iz posta, ali ima zlostavljanja načinom života na koji je žrtva, na žalost svoju i svoje djece------pristala.

    avatar

    22.09.2019. (21:00)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    i nemojte me više prozivati za izraz --------glupača!

    kriva sam jer nisam našla taj čas bolji, ljepši, mekši izraz za takvu vrst žena koje glume život, a ne žive ga.

    moja greška : možda i ne bih tako reagirala da nisam popodne bila sudionik razgovora o smrti 18.godišnjeg Kristijana i razvlačenju njegove smrti, straha, piromanije, psihijatrijskog liječenja, roditelja , Bošnjakovića, Plenkovića po svim medijima dostupnim Hrvatima........Užasno me uzrujao razgovor i NIČIJA odgovornost ....pa eto, pukla sam ovdje s jednom neprilagodjenom riječi.........Sorry Rosovka

    avatar

    22.09.2019. (21:08)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ isabel, hvala ti... izbaciću možda :)

    avatar

    22.09.2019. (21:59)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Ok svi smo na istoj strani, samo se razlikujemo u metodama, ne treba osuđivati nikako, ali ne treba nikoga osloboditi odgovornosti za vlastiti život i vlastitu sudbinu, poruka mora biti, nemaš se pravo miriti sa sudbinom dok ti neko ne oduzme život, nikada, nema tog srama ni bilo čega što može opravdati da dopustiš nekome da ubije tebe ili nekoga do koga ti je stalo.
    Druga stvar je što je društvo suučesnik nečinjenjem, koliko smo svi skupa laprdali o Istanbulskoj, i koliko je sigurnih kuća otvoreno otkad se usvojila, i što je uopće urađeno osim što je u svjedodžbe uveden treći spol, koliko uopće ima sigurnih kuća, i koliko bi ih bilo da ih veliku većinu ne drži crkva koju tako revno volimo napadat, dok država prodaje ili dijeli zgrade i stanove, gradovi grade fontane i druge pizde materine, a vojska od par tisuća udrugara, se bavi izmišljenim projektima, koje za njih izrađuje rodbina udrugara.

    avatar

    22.09.2019. (22:10)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    ostali, dragi moji blogeri... ovo je dio fiktivne priče, one koja se iskristalizirala u mojoj glavi, i u njoj žena smogne snage da napusti zlostavljača.
    @ AnaBoni, glupača ili paćenica ne bi bile riječi koje bi ja upotrijebila za opis zlostavljane žene. neke su naprosto u bezizlaznoj situaciji i nemaju načina za okončanje svoje agonije,iz raznih razloga. ali recimo da si možda neprimjerenu riječ odabrala.
    @ Freš, slažem se - drakonski kazniti, najgorim dozvoljenim kaznama.
    @ Nisa, u pravu si - nemaju svi iste životne okolnosti, neke život gazi od djetinjstva i naprosto iživljavanje uzimaju kao normalan model ponašanja.
    @ Just me, znam od prije za tvoju situaciju i vjerujem da ćeš uspjeti, nakon svega.
    činjenica je da je stanje alarmantno i da je nasilja sve više. htjela sam, barem simbolično, dati podršku onima koje uistinu trpe strahotu.

    avatar

    22.09.2019. (22:13)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    shvatila sam poruku : tvoje riječi su birane, moje nabačene, onako iz sredine srca..........Ostajem pri tome: da je glupa svaka pačenica koja misli da će se on jednom promijeniti, neće piti ni udarati a ni varati.......takve, s povezom preko očiju " u ime djece, Boga i braka do smrti" koje su btw rodile da bi "popravile" brak ......takve ne zaslužuju moju pozornost ni milosrdje.....

    Stroga sam i nisam Jelena Februarka...pardon Veljača

    avatar

    22.09.2019. (22:31)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Anaboni, sama si u prijašnjem komentaru rekla da si odabrala neprimjerenu riječ :)
    mislim da nitko od nas ni po čemu nije ni Veljača, ni Februarka. mi smo grupa ljudi koja komentira nasilje nad slabijima, svatko na neki svoj način :)

    avatar

    23.09.2019. (04:51)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    postoji portal ... poezijom i pisanom riječi protiv nasilja nad ženama... sigurno bi i tvoja knjiga potaknula mašineriju obrane i samoobrane od nasilja... negdje u jeseni svake godine posvećena je večer žrtvama nasilja... nažalost nasilje se nastavlja... :)

    avatar

    23.09.2019. (07:31)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    sjećam se, imala sam 21 godinu kad sam prohodala sa nekim likom 8 godina starijim od mene... na početku: med i mlijeko, divno, ruže, ovo ono, a onda jednog dana - pljuska!!!! eeeeeeej, kad sam skočila na stol, uzela nož sa stola i uperila ga na njega i rekla mu: "još jednom me udari, ubit ću te", lik nije znao što bi, izašao je van, ja sam sve spakirala i vratila se kući... stanovali smo skupa samo 2 tjedna!!!!

    tako mlada već sam znala, da ne dam na sebe, dok znam za sebe!!! ne, nikada ne dam da me netko udari! radije ću ne znam što raditi, ali udarati me neće nitko!

    avatar

    23.09.2019. (10:39)    -   -   -   -  

  • Euro

    Muzu nisi me tukao vec dva tjedna?
    -Pa sto onda!
    -Da ti to nemas drugu..

    avatar

    23.09.2019. (16:03)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Deviza sredine u kojoj sam odrastala bila je: "žensko mora trpit i šutit",
    na sreću, moji roditelji ne bi tolerirali fizičko nasilje nad svojim kćerima.
    To trpljenje se više odnosilo na blaže oblike nepodopština životnog
    druga, a bezrezervno poštovanje prema njegovoj obitelji. Moj suputnik
    bi po brzom postupku riješio sve zlostavljače, uključujući i pedofile,
    silovatelje, a moje trpljenje takvog ponašanja bi završilo krvlju koja
    sigurno ne bi bila moja, pa neka mi sude. "Simpoziji" o zlostavljanju
    me polako živciraju, zna se tko mora djelovati odmah čim se problem
    pojavi, no, dobro znamo da se strogoća trenira na benignim greškama.
    Žene i poneki muškarci, to su vaši životi i ne dajte da ih se na bilo
    koji način ugrožava, osim vas, traume će nositi i vaša djeca.

    avatar

    23.09.2019. (16:50)    -   -   -   -  

  • smjehotvorine

    @ Dinaja, i u Petrinji je obilježeno lani, mislim negdje u studenom... treba to zaustaviti, strašno je što se sve događa...

    avatar

    23.09.2019. (21:26)    -   -   -   -  

učitavam...