E vidiš, mene je prvo kuhanje ajvara obeshrabrilo, preciznije, zaključila sam da ima puno boljih načina da potrošim vrijeme, pa radije kupim od domaćina ajvar, onoliko koliko meni treba. Nekako ne volim "afterparti u pjeni".
26.08.2018. (11:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moje prvo kuhanje ajvara bilo je spektakularno. Rekli su mi da se kuha dok voda ne ispari. I kuhala sam kuhala kuhala, ona vražja voda je neki svoj izvor skrenula u moju šerpu.... Na kraju (sve po tačnom receptu) od 5kg paprika dobila sam jednu minijaturu od teglice. Ponosno sam spremila to u špajz. Cele zime smo jeli, jeli. Zabezeknula sam se kad sam bila u nekoj poseti gde teglu ajvara pojedu za obrok. Naime, ono moje crveno čudo je bilo ljuto kao otrov, stislo se valjda. Jeli smo za obrok, cela familija pola žličice :))
26.08.2018. (12:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ mecabg, negdje si napravila grešku u koracima...desi se :)))) ( ja bez dvadeset kila paprike ne krećem ni radit, to je minimum :) pa bi onda u najgorem slučaju mogla dobit četiri teglice :)))) )
26.08.2018. (12:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eto na, srećom @Fresh- pa sam se udala prije tog zakona :)) Ajvar obožavam, ali nisam ga nikad pravila ima još dobrih ljudi, pa mi spreme teglicu domaćeg :) ( Ja sam se umorila samo čitajući, a gdje ću još i pripremat :-P)
26.08.2018. (14:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ Nisa, ja sam umorna čim se sjetim da ga treba kuhat :)))) ( al svejedno ću ga kuhat...navika, što li :) ) da smo susjede il tak nešto i ti bi dobila jednu, onak za probu :)
26.08.2018. (15:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mila moja svašta nešto sam ti već spremila ove godine, ali ajvar ostaje za sam kraj. Radim ga od 70 kg paprika i kuham u velikom kotlu tako da si možeš misliti što me čeka, jedina svjetla točka su mi moje cure koje uskaču kada zagusti. Ima već dugi niz godina da sam recept pojednostavila i prestala peći papriku već je prvi dan prokuham skupa sa začinima, a drugi dan meljem i pečem na ulju. Ajvar je predobar baš svima koji su ga probali i opće mišljenje je da uopće nije masan kao ajvar od pečenih paprika, pa ako želiš isprobati moj recept samo izvoli :)
26.08.2018. (17:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pa oguli češnjak, pa očisti, pa složi, pa odma rastavi, pa naloži vatru, pa ugrij, pa speci, pa mišaj, pa stavi.... i t d pa onda otvoriš i guštaš u nečemu šta se nemore kupit ... pa ni u Konzumu ni Kauflandu ni na pijaci...ka domaći pa nekoga razveseliš kad pokloniš ... pa se sve poide.... pa nema više pa dogodine sve iznova... :)))
a u tin lončugama se mogu kupat mala dica... :)))))
26.08.2018. (18:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
memories light the corners of my mind :)
26.08.2018. (11:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
E vidiš, mene je prvo kuhanje ajvara obeshrabrilo, preciznije,
zaključila sam da ima puno boljih načina da potrošim vrijeme,
pa radije kupim od domaćina ajvar, onoliko koliko meni treba.
Nekako ne volim "afterparti u pjeni".
26.08.2018. (11:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Lastavica, ma ja najviše volim moj ajvar :) košta vremena i živaca, ali ga jedem ko luda :)
26.08.2018. (11:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
danas sam u Večernajaku vidjela prilog zimnice i rekoh.......hvala Podravki, imam sve na policama
26.08.2018. (11:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Donabellina, tak je nekako i kod mene :)
26.08.2018. (11:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
kuhala sam tzv. "pinđur" par godina (nekih '80.-tih), ali sada više ništa od toga, kupim fini ajvarić onaj blagi u dućanu i sve 5+
26.08.2018. (11:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Moje prvo kuhanje ajvara bilo je spektakularno.
Rekli su mi da se kuha dok voda ne ispari. I kuhala sam kuhala kuhala, ona vražja voda je neki svoj izvor skrenula u moju šerpu....
Na kraju (sve po tačnom receptu) od 5kg paprika dobila sam jednu minijaturu od teglice.
Ponosno sam spremila to u špajz.
Cele zime smo jeli, jeli.
Zabezeknula sam se kad sam bila u nekoj poseti gde teglu ajvara pojedu za obrok.
Naime, ono moje crveno čudo je bilo ljuto kao otrov, stislo se valjda. Jeli smo za obrok, cela familija pola žličice :))
26.08.2018. (12:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ shadow-of-soul, o da...i pinđur, i ljutenicu, mmmm...sve te fine stvari, sve ja to radim :)
26.08.2018. (12:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ mecabg, negdje si napravila grešku u koracima...desi se :))))
( ja bez dvadeset kila paprike ne krećem ni radit, to je minimum :) pa bi onda u najgorem slučaju mogla dobit četiri teglice :)))) )
26.08.2018. (12:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ha ha ha...i ja tako sad, ali više nikad nije tako izdašan kao ona prva, jedna tegla:) )
26.08.2018. (12:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ mecabg, prvi put je uvijek upečatljivo :)))))
26.08.2018. (12:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Ženama koje ne znaju skuhat ajvar treba zabranit udaju, i to odma :)))
26.08.2018. (13:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
i ja kuhao ajvar tri puta, prvi put, zadnji put i nikad više :))))
26.08.2018. (13:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Freš, od šesnaeste nadalje se s tim bakćem... plus varijacije ( pinđur i ljutenica) plus paprike... ma šta uopće nabrajam, nisam normalna :))))
26.08.2018. (13:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ kupusu, ovaj magarčić je genijalan :)))) a ajvar je robija za skuvat :)))
26.08.2018. (13:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Eto na, srećom @Fresh- pa sam se udala prije tog zakona :))
Ajvar obožavam, ali nisam ga nikad pravila ima još dobrih ljudi, pa mi spreme teglicu domaćeg :)
( Ja sam se umorila samo čitajući, a gdje ću još i pripremat :-P)
26.08.2018. (14:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Nisa, ja sam umorna čim se sjetim da ga treba kuhat :))))
( al svejedno ću ga kuhat...navika, što li :) ) da smo susjede il tak nešto i ti bi dobila jednu, onak za probu :)
26.08.2018. (15:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mila moja svašta nešto sam ti već spremila ove godine, ali ajvar ostaje za sam kraj. Radim ga od 70 kg paprika i kuham u velikom kotlu tako da si možeš misliti što me čeka, jedina svjetla točka su mi moje cure koje uskaču kada zagusti. Ima već dugi niz godina da sam recept pojednostavila i prestala peći papriku već je prvi dan prokuham skupa sa začinima, a drugi dan meljem i pečem na ulju. Ajvar je predobar baš svima koji su ga probali i opće mišljenje je da uopće nije masan kao ajvar od pečenih paprika, pa ako želiš isprobati moj recept samo izvoli :)
26.08.2018. (17:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Regina
Ja sam još uvijek "pomoćni radnik", i molim Boga da to još ostanem dugo dugo, inače ne gine nam ajvar iz prodavnice :)
Moji to isto kupuju i prave naveliko, kao da nas ima 16 :)
P.S. čula sam da je svakom najbolji svoj ajvar, pa je i meni tako najbolji moje mame :P
26.08.2018. (18:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
pa oguli češnjak,
pa očisti,
pa složi,
pa odma rastavi,
pa naloži vatru,
pa ugrij,
pa speci,
pa mišaj,
pa stavi.... i t d
pa onda otvoriš i guštaš u nečemu šta se nemore kupit ...
pa ni u Konzumu ni Kauflandu ni na pijaci...ka domaći
pa nekoga razveseliš kad pokloniš ...
pa se sve poide....
pa nema više
pa dogodine sve iznova... :)))
a u tin lončugama se mogu kupat mala dica... :)))))
26.08.2018. (18:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Gurmanka, ne pada mi na pamet peć i gulit paprike :))))
( sedamdeset kila je respektabilno, i to jako :) )
26.08.2018. (18:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Regina, ja već trideset i kusur godina nisam pomoćni radnik :( al nije tak strašno, umoriš se ali vrijedi :)
26.08.2018. (18:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ nisan EL DIABLO, to je ta priča :)
( a o kupanju dice...otprilike isto točno :))) )
26.08.2018. (18:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
ajvar bi trebao biti na nasoj zastavi hehe
26.08.2018. (19:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smjehotvorine
@ Euro, potpisujem :)
26.08.2018. (19:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...