Komentari

booklet.blog.hr

Dodaj komentar (33)

Marketing


  • Rescript

    Putovanje u Rim !

    avatar

    12.03.2018. (17:00)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Rim jako volim, bio sam nekoliko puta i nadam se da ću opet otići, što se tiče ostalog Rim od prije trideset godina kada sam prvi put bio i Rim danas nemaju veze, onaj prije trideset godina je bio onaj iz filmova, za koji današnji posjetitelji ne bi povjerovali ni da je postojao.
    Tako da u Rimu pogledam ono što me zanima, a Italiju doživljavam ja drugim mjestima.

    A podcjenjivanje Hrvatske, osim ovih kojima je to profesionalna deformacija, je odlika krkana koji se nikad nisu ni makli iz svoje pripizdine, ili im je krajnji domet bio odlazak na neku od lokacija na kojima su se odigravale mitske ofenzive, u sklopu školske ekskurzije

    avatar

    12.03.2018. (17:25)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @fresh.... "rimljani" su mi ostavili totalno loš dojam. Nisam ni opisiva sporkicu i puste beskucnike po ulicama, bas da ne ispadne da pljujem po tom gradu koji to, objektivno, ne zasluzuje. Same građevine i ostaci carstva su me impresionirali. Ali, ponavljam, Rim je bio moj favorit, mozda da sam dosao s manjim ocekivanjima, ili u neko drugo vrime u godini, bi slika bila drugacija...ovako...od mene solidna trica.
    Slazem se da se italija nalazi na nekim drugim mistima, i tamo je prekrasna, ali u Rimu je nestala
    Sta se tice podcjenjivanja Hrvatske.... generalno nismo ni svjesni koliko smo, u usporedbi s drugima , u stvari kvalitetni...to ti je od mene.

    avatar

    12.03.2018. (17:39)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Rimljani trebaju još mnogo učiti o turizmu, tu ću se složiti. Ako
    samo usporedim autobus za razgledanje hip-hop u Lisabonu,
    koji ima 20 odlično obilježenih postaja, i gdje cijelim putem
    vozač pušta glazbu(fado) naizmjenično sa pričom o mjestima
    koje prolazimo, sa rimskim gdje se vozikaju vozač i vodič, koja
    samo pregleda karte i kaže 3,5 riječi, bez glazbe, a od devet
    postaja nije nijedna obilježena i vrlo ste sretni ako ih pogodite
    kad se trebate vratiti u bus!
    Ili jedan opasan kat Torre de Belem u Lisabonu ima semafor
    koji turistima kaže kad se penju a kad silaze, da ne bi bilo
    povreda, a nekoliko katova kupole bazilike Sv. Petra nema
    nikakvu oznaku da je nemoguće mimoilaženje onih koji se
    penju sa onima koji silaze i da to rade na svoju odgovornost!

    avatar

    12.03.2018. (18:24)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Nevjerojatno je koliko Talijani ne žele naučiti engleski...Čak niti oni mlađi. Uopće ne razumijem kako im to uopće uspjeva u ovo doba interneta i računala gdje ne možeš, a da se s engleskim ne sudariš...Izvrstan putopis..jednako kao i onaj prethodni.

    avatar

    12.03.2018. (19:14)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Bio sam u Rimu i Vatikanu (che cos'e Vatikan city?! non sei a Londra!) pred dosta godina u organiziranom aranžmanu i nemam loših dojmova, ali na više mjesta u Italiji sam vidio ovo o čemu pričaš, ali nasuprot tome i bio jako zadovoljan uslugom i cijenama i u obližnjem Trstu, pa čak i u nekim zabačenim alpskim selima. (da su ti fotke manje brže bi se otvarale i bile preglednije, recimo kao ona sa fontanom di Trevi, koja bi mogla biti i malo veća).

    avatar

    12.03.2018. (20:02)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Bila sam u Rimu, i na žalost, mogu se složiti sa Tvojim viđenjem putnika - namjernika u Rimu...No, ipak - sve to vrijedi upravo radi mjesta, koja si prezentirao na predivnim fotografijama. Pozdrav, L+B+G

    avatar

    12.03.2018. (22:24)    -   -   -   -  

  • so far away...

    Evo vidiš da itekako imaš o čemu pisati. A i fotke su lijepe.
    Ne mogu to objasniti ali prema Rimu imam neku averziju. Je, voljela bi vidjeti te građevine i stvari koje sam gledala po udžbenicima iz povijesti umjetnosti, no, valjda jer imam averziju prema crkvi imam i prema Rimu i valjda je na zadnjem mjestu stvari koje bi željela vidjeti.

    Što se tiče teksta, ovo bi izdvojila: Zaista sam se u komunikaciji s lokalnim stanovništvom, osjećao kao nepoželjna napast od koje se očekuje da ostavi novce, što manje zamara , i ode što prije… pri tome ih apsolutno nije bilo briga kakvo ću mišljenje steći o njima, njihovom gradu i državi. Doista dobra lekcija iz turizma - kako to ne treba raditi.

    Iz toga se stvarno puno da naučiti :D
    Nisam sigurna u kojem mi smjeru idemo, ali recimo u odnosu na Čehe koji ti zaista ponude i sadržaja i usluga i suvenira koji su ručno rađeni i svega tamo u Pragu...plus što grad ima duh koji je svima nekako poseban...da li idemo prema njima ili prema Talijanima...
    ali jako mi je lijepo vidjeti sve više turista po Zagrebu, Samoboru, Lici...ne samo moru :D

    avatar

    13.03.2018. (03:20)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    bio, vidio i opet bi.
    a što se turizma tiče nije bitno različito nego kod nas samo šta su oni u tome duže pa in je više i dopizdilo. i kod nas turisti jedu rižot npr. iz frižidera, škampi na buzaru veličine malog prsta se podgrijavaju, 8 pedoča plačaju 70 kn, a hamburger sa pomfrijem 100, krigla pive je hotelu sa 4 zvjezdice 10 eura, itd. u čemu je razlika?

    avatar

    13.03.2018. (10:58)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @lastavica moj dojam rimskog turizma je - da je koncipiran na spoznaji da uvik ima turista koji će doći, zato se i ne trude da zadrže one koji su već tu. Portugal planiram obići već dugo... mislim da je iza lita idealno vrime :)

    @dnevnikJR Imam osjećaj da ih apsolutno nije briga za ijedan drugi jezik osim talijanskog. Doduše radnici u turizmu su im nerijetko stranci pa se s njima da sporazumiti.

    @gogoo ("Citta del Vaticano" e un nome globale, scritto su ogni segno) oprosti na mom zahrđalom talijanskom. hvala za savjet, nastojat ću primjeniti u buduće

    @luki2 normalno da vrijedi. Grad je prekrasan, samo, prosjek mojih boravaka vani je bio minimalno mjesec dana ( za razliku od Rima gdje sam imao vikend vremena baš za grad)...i jednom kad razgledaš znamenitosti, najbitnije za funkcioniranje je baš ta otvorenost domaćina, što bi u ovom slučaju, na ovakav način predstavljalo problem. Vidit ćeš suprotan prmjer kad budem pisao o španjolskoj.

    @so far away Vjeruj mi da sam naučio puno iz njihovog pristupa , i svako ljeto na svoj način pokušavam raditi suprotno prema svojim gostima. Naš pravac u turizmu , rekao bih, varira od grada do grada...da lipo je viditi turiste i po kontinentu, još da se to iskoristi na pravi način...

    avatar

    13.03.2018. (11:07)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @kupus po meni, razlika je ogromna... kod nas se turizam puno više oslanja na privatni smještaj, gdje će vlasnik objekta , uglavnom, i doočekati gosta kako spada, i počastit ga večerom ( makar ribom iz cro marisa s gradela), nastup je drugačiji... zadnjih godina primjećujem da se sve više truda ulaže u kvalitetu i zadržavanje gosta..normalno da ima izdvojenih primjera nekvalitete , ali nerijetko završavaju u novine, na socijalne mreže i jednostavno sami sebe izbacuju iz posla...to je moj dojam.
    Mislim da je naš problem u turizmu - odnos prema radnicima , a manje prema gostu

    avatar

    13.03.2018. (11:23)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @blog.hr veliko hvala na izboru za blog tjedna. To mi je veliki poticaj za dalje :)

    avatar

    13.03.2018. (11:34)    -   -   -   -  

  • zahira

    zasluženo!
    mislim na izbor za blog tjedna, ne za tvoj doživljaj Rima :)

    avatar

    13.03.2018. (12:45)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @Zahira hvala ti ;)

    avatar

    13.03.2018. (12:47)    -   -   -   -  

  • Leptirica

    Zao mi je da su ti ove stvari uspjele zasjeniti ono što Rim nudi. Obišla sam dosta destinacija, ali ono što sam vidjela i dożivjela u Rimu uvijek će biti na vrhu lijepih uspomena. Od spomenutoga smo dozivjeli jedino slicnu situaciju s hostelom i covjekom koji je kao recepcionar,a zapravo ocito i vlasnik/spremac/sve po potrebi-nikad na usluzi. Znao je natucati engleski za osnovno sporazumjevanje,no planirani dorucak u 3 jutra nismo docekali. Prvi dan je sve bilo zakljucano,cekali smo do 9 i odustali,drugi dan nam je 9.15 otvorio u pidzami da ce uskoro prirediti,no odustali smo, a treci dan nismo imali volje pokusavati. Sto se grada tice, potrosili smo minimalno novaca,stovise pitala sam se zasto ga se svrstava u skuplje gradove jer smo rucak malo izvan centra platili oko 6e, svedski stol 10e, a kave uglavnom do 2e. Turisticke destinacije su naravno paprene, plus da su me izluđivali s ulicnim davljenjem da kupis selfie stap i sl ili se slikas s jednim od krasnih,smrdljivih kostima koje skupo naplate. Ipak,grad je savrsenstvo,gdje god krenes naletis na prekrasni detalj, gdje povijest dise punim plucima.. sve u svemu toliko toga lijepoga da zasjeni sitna razocarenja:) no,ja nisam toliko puno ocekivala pa je mozda i tu caka.. nekad je bolje otici s manjim ocekivanjima i sprijeciti razocarenje.nadam se da ces imati priliku za jos jedan posjet koji ce ostati u boljem tonu

    avatar

    13.03.2018. (14:38)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @Leptirica - Kad budem opisivao iskustva Zaragoze, Istanbula i Tel Aviva, shvatit ces zasto sam dosao s vecim ocekivanjima od Rima...smatrao sam ga uvjerljivo najvecim i najkvalitetnijim, a nisam to dobio od njega...iako sam ostao kratko, pa možda nisam imao priliku doživit ono što sam doživio kod drugih gdje sam bio puno duže....povijest i grad kao grad, ulice, starine, puno detalja - ostavile su na mene prekrasan dojam, ali ne i ljudi.....
    Možda ga posjetim opet nekad, ali što se italije tiče...Firenza, Verona ili Palermo su sad na redu :)

    avatar

    13.03.2018. (15:06)    -   -   -   -  

  • Donabellina

    Bila u Rimu nekoliko proljetnih dana , ali moja iskustva su sasvim suprotna tvojim valjda zbog agencijske organizacije a i prijatelja iz Splita s kojim sam provodila slobodni dio dana a i dio noći i rimskih diskoteka...Sve u svemu, da nije bilo štrajka na Firumicino bilo bi to jedno prelijepo iskustvo

    avatar

    13.03.2018. (15:12)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @Anna-Bonni imam naviku izgubiti se u gradu ,sam. Vjerovatno što sam od starta ( prva putovanja su bila vezana uz posao ) bio prepušten sam sebi, pa sam tako navikao.. a i od obilaska Jeruzalema, kad sam izašao iz grozno organizirane ture i krenuo sam, nekako me ne privlači grupno istraživanje :)

    Znao sam da će biti oprečnih mišljenja, i to je ok. Rim je bio moja velika želja, očekivao sam više od dokazanih ugostitelja i to je to...sad, postoji more razloga zašto je moglo biti drugačije, volio bi i ja da je bilo..

    Uff Fiumicino....8 sati sam proveo na njemu ... čekajući... :)

    avatar

    13.03.2018. (15:22)    -   -   -   -  

  • Leptirica

    s nestrpljem ću čekati nastavak, meni recimo u tom pogledu nije sjela Verona..ali mozda ovisi kada dodjes, na koga naletis...tko zna koji su sve faktori u igri;)

    avatar

    13.03.2018. (17:13)    -   -   -   -  

  • Regina

    Moj prvi susret sa Rimom je "Rimjanka", Alberta Moravijea, a nisam bila no još nije kasno :)

    avatar

    13.03.2018. (17:42)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Lijepa šetnja, hvala ti na tom :)

    avatar

    13.03.2018. (18:13)    -   -   -   -  

  • Vicious

    Pozdrav, imam novi izgled bloga i jedno pitanje.
    Što mislite o blog dizajnerima na Blog.hr-u, i zanima li vas takav način rada na blogu, odnosno isplati li se voditi takva vrsta bloga?
    S poštovanjem, Vicious

    avatar

    13.03.2018. (19:15)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Tvoj komentar kod mene: Lalić je nekada radio s mojim tatom u Tučepima. Meni je odličan, a politika...Pa znaš da svatko svoga konja hvali...:))))) Pozdrav, L+B+G

    avatar

    13.03.2018. (20:33)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Vidin da je Freš prije mene napisa ono šta san mislija....
    Rim od prije četrdesetak godina kad san ga posjetija prvi put
    i drugi pa treći put prije nekoliko godina nije isti u ukupnom dojmu...
    Isti je grad, fala Bogu..ali populacija se prominila... nije više to..
    ono Bella Italia... sa taljanima briljantinom zalizane kose
    plavim košuljama, upicanjeni u besprijekorne veštite sa kravatom,
    i šudarićon u malojm đepu.... nasmješeni, ljubazni.
    Maaa....cili svit se prominija! ništa i nigdi više nije isto! :)

    avatar

    13.03.2018. (21:26)    -   -   -   -  

  • Rescript

    @leptirica hvala ti...nema faktora - okvirni plan puta , sjednem i poletim..a tamo...sta bude :)

    @Regina nisam citao..preporuka?

    @diablo Ne pamtim bas ta vrimena (imam 35 godina), ali znam na sta mislis...toga sam vidio u tragovima

    avatar

    14.03.2018. (07:55)    -   -   -   -  

učitavam...