Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


 • FreshCaYg

  Šteta, i sramota, mislim Trešnjevka ima stanovnika kao Rijeka, i vjerojatno je financijski moćnija, a da klub propada i nestane je nedopustivo.

  avatar

  19.11.2017. (12:42)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Ne spoznam se u nogomet ali Ti šaljem Pozdrave!!!

  avatar

  19.11.2017. (14:42)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Nisam razumjela nogomet do filma "Montevideo", u kojem sam
  shvatila što je ranije generacije strastveno vezivalo za igru koja
  je više od igre. Kasnije se sve pretvorilo u biznis, tog je zanosa
  malo, pa je moguće i ovo sve o čemu pričaš.

  avatar

  19.11.2017. (15:24)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  vjetar u granama davne Zagrebačke nogometne legende... :)

  avatar

  19.11.2017. (19:09)    -   -   -   -  

 • dugoprugash

  Mislim da navijač nogometnog kluba, čije igrače od milja zovu pjesnici, mora biti nepopravljivi romantik. :) Da, Hornby je spojio književnost i nogomet i vrlo lijepo pisao o navijanju i vjernosti klubu. Taj stari koncept u kojem svaki grad ima svoj klub i on je na neki način javni, pa se s njim poistovjećujemo, izgleda da je zastario. Preuzeo ga je takozvani tržišni model, koji kao holivudski blockbusteri nudi spektakl, a opstaju samo najjači. Lijepa su i bogata sjećanja koja evocirate. Žao mi je da je vaš klub u teškoj situaciji i nadam se da će je nadvladati i da će stadion ostati i u budućnosti biti pozornica za dobar nogomet.

  avatar

  20.11.2017. (08:32)    -   -   -   -  

 • j.

  Stvarno nisam mislio da će ovo moje epitafljenje pobuditi pažnju sve tamo do naslovnice. Morao sam ovo napisati i objaviti, toliko me tišti, makar postao nekome i mrzak zbog neumjesne teme. Da, nije stvar u argumentima u korist ostanka, nego u argumentima protiv prestanka, jer prestanak kakav se režira ovdje, nitko ne zaslužuje. Hvala na podršci i pozdrav svima! :)

  avatar

  20.11.2017. (09:35)    -   -   -   -  

 • pametni zub

  ne znam je li zavjera, ali zavera takve vrste itekako je moguća i ne spada u domenu paranoje

  avatar

  20.11.2017. (17:49)    -   -   -   -  

 • antun

  Nisam vjerovao da će netko staviti na blog moje misli, osjećaje i prazninu koju osjećam i koja je svakom sezonom prelazila u apatiju, a kasnije i mržnju prema Mediću, Bandiću i vođenju kluba od mijenjanja boja, do namjernog uništavanja i urušavanja dragog nam kluba i stadiona... Mogli bismo to usporediti i sa stanjem u Hrvatskoj!
  Hvala ti Vjetre, jer, nekolko odrađenih treninga u 70-ima na travnjaku u Pjesnikovoj ulici, ili koncert Dire straitsa na vrhuncu karijere, jednostavno se ne mogu - zaboraviti!

  avatar

  20.11.2017. (19:34)    -   -   -   -  

 • j.

  ... a ovo sam našao na jednom forumu, zgodan i ilustrativan štiklec, kao da se radi o nekoj književnoj fikciji iz Majdakovih vremena :))

  "Zgoda koja se dogodila nakon poraza 0-4 Zagreba kod Vinogradara slikovito opisuje stanje nekoć hrvatskog nogometnog velikana

  Nema te mašte koja može izmisliti što stvarni život umije. U sljedećoj kratkoj sportsko-životnoj pričici shvatiti ćemo zašto je mašta tako malena u usporedbi sa stvarnim životom. Ta, tko bi ovakvu zgodu uopće osmislio ispričati a da se nije dogodila?

  Igrala se, dakle, utakmica Treće lige u Mladini, sučelili su se domaći Vinogradar i nekadašnji velikan hrvatskog nogometa Zagreb. Koji je danas, nažalost, znan po svom posrnuću iz Prve u Treću ligu, pod vodstvom predsjednika Dražena Medića.

  Predsjednik kluba je ujedno i trener, taman je neki dan Medić dobio i službenu trenersku licencu, prvu je s novim dokumentom vodio baš u Mladini. Ali, Vinogradar je dobra momčad, lako se obračunala protiv Zagreba, pobijedila s 4-0 nimalo ne mareći za trenera-predsjednika-slavljenika koji se jako naljutio na svoje igrače tijekom utakmice.

  Po svom starom običaju, jer to mi nije bilo premijerno, nakon utakmice nije dao svojim igračima u svlačionicu, već je odmah naredio novi trening. Koji je potrajao dobih devedesetak minuta. Već iscrpljeni igrači gledali su kako ”preživjeti” takav napor a trening novi trener s licencom nije prekidao.

  Spas za igrače stigao je u utjelovljenju čistačice. Koja je čekala i čekala, dočim nije odlučila uzeti stvar u svoje ruke.

  Bučno i odlučno krenula je prema igračima i Mediću, doslovce ih tjerajući u svlačionicu riječima da se ona ujutro rano diže i da nema vremena za čekanje. Čak i autoritativni trener Medić nije našao protuoružje za bijesnu čistačicu.

  Trening je završen, igrači su pohitali u svlačionicu, čistačica je vikom požurivala igrače, s metlom i krpom ušla je raditi u svlačionicu prije negoli ju je zadnji igrač napustio.

  Pa, tko bi to uopće smislio, zar ne? Stvarni život je čudo."

  avatar

  21.11.2017. (21:39)    -   -   -   -  

 • NF

  navijam za rijeku, al čisto ono kao protokolarno, šteta, ak klub propada, moji frendovi u berlinu navijaju za amaterskog čeveroligaša i idu na utakmice

  avatar

  22.11.2017. (10:47)    -   -   -   -  

 • j.

  Eto, bravo @nf, meni uopće nije bitan rang nego atmosfera, igra, rad i trud. Upoznao sam više takvih ljudi izvana, a na žalost malo kod nas.

  avatar

  22.11.2017. (11:10)    -   -   -   -  

 • luki 2

  Šteta i tužno o Pjesnicima! :(((( Samo kavica, da! :)))) Pusa, vole Te L+B+G

  avatar

  22.11.2017. (17:16)    -   -   -   -  

 • Riba Luca

  Nije samo nogomet posao..sve je danas posao i lova... od kad nisam čula taj naziv za drvenu stolicu..štokrla :))

  avatar

  22.11.2017. (23:54)    -   -   -   -  

 • tepam da ne krepam

  Šteta, ali sve se vrti oko love. Igrališta su nekad bila i mjesta okupljanja, a navijati za svoj kvart čisti gušt.

  avatar

  23.11.2017. (12:55)    -   -   -   -  

 • propheta nemo

  Propast NK Zagreba dijeli opći uzrok s propašću Agrokora. Nisam siguran odakle početi popravljati naše društvo, a čini mi se da bi trebalo odasvud. (I da, svaka priča o propasti (kao i o nastanku ili rastu) neke organizacije nužno je politička.)
  Nekako mi se uvijek nameće ideja da treba početi na sebi i ne ići dalje od iduće osobe. Možda nije neka perspektiva, ali jest običajni krajnji domet.

  avatar

  23.11.2017. (15:29)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Pravi si vjetrič..uvijek tako nježno puhaš naokolo:))) Hvala Ti puno!!!

  avatar

  28.11.2017. (11:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...