ja sam oduševljavala švicarce sarmom... oni ne poznaju ukiseljene glavice kupusa... a sada u Zagrebu je u blagdansko vrijeme radim samo za nas... nije atrakcija, svi prijatelji je spremaju sami... :)
09.01.2017. (06:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To je jedno od osnovnih zimskih jela, Dinaja. Ima varijanti u pripremanju, svaka domaćica ima svoje "cake". Voljela bih da ih u diskusiji kuharice kažu :)
09.01.2017. (06:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nedavno sam saznala... jedan naš prijatelj pravi najbolju sarmu... tajna?... odao nam je... on stavi zavijenu i začinjenu sarmu u pečnicu i na temperaturi od 80 100 gradi je ostavi cijelu noć... jer sarma se ne kuha nego kuhucka... isprobala sam za novogodišnji ručak... stvarno je drugačiji okus... :)
09.01.2017. (07:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Za dobru sarmu sam uvijek Lasto, ovdje joj osjećam miris! Moja varijanta bi bila bez suhog mesa i zaprške, ali uvijek sam spremna za promjene! Pozdrav :)
09.01.2017. (08:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vjerujem da si prava majstorica po svemu što smo mogli vidjeti do sada. Ja imam moj recept, sarma u sosu od paradajza. Miješano meso je svinjetina i puretina. Moja djeca nose na skijanje, a njihovi prijatelji kažu da bolju nisu nikada jeli i svake godine čekaju moju sarmu. I da bez jaja jer jaja stisnu meso, a treba biti rahlo. A sve se kuha na svinjskoj masti kak je i moja baka kuhala. Podrav
09.01.2017. (09:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odličnoo! Radila prije koji dan. Mi na moru, imamo još svoj tač, a to je pešt! Nekad mi je to bio najteži dio, usitniti, a sada u sjeckalicu stavin par češnjeva luka, petrusimula, i na komadiće izrižen slaninu. dobro usitnin, da se pretvori u pastu i to dodam u smjesu sa mesom. I još nešto, ja sam malo pojednostavnila sa zapškom, pa je radim na početku. Na masnoču od ulja i malo masti, popržim brašno, dodam slatku papriku, dolijem malo vode, na to slažem sve ostalo. Kada sve posložim nalijem vodom da prekrije...ne mješam, nego samo tresem da se ne zalijepi...mmmm ...Sat i po...i divota. U slast!
09.01.2017. (10:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Eh, samo se vi kuharice hvalite! Sarma bez svinjetine sa slavonskim kobasicama jede se tri tjedna od Božića pa na dalje. Pošto je temelj 2,5 kg junetine sa peštom od 45 dag (sjeckana panceta, petrusimila, češnjak) izgine kroz tjedan dana. Dakle tri puta se priprema u ovom razdoblju. Sve troškove snose naručitelji (djeca). Lonac se stavlja u pogon samo na ove dane i za Uskrs kad se u njemu kuha šunka.
09.01.2017. (11:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
ja sam oduševljavala švicarce sarmom...
oni ne poznaju ukiseljene glavice kupusa...
a sada u Zagrebu je u blagdansko vrijeme
radim samo za nas... nije atrakcija,
svi prijatelji je spremaju sami... :)
09.01.2017. (06:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
To je jedno od osnovnih zimskih jela, Dinaja. Ima varijanti
u pripremanju, svaka domaćica ima svoje "cake". Voljela bih da ih
u diskusiji kuharice kažu :)
09.01.2017. (06:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
nedavno sam saznala... jedan naš prijatelj pravi najbolju sarmu...
tajna?... odao nam je... on stavi zavijenu i začinjenu sarmu
u pečnicu i na temperaturi od 80 100 gradi je ostavi cijelu noć...
jer sarma se ne kuha nego kuhucka...
isprobala sam za novogodišnji ručak... stvarno je drugačiji okus... :)
09.01.2017. (07:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Aneta
Dok je kiselog kupusa, nema zime. :)
A on ... ako proba sarmu, neće otići ... apropos one otišo si sarmu probo nisi ...;)
09.01.2017. (07:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
odlična je ; ja ne upržim meso i rižu nego na masti propržim glavicu sitno sjeckanje kapule, dodam bijeli luk i to dodam ( uz ostale dodatke ) mesu.
09.01.2017. (07:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
To je starinska varijanta gdje se u pećnici na drva sarma
duuugo lagano kuhala, Dinaja. Naravno da je drugačija,
mnogi će reći da je to jedina prava.
09.01.2017. (07:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Aneta, sarma je garancija da On ostaje?
A što bi bilo garancija da Ona ostane?
09.01.2017. (07:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Annaboni, a što da ne? Svaka varijanta ima svoje gušte.
09.01.2017. (07:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Spremam malo drugačije.
Prvo, svinjsko sam potpuno izbacila...
Ne nalijem vodom, nego kuhanim paradjazom, pa ima poseban šmek...
09.01.2017. (07:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Eto nove varijante, mecabg! Na kraju ćemo doći do savršene sarme!
09.01.2017. (07:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Za dobru sarmu sam uvijek Lasto, ovdje joj osjećam miris!
Moja varijanta bi bila bez suhog mesa i zaprške, ali uvijek sam spremna za promjene!
Pozdrav :)
09.01.2017. (08:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Gurmanka, laganija varijanta? A zašto da ne?
09.01.2017. (08:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
za vegetarijance omot a za nas sredina hehe
09.01.2017. (08:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
I svi zadovoljni, Euro, blogeru tjedna?
09.01.2017. (09:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Vjerujem da si prava majstorica po svemu što smo mogli vidjeti do sada. Ja imam moj recept, sarma u sosu od paradajza. Miješano meso je svinjetina i puretina. Moja djeca nose na skijanje, a njihovi prijatelji kažu da bolju nisu nikada jeli i svake godine čekaju moju sarmu. I da bez jaja jer jaja stisnu meso, a treba biti rahlo. A sve se kuha na svinjskoj masti kak je i moja baka kuhala. Podrav
09.01.2017. (09:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Demetra, ovo zvuči jako fino, mmm. Ako bismo napravile
sarma šampionat, bojim se da bi tvoja pobijedila.
09.01.2017. (09:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Perina
Odličnoo! Radila prije koji dan. Mi na moru, imamo još svoj tač, a to je pešt! Nekad mi je to bio najteži dio, usitniti, a sada u sjeckalicu stavin par češnjeva luka, petrusimula, i na komadiće izrižen slaninu. dobro usitnin, da se pretvori u pastu i to dodam u smjesu sa mesom.
I još nešto, ja sam malo pojednostavnila sa zapškom, pa je radim na početku. Na masnoču od ulja i malo masti, popržim brašno, dodam slatku papriku, dolijem malo vode, na to slažem sve ostalo. Kada sve posložim nalijem vodom da prekrije...ne mješam, nego samo tresem da se ne zalijepi...mmmm ...Sat i po...i divota. U slast!
09.01.2017. (10:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Perina, dobar način. Nema miješanja, naravno, sve do kraja
kuhanja. Gdje si na moru?
09.01.2017. (10:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
Tako ti meni! Zar si zaboravila da me sarma spremila u Bol :-)!
09.01.2017. (10:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ups, semper contra, trebala sam ovo sutra objaviti :(
09.01.2017. (10:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
Eh, samo se vi kuharice hvalite! Sarma bez svinjetine sa slavonskim kobasicama jede se tri tjedna od Božića pa na dalje. Pošto je temelj 2,5 kg junetine sa peštom od 45 dag (sjeckana panceta, petrusimila, češnjak) izgine kroz tjedan dana. Dakle tri puta se priprema u ovom razdoblju. Sve troškove snose naručitelji (djeca). Lonac se stavlja u pogon samo na ove dane i za Uskrs kad se u njemu kuha šunka.
09.01.2017. (11:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
uh... sarma! :) A jos malo kisele pavlake uz to? :)))
(A usput procitah i ovu kombinaciju Sjedokosog - zvuci opako...)
09.01.2017. (11:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sjedokosi, a što ne staviš recept na svoj blog?
09.01.2017. (11:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
VladKrvoglad, možeš dodati što ti je volja.
Ja ipak volim uz pire krumpir.
09.01.2017. (11:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
već je bio dva puta
09.01.2017. (12:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...