E moj Fresh, baš u vrijeme za mir i ljubav ti si odlučio izazivati sukobe i to između mene i Dražena, osobe koju vrlo poštujem! Da znaš, to nije lijepo od tebe! Oni koji me zaista poznaju ( pod tim mislim na stvarni život) znaju koliko volim osmijeh i ljude, sreću i mir tako da želim tebi, Draženu i svim ostalim blogerima sve najbolje u novoj :) Neka svi sukobi ostanu iza nas! Pozdrafček ti ostavljam i navrati na kolače, garantiram da su fini :):) P.S. Ti si pravi provokator Fresh, ali jako zabavan provokator, pa ti opraštam izazivanje otvorenih sukoba na blogu! Evo, šaljem ti veliku pusu :):)
22.12.2016. (09:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra shvati to kao resetiranje, i budi mi dobro, bit će sve u redu :))
Gurmanka, jesi primjetila kako se ja nisam opredijelio, samo da znaš da sam tom lukavstvu pribjegao da ne povrijedim dražena, ako isto napišem i njemu, to će bit opet samo lukavstvo, mislim nije lako odabrat između medene pite i ovog u čokoladi, to je kao da pitaš koje ti je dijete draže, nehumano skroz.
22.12.2016. (09:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svašta od tebe... Ko najbolje kuha na blogu?? Zna se, MECA prvo mesto, a ti koji tvrdiš da kuhaš slično, drugo... Dobro može i obratno, zna se da su muški najbolji kuhari (to tvrde pametne ženske, pa ne moraju one kuhati)
22.12.2016. (09:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U očajnom pokušaju da pobijedim bolju od sebe i ja sam intuitivno ostavio slatko. Naravno, ovo jer točno koliko i moj honorar za svaku napisanu riječ ovdje, zato neću štedjeti. Inače, ako ne budem izabran za najboljeg kuhara prestat ću pisati blog, a ako budem, onda isto. Hoću reći, nikako mi nije jasno zašto me itko doživljava kao dobrog kuhara. To nije lažna skromnost nego mrvica zdravog razuma. Meni je sve krenulo tim nesretnim prebrajanjem kalorija, i šablonom koja me tjera da su mi svi obroci na neki način slični. Evo, kada već nitko ne pita ispričat ću priču od jučer. Žena radi grah i pita me što u njega. Ja velim kiselo zelje svakako, a može i te neke kože od dimljenog špeka, a za ostalo ćemo se dogovoriti poslije. I namoči ona grah preko noći i treba se idući dan dogovoriti do kraja. Ja predložim da se pod kraj kuhanja stavi bakalar (onaj svježe filetirani, pa zaleđeni), a ona poludjela na prvu. Te da nisam normalan, pa tko to tako radi, pa daj pitaj one svoje na forumu, ili na kom vragu već gubiš dane i sve to prilično žustro. Kažem joj da mi nije ostavila prostora za uzmak i da će biti ili bakalar ili nikako, a ona veli, ja ti takvu glupost neću raditi i šlus. Iz lirsko meliorativnih razloga je koristila neke riječi iz rječnika kočijaša, a inače je jako fina ženica. Očito sam joj digao kulinarski tlak, što se kroz ove godine puno puta dešavalo i ovdje. Stoga molim vas da ne dvojite između ljudi koji znaju kuhati i mene koji kuham samo zato što ispada da moram. Gurmanka je neusporedivo bolja kuharica od mene, a ima ih tu i cijeli niz onih koji znaju samo ne pišu o tome koliko ja. Tu je svojevremeno i NF imao neke teorije o onima koji objavljuju to što jedu. Meni je bilo zanimljivo pročitati postove Alexxla, ali i on je shvatio da to vremenom pomalo i dosadi, a na blogu se ljudi prije svega žele družiti, a ne nešto drugo. Za recepte ionako ima puno boljih portala. Stoga veliki, veliki minus meni samome. Freš hvala, ali ponavljam, ne radi se o skromnosti, no o pustoj realnosti, vjerovali vi meni ili ne ;) P.S. Dodatni argument za izbor je i to što je Gurmanka s punim pravom svako malo na naslovnici ili bloga ili dnevnika, a i mnogi drugi koji kao svaki deseti post objave neko jelo prije završe na naslovnici nego ja. Čak i rođeni antitalent kao "Indijanka mrzim biti kao drugi" bude znatno češće nego ja. Svi znamo da svima nama nisu bitne ni liste ni naslovnice, ali očito je da je moje vrijeme prošlo. Previše je tu ponavljanja, a i ja sam vremenom postao neugodan sugovornik, jer mi se ne da šutjeti na sve, mada, opet mi se ta opcija čini nekako privlačna. To sve je valjda i razlog da sam počeo skraćivati postove, jer ne vidim smisla u detaljima koji ionako zanimaju sve manje ljudi. Gledaj i komentare kod mene. Vrlo rijetko uspijem potaći neku kulinarsku raspravu. Obično su komentari volim peršin, ne podnosim celer i slično. Nije da to nije u redu, ali moj blog kao cjelina, nije osobito vrijedan pažnje u blog okruženju, i zato ću u buduće nastojati više vremena uložiti negdje drugdje, s orijentacijom na ono što mi treba, a nekako čak vjerujem da znam o čemu se radi.
Završno, što mislite kako je bio pripremljen prispodobni grah? Naravno, bez bakalara, na moju žalost, ali i srećom. Ali eto, sutra je novi dan, pa tko zna ...
22.12.2016. (11:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vidi ove Mece, svukud se gura, to mislim, ali da i meni ne uvali neku bolešćinu u idućoj knjizi samo ću reć, je Meco ti si moj favorit :)))
Lastavice ne dijeli mi blogere na muške i ženske :))) svi su Miss i gotovo :))
Dražene zar si mislio da ću tebi ili Gurmi prepustit pobjedu u ovoj kategoriji, pa nisam ja toliko nesebičan. Dakle ja na tvoj blog svratim vidit koju egzotičnu kombinaciju si sada smislio, i moram priznat da me izuzetno zabavlja tvoja hrabrost u nekim varijantama, a što se tiče svega ostalog ti si ipak među nama ovdje endemska vrsta, osoba s nemalom dozom samokritičnosti, i velikom dozom iskrenosti, samo zbog toga te treba zaštitit ko onog medu sa pet kuna, jednako kao i Gurmi zbog njene dobrodušnosti, i svih ostalih kvaliteta. Obzirom na sve gore navedeno, zato jer ste meni osobno izuzetno dragi obadvoje, intervenirat ću kod predsjednika odbora da vas oboje proglasi moralnim pobjednicima ove kategorije.
22.12.2016. (12:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Fresh moj dragi, nekako mi se bakalar ne mili nikako, pa još da mi pliva u grahu... nije mi to prirodno :):) Nemoj mi oduzimati simbiozu bunceka i graha, znaš da sam ti ja domaća puca, domaće je domaće!
22.12.2016. (12:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
da se ne uvride @Gurmanka i @dražeN ;) .. moj glas ide @meci :)
@Gurmanka more bit Miss slastica... zajedno sa @V a @dražeN ;) je definitivno najbolji komentator .. e da, ,more bit i Mister o' crnog pjata.. jerbo odlično zna ufotkat pod pravin kutem, svitlom.. maštovit, samozatajan.. i drag mi je jerbo ne odaje svoju privatnost.. za sebe kaže da nije društven, a meni na blogu baš njegovo društvo paše. .. ukratko, pametan čovik i odličan blogofrend :)
22.12.2016. (12:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pa kaj se tiče naslovnica , ima i jedan stari komentar o tomu iz jedne nedavne blogerske diskusije, prosvjed nekih protiv onih koji su stalno na naslovnicama:
"... Usput: nije uobičajeno puštati post da ponovo prođe naslovnicu. To rade samo oni koji su uvijek gladni komentara. Ti nisi takva... 06.07.2016. (12:03) -..."
ni ja nemam niš protiv graha, zelja i bunceka. i moram priznat da se dilemim između više vrsnih kuhara ovdje. i V. i Gurmi i Kalorimetričar jako zgodno i estetski prikazuju svoje djelo.
morti mi ipak najviše šmekaju one slatke krasote od Gurmanke, zajela bi se u tomu. V. to krasno napravi i sposlika, ali uz nju bi se ostalo praznog želuca, prerijetko prikazuje svoje delikatno pripremljene i ukrašene kerefeke.
uz našeg blogo-kuhara Kalorimetričara koji stvarno vrhunski prikazuje što je napravio nikako ne bih mogla biti sita. izaziva mi grižnju savjesti jer se držim njegovih praktičnih, zdravstveno prikladnih i korisnih uputa, no ne i preporučenih količina.:(
od klope ostalih kušala sam uživo kolače od Sjedobradog više puta, no on na blogu uglavnom ne naslikava svoj beštek, protvane i krpe od suđa. niti to čine gorenavedeni, meni omiljeni, blogokuhari. nego stvarno s ukusom, mjerom, znanjem i vještinom prikazuju kako najlakše napraviti finu klopicu. talent za skinut kapu!
22.12.2016. (13:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja glasam za @dražena ( neka se @gurmanka ne ljuti ) jer... 1. Dražen, sve što radi, radi s mjerom, stilom i ukusom ma kakve kombinacije izvodio.....I, kao što kaže @tetec---nebitna je količina, ali je bitno vidjeti i kal.vrijednost obroka
2.Gurmanka ne kuha: ona peče kolače i to mi je skup hobby koji zahtjeva i materijal i vrijeme, divim joj se kad može jedno i drugo i treće........znanje i umjeće u pripremi na kojem joj se može zaviditi.
22.12.2016. (14:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo podrobnije pročitavši tvoj komentar, ančibombonči, vidim da si navela bitan argument: korisnost i isplativost. u današnje se doba treba i na to gledati. naravno, zbog toga se ne umanjuje veličina i vrijednost Gurmankinih postova! polakomila sam se na slastice. to se zove grijeh lakomosti i neumjerenosti. nije ni čudo, ionako se u životu trapimo i ustežemo, što prinudno što zbog nekih kojekakvih okolnosti, pa si priuštimo i popustimo stegu na stvarima koje bi morali držati pod kontrolom. :(
još uvijek sam u dilemi...:(
22.12.2016. (14:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teta samo se ti premišljaj, ovi su natječaji ionako namišteni, tako da ti na miru moš donit odluku
anči, gurmanka se sigurno neće naljutit, a nema ni zašto koliko si je isfalila, zasluženo naravno
svima koji ne znaju šta je perlica, kupus je jedan od oni necivilizirani divljaka, šta podržavaju naticanje nedužnih janjčića na ražanj, i vrćenje na ringišpilu, a predmnijevam da mu i orgije s odojcin nisu odbojne :)))
22.12.2016. (16:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ae, i desert (paprčak) :))) inače, recimo npr. pirevi, za vrime predjela (sir i pršut) se ljudi upoznaju sa onima priko puta stola, osim ako nisu rod sa kojim su posvađeni, onda dođu rižoti koji se uglavnon priskaču i ljudi se i dalje upoznaju, poslin nji ide pašticada di rasprava kulminira do neslućenih razmjera, onda odu malo plesat da slože ono šta su poili jer slijedi janjetina, kad dođe janjetina sve šta moš čut je štrop, štop, grat, grat i aummmmm. poslin janjetine idu kolači, ali se niko nije diga plesat, pa se onda poslin ti kolači podile za ponit doma, neka ljudi ponesu neku uspomenu su sobon. kuš većeg primitivizma :))
22.12.2016. (16:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
da vas čujem
22.12.2016. (07:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
ja volim slatko
22.12.2016. (08:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Meni su zabranili sve osim zraka pa kako da se odlučim. Moraš pričekati da se instalacije srede i da makina proradi pa ću ti onda reć. Pozdrav
22.12.2016. (08:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
E moj Fresh, baš u vrijeme za mir i ljubav ti si odlučio izazivati sukobe i to između mene i Dražena, osobe koju vrlo poštujem!
Da znaš, to nije lijepo od tebe!
Oni koji me zaista poznaju ( pod tim mislim na stvarni život) znaju koliko volim osmijeh i ljude, sreću i mir tako da želim tebi, Draženu i svim ostalim blogerima sve najbolje u novoj :)
Neka svi sukobi ostanu iza nas!
Pozdrafček ti ostavljam i navrati na kolače, garantiram da su fini :):)
P.S. Ti si pravi provokator Fresh, ali jako zabavan provokator, pa ti opraštam izazivanje otvorenih sukoba na blogu!
Evo, šaljem ti veliku pusu :):)
22.12.2016. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Andrea ja imam još veći problem ja volim sve :)))
Demetra shvati to kao resetiranje, i budi mi dobro, bit će sve u redu :))
Gurmanka, jesi primjetila kako se ja nisam opredijelio, samo da znaš da sam tom lukavstvu pribjegao da ne povrijedim dražena, ako isto napišem i njemu, to će bit opet samo lukavstvo, mislim nije lako odabrat između medene pite i ovog u čokoladi, to je kao da pitaš koje ti je dijete draže, nehumano skroz.
22.12.2016. (09:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Svašta od tebe...
Ko najbolje kuha na blogu??
Zna se, MECA prvo mesto, a ti koji tvrdiš da kuhaš slično, drugo...
Dobro može i obratno, zna se da su muški najbolji kuhari (to tvrde pametne ženske, pa ne moraju one kuhati)
22.12.2016. (09:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Smiješan si. Miss kuhinje je Gurmanka, a Dražen može
biti samo Mister kuhinje, nije nimalo ženstven.
22.12.2016. (10:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
* Ne glasajte za dražeNa ;)
U očajnom pokušaju da pobijedim bolju od sebe i ja sam intuitivno ostavio slatko. Naravno, ovo jer točno koliko i moj honorar za svaku napisanu riječ ovdje, zato neću štedjeti. Inače, ako ne budem izabran za najboljeg kuhara prestat ću pisati blog, a ako budem, onda isto. Hoću reći, nikako mi nije jasno zašto me itko doživljava kao dobrog kuhara. To nije lažna skromnost nego mrvica zdravog razuma. Meni je sve krenulo tim nesretnim prebrajanjem kalorija, i šablonom koja me tjera da su mi svi obroci na neki način slični. Evo, kada već nitko ne pita ispričat ću priču od jučer. Žena radi grah i pita me što u njega. Ja velim kiselo zelje svakako, a može i te neke kože od dimljenog špeka, a za ostalo ćemo se dogovoriti poslije. I namoči ona grah preko noći i treba se idući dan dogovoriti do kraja. Ja predložim da se pod kraj kuhanja stavi bakalar (onaj svježe filetirani, pa zaleđeni), a ona poludjela na prvu. Te da nisam normalan, pa tko to tako radi, pa daj pitaj one svoje na forumu, ili na kom vragu već gubiš dane i sve to prilično žustro. Kažem joj da mi nije ostavila prostora za uzmak i da će biti ili bakalar ili nikako, a ona veli, ja ti takvu glupost neću raditi i šlus. Iz lirsko meliorativnih razloga je koristila neke riječi iz rječnika kočijaša, a inače je jako fina ženica. Očito sam joj digao kulinarski tlak, što se kroz ove godine puno puta dešavalo i ovdje. Stoga molim vas da ne dvojite između ljudi koji znaju kuhati i mene koji kuham samo zato što ispada da moram. Gurmanka je neusporedivo bolja kuharica od mene, a ima ih tu i cijeli niz onih koji znaju samo ne pišu o tome koliko ja. Tu je svojevremeno i NF imao neke teorije o onima koji objavljuju to što jedu. Meni je bilo zanimljivo pročitati postove Alexxla, ali i on je shvatio da to vremenom pomalo i dosadi, a na blogu se ljudi prije svega žele družiti, a ne nešto drugo. Za recepte ionako ima puno boljih portala. Stoga veliki, veliki minus meni samome. Freš hvala, ali ponavljam, ne radi se o skromnosti, no o pustoj realnosti, vjerovali vi meni ili ne ;)
P.S. Dodatni argument za izbor je i to što je Gurmanka s punim pravom svako malo na naslovnici ili bloga ili dnevnika, a i mnogi drugi koji kao svaki deseti post objave neko jelo prije završe na naslovnici nego ja. Čak i rođeni antitalent kao "Indijanka mrzim biti kao drugi" bude znatno češće nego ja. Svi znamo da svima nama nisu bitne ni liste ni naslovnice, ali očito je da je moje vrijeme prošlo. Previše je tu ponavljanja, a i ja sam vremenom postao neugodan sugovornik, jer mi se ne da šutjeti na sve, mada, opet mi se ta opcija čini nekako privlačna. To sve je valjda i razlog da sam počeo skraćivati postove, jer ne vidim smisla u detaljima koji ionako zanimaju sve manje ljudi. Gledaj i komentare kod mene. Vrlo rijetko uspijem potaći neku kulinarsku raspravu. Obično su komentari volim peršin, ne podnosim celer i slično. Nije da to nije u redu, ali moj blog kao cjelina, nije osobito vrijedan pažnje u blog okruženju, i zato ću u buduće nastojati više vremena uložiti negdje drugdje, s orijentacijom na ono što mi treba, a nekako čak vjerujem da znam o čemu se radi.
Završno, što mislite kako je bio pripremljen prispodobni grah?
Naravno, bez bakalara, na moju žalost, ali i srećom.
Ali eto, sutra je novi dan, pa tko zna ...
22.12.2016. (11:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dražene, znaš da te vrlo uvažavam, ali grah s bakalarom, pa to bi bilo svetogrđe!
Puno pozdravi ženicu :):):)
22.12.2016. (11:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Vidi ove Mece, svukud se gura, to mislim, ali da i meni ne uvali neku bolešćinu u idućoj knjizi samo ću reć, je Meco ti si moj favorit :)))
Lastavice ne dijeli mi blogere na muške i ženske :)))
svi su Miss i gotovo :))
Dražene zar si mislio da ću tebi ili Gurmi prepustit pobjedu u ovoj kategoriji, pa nisam ja toliko nesebičan.
Dakle ja na tvoj blog svratim vidit koju egzotičnu kombinaciju si sada smislio, i moram priznat da me izuzetno zabavlja tvoja hrabrost u nekim varijantama, a što se tiče svega ostalog ti si ipak među nama ovdje endemska vrsta, osoba s nemalom dozom samokritičnosti, i velikom dozom iskrenosti, samo zbog toga te treba zaštitit ko onog medu sa pet kuna, jednako kao i Gurmi zbog njene dobrodušnosti, i svih ostalih kvaliteta.
Obzirom na sve gore navedeno, zato jer ste meni osobno izuzetno dragi obadvoje, intervenirat ću kod predsjednika odbora da vas oboje proglasi moralnim pobjednicima ove kategorije.
22.12.2016. (12:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Gurmi bakalar s grahom i nije tako neuobičajeno jelo, ja sam ga čak i jeo, gore na baltiku, doduše svježi ne sušeni i bio je sasvim ok :)))
22.12.2016. (12:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Fresh moj dragi, nekako mi se bakalar ne mili nikako, pa još da mi pliva u grahu... nije mi to prirodno :):)
Nemoj mi oduzimati simbiozu bunceka i graha, znaš da sam ti ja domaća puca, domaće je domaće!
22.12.2016. (12:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
da se ne uvride @Gurmanka i @dražeN ;) .. moj glas ide @meci :)
@Gurmanka more bit Miss slastica... zajedno sa @V
a @dražeN ;) je definitivno najbolji komentator .. e da, ,more bit i Mister o' crnog pjata.. jerbo odlično zna ufotkat pod pravin kutem, svitlom.. maštovit, samozatajan.. i drag mi je jerbo ne odaje svoju privatnost..
za sebe kaže da nije društven, a meni na blogu baš njegovo društvo paše.
.. ukratko, pametan čovik i odličan blogofrend :)
22.12.2016. (12:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Gurmi, ostavljam ti buncek i grah u amanet čuvaj ga ka zjenicu oka :)))
kumpanjo, ni ja sam ne bi to bolje reka
22.12.2016. (12:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
pa kaj se tiče naslovnica , ima i jedan stari komentar o tomu iz jedne nedavne blogerske diskusije, prosvjed nekih protiv onih koji su stalno na naslovnicama:
"...
Usput: nije uobičajeno puštati post da ponovo prođe
naslovnicu. To rade samo oni koji su uvijek gladni
komentara. Ti nisi takva...
06.07.2016. (12:03) -..."
ni ja nemam niš protiv graha, zelja i bunceka.
i moram priznat da se dilemim između više vrsnih kuhara ovdje. i V. i Gurmi i Kalorimetričar jako zgodno i estetski prikazuju svoje djelo.
morti mi ipak najviše šmekaju one slatke krasote od Gurmanke, zajela bi se u tomu.
V. to krasno napravi i sposlika, ali uz nju bi se ostalo praznog želuca, prerijetko prikazuje svoje delikatno pripremljene i ukrašene kerefeke.
uz našeg blogo-kuhara Kalorimetričara koji stvarno vrhunski prikazuje što je napravio nikako ne bih mogla biti sita. izaziva mi grižnju savjesti jer se držim njegovih praktičnih, zdravstveno prikladnih i korisnih uputa, no ne i preporučenih količina.:(
od klope ostalih kušala sam uživo kolače od Sjedobradog više puta, no on na blogu uglavnom ne naslikava svoj beštek, protvane i krpe od suđa. niti to čine gorenavedeni, meni omiljeni, blogokuhari. nego stvarno s ukusom, mjerom, znanjem i vještinom prikazuju kako najlakše napraviti finu klopicu. talent za skinut kapu!
22.12.2016. (13:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
ja glasam za @dražena ( neka se @gurmanka ne ljuti ) jer...
1. Dražen, sve što radi, radi s mjerom, stilom i ukusom ma kakve kombinacije izvodio.....I, kao što kaže @tetec---nebitna je količina, ali je bitno vidjeti i kal.vrijednost obroka
2.Gurmanka ne kuha: ona peče kolače i to mi je skup hobby koji zahtjeva i materijal i vrijeme, divim joj se kad može jedno i drugo i treće........znanje i umjeće u pripremi na kojem joj se može zaviditi.
22.12.2016. (14:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
malo podrobnije pročitavši tvoj komentar, ančibombonči, vidim da si navela bitan argument: korisnost i isplativost. u današnje se doba treba i na to gledati. naravno, zbog toga se ne umanjuje veličina i vrijednost Gurmankinih postova! polakomila sam se na slastice. to se zove grijeh lakomosti i neumjerenosti. nije ni čudo, ionako se u životu trapimo i ustežemo, što prinudno što zbog nekih kojekakvih okolnosti, pa si priuštimo i popustimo stegu na stvarima koje bi morali držati pod kontrolom. :(
još uvijek sam u dilemi...:(
22.12.2016. (14:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
ja glasam za 'perlicu'
22.12.2016. (15:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
teta samo se ti premišljaj, ovi su natječaji ionako namišteni, tako da ti na miru moš donit odluku
anči, gurmanka se sigurno neće naljutit, a nema ni zašto koliko si je isfalila, zasluženo naravno
svima koji ne znaju šta je perlica, kupus je jedan od oni necivilizirani divljaka, šta podržavaju naticanje nedužnih janjčića na ražanj, i vrćenje na ringišpilu, a predmnijevam da mu i orgije s odojcin nisu odbojne :)))
22.12.2016. (16:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
ae, i desert (paprčak) :)))
inače, recimo npr. pirevi, za vrime predjela (sir i pršut) se ljudi upoznaju sa onima priko puta stola, osim ako nisu rod sa kojim su posvađeni, onda dođu rižoti koji se uglavnon priskaču i ljudi se i dalje upoznaju, poslin nji ide pašticada di rasprava kulminira do neslućenih razmjera, onda odu malo plesat da slože ono šta su poili jer slijedi janjetina, kad dođe janjetina sve šta moš čut je štrop, štop, grat, grat i aummmmm. poslin janjetine idu kolači, ali se niko nije diga plesat, pa se onda poslin ti kolači podile za ponit doma, neka ljudi ponesu neku uspomenu su sobon. kuš većeg primitivizma :))
22.12.2016. (16:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
trill
Pa Gurmanka od ženskih, a dražeN ;) od muških blogera i problem riješen :) Miss i Mister...
22.12.2016. (16:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
ma slažem se s kupusom. kakav odojak, kakav janjac. najslasniji je kozlić! nema ni trunke masti ni loja, a ni mirisa po koječemu.
22.12.2016. (17:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
@Gurmanka i @Kalorijski .. dražeN!
22.12.2016. (17:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako_ti_kupus
viš. teta od formata :)))
22.12.2016. (18:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
FreshCaYg
Zašto baš mene Bog kažnjava s ovin kupuson i ovon Teton, šta san mu se ja zamirija.
Shadow i Thrill posdrav:)))
22.12.2016. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...