Komentari

borgman.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • FreshCaYg

    samo mala digresija, vi lijevo orjentirani se prema poštenju lijeve opcije odnosite kao desno orjentirani prema domoljublju desne opcije

    iz prve ruke znam da su ovi iz lijeve opcije pošteni točno onoliko koliko su ovi iz desne opcije domoljubi

    avatar

    08.09.2016. (21:39)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Samo jedno pitianje : što bi radio Vilibor Siničić da nije počeo sa živim zidom dežurati kod deložacija ?
    Kakvu obrazovnu podlogu ima mladić-propovijednik koji je imao namjeru čaaaaaak biti predsjednik države ? To, što sjedi u Saboru za razliku od mnogih je njegova radna obveza pa držim, da se izvršavanje obveze ne mora posebno isticati pogotovo, za onu plaću koju sabornici imaju.

    I na kraju : država nam ne stoji loše obzirom da nema Vlade koja vlada jer se tehnički ministri ( vidi Kovača u MVP ) ponašaju kao pravi vladari koji ostaju na " brodu" koji je davno potonuo. I bez lex Perkovića, da se razumijemo

    avatar

    08.09.2016. (21:46)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...E pa Borgi, možemo se složiti oko činjenice da se je plutokracija čvrsto ušančila i ogradila zakonima koji priječe bilo kakve promjene "na vrhu" hranidbenog političkog lanca. Pri tome, dva vodeća klana ne kuže da sa svakim izborima, dobivaju sve manje zastupničkih mandata. Plenković je napravio vrhunski potez što u stvari ide sam. Riješio se onih vrtnih patuljaka iz krajnje desnice. Sa druge strane Milanović ponovno koalira sa strankama, koje pojedinačno ne bi prešle niti izborni prag, da bi vjerujem, dobio isto mandata koliko bi dobio i da ide sam. Danas sam na netu pročitao intrigantan intervju na tu temu. I sad vidi, koalicijski partneri će mu faktički pojesti SDP-ove mandate. Hipotetski, koalirao je sa HSS-om, pa sad bi prosjećan haesesovac morao zaokružiti Petirku i Pusićku! Ma nemoj me j****!!! Poanta priće jest da, npr. HSS može nakon izbora izaći iz koalicije i fino otfurat mandate koje mu je poklonio Milanović, na drugu, prirodniju stranu. Po meni, SDP je trebao izać sam, pa da se vidi koliko tko u stvari vrijedi. Al za to treba imat jaja!

    avatar

    08.09.2016. (22:30)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    Slušal sam Sinčića na RTL-u. Ako ništa drugo, taj će barem raskrinkati sve zaplotnjačke gadarije koje se zbivaju u sabornici. prema tome, ako se frustrirani građanin želi osvetiti političkoj oligarhiji koja nas je dovela tu gdje jesmo, onda mu treba jedan, ili više takvih, koji će im u saboru "vaditi mast" i preko medijskog žutila - it's payday time...:))))

    avatar

    08.09.2016. (22:40)    -   -   -   -  

  • Frida

    ja ću te opet samo pozdraviti, jer ne komentiram politiku, ali eto, čitam tvoja razmišljanja i sortiram negdje, nek' se nađu

    avatar

    08.09.2016. (22:49)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Fresh....ja koristim samo jednostavnu matematiku...broj onih koji su završili na sudu radi...poštenja. Trenutno stanje je nekih 75%-25%, otkrivenih afera kojima su bili vinovnici iz HDZ-a. Možda je to samo stvar sudstva koje je kod nas tako brzo, da na red dolaze samo oni iz mandata koji je prošao, ali i proporcionalni broj godina vladanja, opet, je veći za HDZ...uostalom, iskreno....imali su šta i krasti u pretvorbi...ovo što je ostalo su samo mrvice.

    @anabonny... Sinčić bi vjerojatno radio što i ostali sinovi u ovoj zemlji...žicao za cigare, jer posla nema. Ono što je interesantno, je, da se nije ni prodao na brzinu...i da je začudno bio na svom radnom mjestu, kada je sabornica zjapila prazna....i najvažnije (što je Sagi primijetio)...ponaša se kao insajder zviždač. Takvih 5, i ako prežive 6 mjeseci, bi više pomeli ovu "hrvatsku politiku"...nego svo naše sudstvo.
    Petrov realno, kao pop pripravnik, bi trebao imati sasvim solidno obrazovanje, pogotovo o psihologiji mase, retorici, logici...i držanju jezika za zubima kada mu nešto ne odgovara. Te je lekcije naučio, malo ga muči ekonomija, znanost a i to da mu je 50% biračkog tijela sastavljeno od žena.
    Ovo što se sada događa je smiješno...Čemu izbori ako tipovi koji više nemaju mandat kroje zakone, smjenjuju, i unaprijeđuju, kako im se ćefne?Ti naši "tehnički" ministri uglavnom sada siju sjeme razdora, kukavičja jaja i sve, što će onima koji dolaze iza njih napraviti pakao. Klasična je to HDZ taktika, ali je smiješno da to zapravo nitko ne može zaustaviti. Pa kad je tako, proglasimo teokraciju ili državu MostDZ-a i prestanimo se nadati ičemu na novim izborima. Neka budu i doživotno. Bez potpore građana, bez obaveza, bez korektiva (valjda kao Europska komisija)...doživotno...neka vladaju "tehnički" ministri

    @Sagi... o samoj logici izlaženja na izbore, i tome tko ima jaja za to...sve znamo. Možda nas dvojica najviše sličimo onoj dvojici iz Muppeta, koji sa lože vide što se događa, ali od muke i godina koje smo protraćili pokušavajući stvoriti bolji svijet (uključujući i potrošene za ovu državu na ratištu)...možemo samo s vremena na vrijeme, dobro se nasmijati.

    @Frida...i pozdravi se računaju :-)

    avatar

    09.09.2016. (08:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Izvrsno propagandno izdanje. Na vaš račun je položeno 0.005 kn kao znak zahvalnosti.

    avatar

    09.09.2016. (11:52)    -   -   -   -  

  • Elyca

    dal da ostavim pozdrav ili da viknem "Živio Tarzan!"

    P.S. 1. Do sad je bilo "Ako nisi za nas onda si protiv nas!" ... sad je "Trebamo promjene i ako nije onako kako mi kažemo Vi ste krivi"

    P.S.2 što političari manje rade, to se gospodarstvo brže oporavlja!

    ...mogu li još?

    avatar

    09.09.2016. (11:53)    -   -   -   -  

  • Lorenablog

    zivi zid - spas

    avatar

    09.09.2016. (12:10)    -   -   -   -  

  • Lorenablog

    procitajte i moj blog na ovu temu

    avatar

    09.09.2016. (12:10)    -   -   -   -  

  • Demetra

    I na kraju sve stvarno izgleda da smo nigdje i da ćemo još dugo u tom nigdje i ostati.

    avatar

    09.09.2016. (12:56)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    A što misliš da bi ovi domoljubi završili na sudu da nije bilo bratoubilačkog rata u hadezeu, zar stvarno netko misli da je za bilo što zaslužno hrvatsko pravosuđe, i institucije koje rade svoj posao, da je Sanader, srušio vladu i raspisao izbore, ne bi mu pala dlaka s glave.
    Lijeva i desna frakcija saveza komunista vrlo dosljedno poštuje pakt o nenapadanju, sve se svodi na laprdanje.

    Iako mora se priznati da su kolege iz haenesa bez konkurencije, kraj njih bi se i Al Capone osjećao kao amater.

    avatar

    09.09.2016. (13:17)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Fresh, uključiš dalekovidnicu, prebaciš na sabor, kikiriki, koštice, Velebitsko i gledaš kak Sinčić nervira vlastodršce. Ak imaš nekaj pametnije za radit, kasnije otvoriš Index i pročitaš "stenogram". Ma dosta su nas jebali. Sad u Zagrebu imaju novi štos za financiranje vlastele. Preko vikenda, po noći povuku punu liniju za skretanje u lijevo i postave znak zabrane. U ponedjeljak ujutro, bunovan, po inerciji ideš na posao, skreneš i dočeka te kuhača! Puf, 500Kn i tak jadna policija stoji cijeli dan, slušaju žuč, ispričavaju se da je takva naredba, a u zaustavljenoj koloni, cijeli dan, nikad manje od 4 automobila u redu za plaćanje. Uhljebnička mašta za otimanje love poštenim i vrijednim ljudima u realnom sektoru nema granica...

    avatar

    09.09.2016. (14:25)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ta kukavičja jaja koja je HDZ posijao, realno, jedino totalni raspad sustava koji imamo, može razbiti. Demokratskim metodama je to neizvediv posao.
    Totalni raspad sustava? Zašto eufemizam? Revolucija jedino može ovo promijeniti, a poslije ćemo opet u revoluciju da ispravimo predhodnu.

    avatar

    09.09.2016. (19:05)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Nikakva revolucija ne treba. Promjene su nuždne, ali ove: većinski sustav glasovanja, zabrana svih koalicija, i prije i poslije izbora, izjednačavanje broja izbornih jedinica s brojem županija, smanjenje broja sabornika, promjena metode izračuna broja glasova, smanjenje broja stranaka promjenama propisa za njihovo osnivanje, povećavanje ovlasti predsjedniku države, a smanjenje ovlasti predsjedniku vlade ... Sve su to demokratske mjere, zar ne?!

    avatar

    09.09.2016. (21:53)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Špekulacija!!!

    Zbog rezultata izbora, po kojima "ostali" otimaju tridesetak zastupničkih mjesta (32), dvima najvećim strankama, niti jedna ne može sakupiti dovoljan broj glasova u Saboru za sastavljanje vlade. Tada na scenu stupa Jonny Fontana, koji sakupi neku vrstu vlade nacionalnog jedinstva, uzimajući od svakog po malo i postaje mandatar! Teorija je nategnuta, ali Jonny je stari lisac, premazan svim mastima i nije bezazlen. Sve što mu treba za tu kombinaciju je par zastupnika od svake opcije u Saboru i - idemo delati!! :))))))))
    Novi izbori za nikog nisu opcija, a i u ishodu se ništa ne promijenilo. Za zastupnike, kojima je to posao snova, ipak je prihvatljiva opcija - daj što daš!

    avatar

    10.09.2016. (09:21)    -   -   -   -  

  • borgman

    @sagi....bivši drug Johnny, je i umrežen i premrežen, i treba mu i imunitet...znači motivacije ne nedostaje. S druge strane, njegova interesna skupina bi dobila još jednu ekstremno važnu uporišnu točku (jednu već imaju)...daleko je to od špekulacije...samo je najbliže rečenici da time, skoro pa najviše...gubimo

    avatar

    10.09.2016. (11:14)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Naravno da je premrežen, ima puno dužnika i dugova za naplatit. Tu se računaju i kompletne stranke.
    Nego, obavio sam građansku dužnost. Ova plahta nema više nikakvog smisla. Morao sam pomagat svojoj mami, pa čak i ženi da se snađu. Zbilja mislim da treba uvest kotizaciju. Ako netko ima političke ambicije i 10 000 istomišljenika, nek svaki da 10Kn za kotizaciju. To ti je 100 000Kn. Daj lovu pa se produciraj, ak pređeš prag, lova se vraća. Ovakvo tumačenje demokracije je najobičnija sprdnja...

    avatar

    11.09.2016. (14:23)    -   -   -   -  

  • borgman

    Plahta je idiotska, i savršeno odgovara najvećima...znaju da su u polupismenoj zemlji, a svoje glasačke "mašine" (pa i u crkvi) dobro poduče brojevima.
    Sam sustav...besmislen.

    avatar

    11.09.2016. (17:20)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    to je došlo od one stare: tehnika narodu

    avatar

    02.10.2016. (16:05)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    a gdje si ti ?

    avatar

    25.10.2016. (15:01)    -   -   -   -  

  • borgman

    u ilegali...samo čitam ništa ne pišem :-)

    avatar

    01.11.2016. (17:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...