Borgman's cube

četvrtak, 08.09.2016.

Izbori iz Borgovog kuta

Sve zajedno...nikakav izbor

Započnimo od najvećih "njuški":

1. Plenković - "nova" faca, ali na čelu stare stranke. Konj za jednu trku. Ako uspije, preživjeti će, a ako ne ( to zapravo nema blage veze s njegovim kvalitetama ili nekvalitetama), nestaje u istu škrinju kao i ostali HDZ-ovi predsjednici. Tuđman to nazvao "ropotarnica povijesti".
Interesantni su mu predizborni spotovi. Naglašavanje svake riječi, kao da se obraća onima koji ih ne shvaćaju dovoljno brzo. Po meni vrlo ponižavajuće za nekih 25% više obrazovanih u njegovoj vlastitoj stranci, za ostale, možda su mu savjetnici odredili brzinu govora.
Stara stranka, program bez ikakve realne podloge za izvođenje, a pogotovo bez riječi o rezovima u redovima koji su sastavljeni od poslušnika HDZ-a, javnim upravama, poduzećima, prijevremenim umirovljenicima. Osoba za koju se može glas dati, samo po inerciji.

2. Milanović - osobno upoznao, i nikada mi se nije svidio. Ambicija biti političar, i u toj fotelji se održati koliko je to moguće. Ima stranku koja za sobom ima manje afera, ali i loš zadnji mandat. Iskreno, on i ne može promijeniti mnogo, iako mora obećavati još puno više. Javne službe, uprave i poduzeća, tj. sve što radi u državnim firmama, i dijelom za državu, su jedine firme koje imaju kolektivne ugovore i sindikate. Ako im HDZ- u prethodnim mandatima da uhljebljenje, nemoguće ih je ustrojiti na bolji način, a da to državu beskonačno ne košta u obliku tužbi za K15, regrese, povećanja po stažu i sl. Ta kukavičja jaja koja je HDZ posijao, realno, jedino totalni raspad sustava koji imamo, može razbiti. Demokratskim metodama je to neizvediv posao. Drugi faktor je sinektura samoga SDP-a, koji je oslobođen onih s "kičmom", a popunjen novima (kojima se ta kičma krivi pred kapitalom), i time su postali slični HDZ-u. Omjer je oko 75 prema 25% za HDZ, ali ni 25% uhljeba nije mali broj.
Još kada se tome dodaju likovi tipa Baldasar, kameleoni bez pokrića, oni su prava propast za sve.
Ideje, razvojni programi, i upotrebljivi sustavi, za Milanovića su također, slabo dostupni. Ovisan je o svom bliskom okruženju, a to traži sve više.

3. Bandić - čovjek fontana. Za svaki problem, ima fontanu. Nije bitan razlog, važno je da lijepo izgleda i baca vodu. Već je zaboravljen njegov skandal kada se ustvrdilo kako je varao na maratonu (nekako se lako prestalo pisati o tome). Jedan od većih lukavaca, koji će sklopiti i ugovor s Vragom, ako bi mu on mogao osigurati kakvo vjećničko mjesto (malo imuniteta ne bi ni škodilo). Nikako mi nije jasno što mu je trebao Baldasar, ali to je valjda neka njihova interna kameleonska priča.

4 Baldasar - po istupima bi se reklo kako je to plastelinska kuglica promjenjive boje. Amorfna masa. Zadnji domet njegove vladavine u gradu su iskopi, gužve, problemi u prometu i nove crtkarije po prometnicama...i jedan semafor. Pokušava jedriti po Bandićevom principu, ali nema novaca kao potonji (koji raspolaže velikim proračunom), pa sugrađanima maže oči, bijelom bojom, i katranom...u sred turističke sezone. Moj savjet, poslati što prije u ropotarnicu povijesti, što dalje od politike, i odlučivanja o bilo čemu. Lik koji ni sam ne zna što je, ne može znati ni za druge.

5. Most.... nevjerojatna priča, kako odgoj u sjemeništu uništava slobodu izražavanja svoga mišljenja, i koliki problem imaju takvi ljudi kada se nađu na vrhu upravljačke strukture. Petrov se pokušao svima svidjeti, svima zapovijedati, a nikome se ne zamjeriti. Dobru ideju je toliko unazadio da bi se moglo reći kako je nečiji plaćenik, jer svjesno, normalna osoba tako nešto ne bi radila. Pa djeca u vrtiću znaju kako se svima ne možeš svidjeti, a da povremeno moraš zauzeti stav, i držati ga se dulje od 30 minuta, ukoliko želiš biti vjerodostojan. Most je platforma, to nije stranka, a demokracija odlučivanja nadglasavanjem, je među njih 16 bila užas, a zamislite što bi bilo kada bi u tom klubu bilo 17, ili nedaj bože 25.... odluke bi bile ritmom, jedna mjesečno. Što se tiče promjena... ono što oni nude.... teško.

6.Vilibor... momak je egocentrik bez mane. Propovjednik...i nije se jeftino prodao...i pojavio se u sabornici često. Ako ne ništa, ambiciju ima. Uspije li pokupiti još koji glas, biti će mi drago...nema veze što ga znanost ne voli, dio onoga čime kupuje glasove je istina...puno više nego i SDP i HDZ floskule.

7. Pametno...možda i nije pametno. Iako izgleda ok, one priče koje čujem govore kako je to takođe, bez pokrića....


I sada samo jedna digresija. Bilo je dosta komentara kako naši "tehnički ministri" rade punom parom. Nadam se samo kako će netko, nakon što ova lakrdija sa izborima završi, naći dovoljno dobre volje, pa kazneno progoniti svakog od njih koji je "tehničke ovlasti" (fikus, koji potvrđuje prethodne odluke), pretvorio u pravu polugu izvršne Vlasti. Jer ako tehnički ministar, koji više nema ni stranku ni mandat za izvršenje, donosi zakone, odluke i zahtjeva izvršenje, nekako mi se to čini kao "tehnička" diktatura. Nikako demokracija.

08.09.2016. u 20:29 • 22 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Opis bloga

Moja kocka putuje svemirom, zakačena na naš mali planet. Pozorno gledam, proučavam i snimam uokolo, a rezultat se vidi ovdje.

Linkovi

Blog.hr
Forum.hr

Asimilirano:

_OVOONO_
_ATEIZAM_
_SPOOKIE_
[

POSADA Kocke 16344 MkII:

_BORG QUEEN_
_EARTH-LINK_
Dva veterana:
_FIGHTER COMMAND_
_GROUND COMMAND_
Tvrdoglavi logističar:
_FERENGI JUNIOR_
(*-*)
_TRUTH DEPT_
_SCOUT UNIT_
_BEGOMLAT_(bego+zrakomlat)
_SUMSKA_VILA_
_SCOUT UNIT1_
_PRED-RADILICA_

BORGMAN's CREW

Mail to borgman9@gmail.com ili Skype borgman99999

Priča će nastaviti svoj život na ovom blogu.
Sve ono DRUGO... što se do sada skrivalo
u Nexusu Kocke možete pronaći na:
BORGMAN CUBE NEXUS