...šok za sistem...

utorak, 11.05.2021.

...ono što vam Šprajc neće reći...003

...Dakle, ne prođe Šprajcov dnevnik, a da se ne spomenu pogibeljne klimatske promjene. Ok, razumijem, čovjek govori ono što mora i ono što je zabranjeno propitkivati. No, postoje i ljudi, na nekim televizijama, koji malo "pročeprkaju" i odbijaju prihvatiti stvari "zdravo za gotovo"Osobno, ove (napokon) prošle zime, grijanje kuće mi je trajalo 7 (sedam) mjeseci, uz trošak od 9767,00Kn. Jebote, ko da živim u Norveškoj, a ne u Mediteranskoj zemlji! Onima koji isprazno mantraju o globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama (npr. Tomaševićeva aktivistićka škvadra, koju misli ustolićiti), sigurno starci plaćaju sve režije, pa zbilja nemaju predođbe o realnosti, kolko kaj košta!

Oznake: sprajc

- 17:07 - Komentari (16) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.05.2021.

...ono što vam Šprajc neće reći... 002
Dakle, u prijašnjem postu, bilo je primjedbi na vjerodostojnost priloga, obzirom da je izvor FOX news, daleko najgledaniji news program u US. Kod nas ga, uglavnom, ne možete pratiti, jer se ne uklapa u političku agendu, niti jedne vlasti. Ako vam Šprajc kaže da su smeće, onda je sigurno tome tako. Naravno, morate mu vjerovati na riječ, jer malo teže možete provjeriti da li je to uistinu tako.
Pa sad, idemo malo na Sky news...
...I za to tvrde da je dobilo 85 milijuna glasova u US?!?... lazelazelazeno

Oznake: mediji

- 12:25 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 07.05.2021.

...ono što vam Šprajc neće reći... 001

Ovaj video je odmah blokiran na jubitu!
Na fejsu ga odmah blokiraju!
Prema tome, živimo u slobodnom, demokratskom okruženju, pa ga nemojte niti pokušati linkati!


smijehpartynamcoreek
Toliko o zaklinjanju u demokraciju, slobodu govora, slobodu mišljenja, pravu javnosti da zna, blablablaOznake: sloboda govora

- 19:10 - Komentari (14) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.04.2018.

LINUX PITANJE

Ovak, ima se SMPlayer 18.3 i SMTube 18.3. na Xubuntu OS-u.

Kad iz SMPlayera želim unučiću pustit crtić otvori mi se SMTube i tamo, sa Youtube-a odaberem da mi izlista sve željene crtiće. Odaberem koji hoću i sve pet.
Moje pitanje jest, kako da natjeram SMPlayer da sam povuće sljedeći video sa SMTube liste, da ne moram petljat svakih par minuta za novi crtić? Igra mi i kombinacija sa MPV playerom.

...Valjda ima tu netko educiraniji od mene, hvala!...:)))))

Oznake: linux-programi

- 10:31 - Komentari (16) - Isprintaj - #

petak, 01.09.2017.

Razumnom dosta...

Umjesto bilo kakvog komentara na ranojutarnji politički trenutak u Zagrebu...Uživajte...

Oznake: trg

- 11:48 - Komentari (41) - Isprintaj - #

srijeda, 29.06.2016.

Lie to me - BREXIT


Zgrožen jednostranim unisonim navijačkim kokodakanjem, ama baš svih medija i portala u RH, glede Brexit-a, mislim da je nužno upotpuniti neke neobjavljene, crnim flomasterom precrtane informacije o navedenom tektonskom poremećaju na EU političkoj sceni.
Kao prvo, nezaobilazno je obraćanje "redikuliziranog" Nigel Farage-a u EU parlamentu. Ne želim ništa komentirati, sami pogledajte integralnu verziju, pa izvucite zaključak svojom glavom...No, to nije najskandaloznije u cijeloj priči!
Naime, na portalu DailyMail-a, a potom i na drugim news portalima, cijepljenim od bezkompromisne EU propagande, procurio je:
"Ultimatum" Blueprint As Final Solution For European Super-State!
Radi se o zastrašujućem dokumentu koji razotkriva planove "drmatora" EU, bez demokratskog izbornog legitimiteta, za kreiranje "superdržave".
Pa tako, piše:
"...The foreign ministers of France and Germany are reportedly due to reveal a blueprint to effectively do away with individual member states in what is being described as an "ultimatum." As The Express reports, the shockingly predictable final solution to Europe's Brexit-driven existential crisis is an apparently long-held plan to morph the continent’s countries into one giant superstate. The radical proposals mean EU countries will lose the right to have their own army, criminal law, taxation system or central bank, with all those powers being transferred to Brussels. According to the Daily Express, the nine-page report has "outraged" some EU leaders..."

Naravno, dokument je izazvao zgražanje zemalja "Višegradske skupine", prvenstveno Poljske, otkuda je, kako izgleda, dokument i procurio. Osim toga, sada Farage-ova opservacija o Lisabonskom ugovoru dobiva sasvim drugu težinu! Stoga, imam par pitanja za naše europarlamentarce...

1. Da li je dokument istinit?
2. Da li sam ja nosio "glavu u torbi" na nultoj crti bojišnice, da bi zemlju "na pladnju" političari servirali, u stilu najcrnjeg kolonijalizma, interesnim globalističkim skupinama?
3. Što točno i bez uvijanja, misle o "Hrvatskoj lisnici u Hrvatskom džepu" i "Hrvatskoj pušci na Hrvatskom ramenu"?
4. I otkud sad članci na portalima o "hitnom" uvođenju eura zemljama koje nisu u euro zoni?

I što je s vama novinarima? Pa nije moguće da ste svi presstitutke bez ikakvog moralnog digniteta? Ne zaslužujemo li mi, građani RH, barem jedne novine, barem jedan internet novinski portal, sa respektabilnim objektivnim integritetom?

- 15:54 - Komentari (31) - Isprintaj - #

četvrtak, 02.06.2016.

"I Want To Break Free"Postoje automobili i postoji Honda! Odkako sam 1998. kupio novu Hondu sedan, za mene je to najbolji automobil koji sam ikada vozio. Slažem se da ima i boljih i bržih i kičastijih automobila, ali meni, osobno, taj automobil je sjeo kao rukavica na ruku. Ta, šesta generacija, je zadnja prava Honda koju je dotična firma napravila. Honda mora biti niska, široka, raskrečena i prvenstveno brza. Kasnije su napravili kutiju, pa su napravili previše avangardni dizajn, i ono najvažnije, ubili su motor pod pritiskom povampirenih ekologa. Uživao sam u svakom trenutku za volanom te Honde 12 godina. Srce mi je stalo kad sam je se morao odreći...

Kako mi kćer ima takvu Hondu, odbijao sam ju voziti, jer je bila nehajna prema servisiranju. No, prije par tjedana, ipak sam odvezao zanemarenu siroticu kod Damira, najvećeg hodajućeg mehaničarskog maga za Honde na ovim prostorima...

I tako, prošle nedjelje, divan dan, ONA i ja posudimo Hondu i krenemo u Dugo selo. Kaže ONA, "vozi se polako, da prišparamo benzu". Još uvijek imam dva uha, pa nisam ništa komentirao. Popnemo se na Slavonsku i tu se stvarno vozim kak je zakonodavac propisao. Nisam blesav, pa sve je puno kamera, a i plavci opet imaju nekakvu akciju punjenja državnog proračuna.
Otvoreni prozori, zadnji samo pet prstiju, da nemam prejaki propuh kroz kabinu, rock'n'roll iz stika i kenjaža do Ikeje. Naravno, da su kod Ikeje, na samom ulazu na auto cestu, stajali sa najnovijim high-tech radarom, loveći pušioničare koji su me u međuvremenu obilazili, misleći da nema frke.

Prolazeći kraj njih, pristojno mahnem dečkima, kojima nije lako na ovom suncu u zenitu. Red je red, čohaće treba financirati i najlakše je njih, sirote, poslati u "Geldmacherei"...

I čim smo ih prošli, neki mladac u škodi, koji kuži igru i cijelo vrijeme je "kenjal" iza mene, daje žmigu i krene me obilazit lijevom trakom. E sad, dosta zajebancije i tata prešalta iz pete u treću uz "pedal to the metal". Hondica je reagirala očekivano, kao da si ispaljen iz topa. Valja napomenuti, da me ONA čita ko knjigu. Uobičajno, čim prešaltam u nižu brzinu, ma kaj prešaltam - čim se primem za mjenjač, počinje tirada o rastavi, izlaženju iz auta, epiteti i slično.
Ovog puta, na moje čuđenje, nije rekla ništ. Samo je malo pritvorila prozor! I dok sam šaltao "na crveno", a kazaljka počela prelaziti 180, samo je pojačala pjesmu iz naslova! I tak smo mi do Rugvice, samo napravili vuuuušššššš, prolazeći sa dve glave kraj propisno vozećih automobila, čiji su putnici dolazili u napast, da otvore vrata i odu na pišanje, misleći da stoje...
Skretanje na Rugvici, full otvaranje prozora i mam odmah pedeset. Muzika se nije stišavala. Nikad se ne "drapam" kroz selo, to je blesavo, a i plavci znaju stajat kod ribnjaka.

I tak, Damir je opet napravil vrhunski posao, ONA i ja smo se malo "istutnjili", u ponedjeljak se ima o čemu pričati...:))))))

ps. pogledati urnebesni video:
Oznake: moment gušta

- 07:34 - Komentari (18) - Isprintaj - #

utorak, 29.03.2016.

Lie to me...

Čini se da naše "udarne" medijske kuće nešto propuštaju...


...za gledanje ovog videa morate ostaviti e-mail, ako ne želite, imate ga tu


...komentar:


Oznake: Repetitio mater studiorum est

- 22:36 - Komentari (16) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.03.2016.

Tko mi je raspizdio LQ?

Dakle, pogledah neki dan njen blog, i imam što vidjeti!
Gospođa je demonstrativno napisala nešto nesuvislo i - nula bodova do daljnjeg.
Pa dobro, kakvi ste vi to ljudi? Nemrete mi sam tak oduzeti rijetku razbibrigu s kojoj sam se mogao pristojno neslagati! Osobno, blogiranje držim razbibrigom i auspuhom na kronične gluposti kojima sam, hoću-neću, bombardiran svakodnevno u životu i sa news portala. Kako duboko vjerujem da samo različitosti mogu izlučiti napredak, svaka osoba, kolega blogerica ili kolega bloger, koji poštuju barem elementarne kriterije uljudnosti, su mi dragi. Ljudski je i sasvim prirodno, da ti neke osobe mogu "dignut živac" nepristojnošću, povremeno ili konstantno. Takve uljudno ignoriram, na svojem ili tuđim postovima. Iz svog pozamašnog blogerskog iskustva, na ovom i još jednom blog portalu, mogu vam reći da je to najbolja metoda. Ništa ih više ne ispižđuje nego kad njihovi komentari ostanu samo - usamljeni komentari! U ostalom, napisano najviše govori o samom autoru. Ulaziti u raspravu sa prostacima, znači spustiti se na njihov nivo, a pristojni tu sigurno gube. Face it, svačije je ustavno pravo da bude idiot. Tu se ništa ne može učiniti.
Glede LQ, ona je očito ortodoksni primjerak horoskopske lavice. Drago društvo, to vam je zajebana sorta koju treba znati hendlati. No, ako imate taj neophodan filing za hendlanje lavice, nagrađeni ste prijateljstvom i odanošću bez konkurencije.

Onda, da čujem, tko je zajebal?

Oznake: lafice

- 14:42 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.02.2016.

KmEEeeEeee...!!!!

Svjedoci smo svakodnevnog kmečanja kojekakvih, u praksi, društvenih marginalaca, na Markovom trgu i preko svekolikih društvenih medija, kojima je novoustoličeni ministar kulture zatvorio pipicu kojom su se napajali rezultatima radnog znoja svakog zaposlenog u ovoj državi. Svima je zajedničko da su fino egzistirali, eksponirajući svoju tzv. pamet, preko kojekakvih marginalnih društvenih portala, financiranih od strane poreznih obveznika, temeljem odluke neke opskurne skupine pojedinaca.
E, pa nema više! Ako udruga građana, ili par pojedinaca, drži da je zemlja ravna ploča, neka se izvole financirati sami i od svojih istomišljenika. Zašto bi svi uposlenici u ovoj državi morali plaćati kojekakvim bolesnicima na egotripu, marginalcima i sličnima, frtaljku i somericu, te medijski pristup?! Imate npr. tatu soroša, koji i onako ima previše, pa pišite, ili protestirajte, pred njegovim prozorima! Kaj vas je frka šmrkova i suzavca? A jebiga, to je ipak prava adresa...
Svaki zaposlenik, realnog i nerealnog sektora, nek si uzme u ruku platnu listu, i uputi dug čeznutljiv pogled na stavku brutto, usporedi sa stavkom netto, te proanalizira razliku. Zatim, neka razmisli o podatku, da npr. u nekoj "neprofitnoj" udruzi, sa 4 zaposlena i buljuk volontera, godišnji prihod od buđeta i par donatora, iznosi preko 4 milijuna kuna!
Sad ponovno bacite duuug pogled na stavku netto svoje platne liste! Ako vam pri ruci nisu papirnate maramice, poslužit će vam i vecepapir iz zahoda...
A vi, kolege blogeri, razmislite da iza vaših tekstova, sigurno stoji više strasti, predanosti, kvalitete, čitanosti i istraživanja činjenica, nego kod subvencioniranih "pisaca" ili "kao novinara", a ne pada vam na pamet da za to nekoga žicate lovu...

Oznake: hoćemo tuđe pare, mam!

- 15:43 - Komentari (8) - Isprintaj - #