...šok za sistem...

utorak, 18.05.2021.

...ono što vam Šprajc neće reći...004

Na početku, dragom gospodinu Šprajcu, iskreno, želim da se što prije oporavi od nezgode, koja ga je snašla. Molim ga, da naslov shvati samo simbolično. To je, u stvarnosti i bila moja intencija. Ni u jednom trenu, nisam imao na umu, da bi naslov trebao imati osobnu konotaciju!

A sad, malo o temi.

Novinarsko izvještavanje, bi trebalo imati "glavu i rep"! Objektivno novinarstvo, barem ono koje pretendira da bude takvo, trebalo bi izvještavati kronologično, točno i nepristrano. Izostavljati, prešućivati, činjenice ili događaje, koje bitno mijenjaju percepciju stvarnosti, više se ne može zvati novinarstvom. Pravi naziv za to je dobri, stari, dobro poznati termin - agitprop!

Zajedničko svim "našim" medijima, poznatim pod fensi nazivom "mainstream", jest da se krivo etiketiraju. Oni nisu "mainstream media", nego "corporate media", sa svim što uz to ide.

E pa društvo, da imate i malo osobnog integriteta, onda bi, u svezi najnovijeg tužnog razvoja događaja na Blistoku, trebali prvo razjasniti stvari od početka.

1. Da li Palestinci u Gazi, primaju izdašnu stranu financijsku pomoć?
2. Da li se ta pomoć koristi da se sirotinja izvuče iz prašine, ili se možebitno, za tu lovu kopuju rakete?
3. Da li stanovnici Gaze imaju potpunu autonomiju, svoje izbore?
4. Kako Hamas prolazi na tim izborima?
5. Tko to, svakodnevno, neselektivno ispaljuje po par raketa na Izrael, što je prije desetak dana, eskaliralo u salve od par stotina raketa?
6. Koliko bi, u toj baraži, da nema izuzetno efikasnog izraelskog antiraketnog sustava, poginulo izraelskih civila?
7. Kako Palestinci, zaista doživljavaju Hamas, obzirom da ih puno zarađuje za kruh u tom "mrskom" Izraelu?
8. Zbog čega, sve ostale arapske zemlje, na taj sukob reagiraju šutnjom?! Da, šutnjom, osim Irana, ni šaputanje se ne čuje?

E pa zašto onda, vi vrli "hrvatski" mediji, izvještavate tako kako izvještavate? Nije li vas nimalo sram, ili ste stvarno toliko neuki i tupi?!


















Oznake: mediji

- 14:56 - Komentari (8) - Isprintaj - #