...šok za sistem...

četvrtak, 30.10.2014.

Šah, šah, šah...mat?

Ok, danas, nakon događaja u svezi protesta branitelja, stvari su se sasvim razjasnile. Puppet masteri, zna se, igraju lukavu igru. Protest će trajati koliko treba. Nakon dvije tragične žrtve, puppet masteri se nadaju da će se dogoditi još jedna, koja bi trebala biti dovoljna za punu eskalaciju u stilu “jogurt revolucije”. Nabrundani branitelji dolaze iz svih krajeva, na konačni obračun sa aktualnom, legalno izabranom vlašću. Pokušaj intervencije policijskim specijalcima, rezultirao bi momentalnim padom vlade...

Sada, sdp i sateliti, mogu mahati ustupcima i povlasticama, mogu pokušati smiriti situaciju, ali za prosvjednike, smirivanje uopće nije opcija.

Netko u sdp-u, može se sjetit i poslati na prosvjednike grubu silu, čitaj oklopnike, ali za to treba biti dovoljno lud i imati jaja. A tu se sad otvaraju dvije mogučnosti.

Jedna je da oklopnici postupe po naređenju, te da onako natrenirani, raščiste situaciju. E to je velika frka. Sama pomisao da specijalci idu na invalide domovinkog rata, veterane, gotovo sigurno bi rezultirala velikim “maršom na Zagreb”, koji se nikakvim repesivnim mjerama ne bi mogao zaustaviti. Rezultat je pad vlade, prijevremeni izbori i udarac sdp-u, od kojeg se nikad ne bi oporavili.

Druga mogučnost, jest, sa oklopnici otkažu poslušnost i odbiju intervenirati. Rezultat je isti, vlada pada, prijevremeni izbori...

I sad, gdje smo tu mi, politički ateisti, koji samo žele pristojno i stabilno živjeti dostojno čovjeka. To znači, da uživamo život, gradeći svojim radom bolji život sebi i svojoj obitelji. Mi marljivi i vrijedni ljudi, koji očekuju od politike samo jedno - da nam svake godine bude bolje.
Zaslužujemo li mi, nakon svih strahota koje smo preživjeli prije dvadesetak godina, nerede, razbijanje, pucnjavu, krv na našim ulicama? Misli li politička kasta, koja nas cikličkim izmjenama gura u sve veće beznađe time išta dobiti? U svojoj aroganciji i sljepilu, neki možda misle i da hoće, ali imaju katastrofalno krivo. Šutljiva većina, nema uzalud ono "većina" u nazivu. Biračka kutija je njihovo oružije...

Osobno, mislim da bi sadašnja vlast, nakon svih skandala, nesposobnosti i gospodarskog sunovrata, trebala imati dovoljno čestitosti i domoljublja, da raspiše prijevremene izbore. Ali nikako ne mislim da bi trebala otići silom, po gornjem scenariju. Mi to,zaista ne zaslužujemo.

ps. A Milanovićev đoker zovi, koji bi možda jedini to mogao "zglihat" u začetku, Bandić - je u zatvoru! ....:))))))

Oznake: protest, branitelji

- 23:52 - Komentari (14) - Isprintaj - #