njaminjaminjami!!! Biram slano. A kore, ta vučena tijesta; zaista su pis of kejk za napraviti. Nikada me nije nitko podučavao; kada sam prvi puta krenula ludo sam se iznenadila kako je to lagano i kako me ide. E sad, ok, možda nekoga ide više a nekoga manje. Meni očito leže tijesta, dizana, vučena, prhka.....a eto, slaba sam, i to podosta, sa kremastim kolačima i dekoracijom.
05.09.2016. (09:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U mom kvartu je dosta voćki. Pomalo je nevjerojatno da uglavnom propadaju. Većina djece se baš ne vesele voću, a sve je manje domaćica spremno peči kolače ili raditi pekmez. Mnogi ih vole pojesti, ali napraviti, tu je spremnost znatno manja ;)
05.09.2016. (09:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annabony, napravim ponekad domaće kore da ugodim suprugu koji zaista voli štrudlu! Od svih mojih kerefeka on najviše voli štrudlu i tiramisu! Javna tajna je da nisam imala pojma o kolačima do prije par godina kada me zaintrigirala priprema kolača, a glavni krivac za moj blog je nizozemski kuhar Rudolph van Veen i kulinarska emisija 24 Kitchen! Slikala sam kolače i slala frendicama koje su tražile recept, pa su moje kćeri odlučile da bi bilo zgodno da otvorim svoj blog na kojem mogu objavljivati recepte i slike! To je to, cijela velika "tajna" o Gurmanki :) Pusa Ana! Iskreni trol, treba imati samo malo volje i malo više vremena za domaće kore. Ne želim se praviti važna jer, vjeruj mi, jako često radim štrudlu s kupovnim korama, ali za ljubav mog mužića...ništa nije teško :)
05.09.2016. (09:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dražene, u dedinom vrtu raste ta famozna višnja koja svake godina ima sve više plodova. Vjeruj mi da i ja podijelim sa susjedima i prijateljima većinu višanja jer ne uspijem sve spremiti. Većina ih ostane za šeri koji je najlakše spremiti, ali nedavno sam otkrila dobar recept za kompot od višanja koji je lako napraviti, a mogućnosti konzumacije su velike! Lijep pozdrav :) Euro, kaj više voliš slanu bućnicu? shadow, čeeeeeeeekam te :)
05.09.2016. (09:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
eh, da, za tu ljubav spram naših mužića; i ja spravljam razne kremaste kolače; s boljim ili lošijim ishodom. Sva sreća; pojede sve; makar i kremšnitu " na žlicu " ahahahahha!! Al tijesta me zbilja idu , ne znam ni zakaj ni kako ali idu me. No, ne bježim od kupovnog jer, nemam vremena dovoljno da bih svaki puta mjesila.
05.09.2016. (09:56)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Treba uživati u svemu podjednako, važnije je otići s prijateljima i uživati, biti će još vremena za štrudle... :) Iskreni trol, jednom je netko napisao na blogu da bih trebala staviti i sliku neuspjelog kolača mada se ja pitam kako bi on morao izgledati, a da nije jestiv, pa makar na žlicu :) Ako nešto i ne uspije uvijek se da malo popraviti, premazati šlagom, presipati kremu u ukrasnu čašu...na kraju kažemo da je baš tako moralo biti :)
05.09.2016. (10:43)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volim sve vrste štrudli, samo nikada mi ne uspije tijesto onako kao mojoj baki. Ponekad je visilo sa svih strana stola i to onog kada se razvuče kao za ručak. Pozdrav.
05.09.2016. (13:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Naše bake su razvukle ....bezbroj komada tijesta dok mi to radimo samo ponekad. One su razvlačile štrudle, pekle bazlamače i pite odnosno većinom ove starinske kolače. Kod moje bake je svake nedjelje bila štrudla poslije ručka! Zamisli da mi razvučemo tjedno jednu štrudlu, pa tko bi nam bio ravan Demetra :)
05.09.2016. (13:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Trill, slažem se ili obavezno nešto s Nutellom :) mecabg, da šaljem svoj strojčić za koštice? Dinaja, ne treba dodatno komplicirati, ali što mogu kad on tako voli :)
05.09.2016. (16:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kada pišem recept za blog sve važem, čak i one stvari koje inače radim iz glave :) Moram priznati da nisam "odokativni" tip domaćice, mislim da sam previše precizna i organizirana, pa volim imati jasnu situaciju u kuhinji :)
05.09.2016. (22:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To mora biti isto jako dobro. Inače volim štrudle a pogotovo kad nisu samo slatke već slatko-kisele. Ah, a sada naveče to gledam i tako sam gladna! Pusek.
05.09.2016. (22:44)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Kišššša, šššštrudla, ššššušššte, krckaju :)
05.09.2016. (09:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kunigunda
Zašto jednostavno kad može komplicirano???
Mislim, to s korama........ja kupujem gotove
PS: odaj mi tajnu koja više neće biti tajna : jesi li ti zaista samo amaterka
05.09.2016. (09:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol
njaminjaminjami!!! Biram slano.
A kore, ta vučena tijesta; zaista su pis of kejk za napraviti. Nikada me nije nitko podučavao; kada sam prvi puta krenula ludo sam se iznenadila kako je to lagano i kako me ide. E sad, ok, možda nekoga ide više a nekoga manje. Meni očito leže tijesta, dizana, vučena, prhka.....a eto, slaba sam, i to podosta, sa kremastim kolačima i dekoracijom.
05.09.2016. (09:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
U mom kvartu je dosta voćki. Pomalo je nevjerojatno da uglavnom propadaju.
Većina djece se baš ne vesele voću, a sve je manje domaćica spremno peči kolače ili raditi pekmez.
Mnogi ih vole pojesti, ali napraviti, tu je spremnost znatno manja ;)
05.09.2016. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
prebaci tu pitu ovamo...hehe
05.09.2016. (09:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
dooooooooooolaziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :)
o, ovo je ono što volim od slatkog :) i sa jabukama i sa trešnjama i sa višnjama :)
05.09.2016. (09:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Annabony, napravim ponekad domaće kore da ugodim suprugu koji zaista voli štrudlu! Od svih mojih kerefeka on najviše voli štrudlu i tiramisu!
Javna tajna je da nisam imala pojma o kolačima do prije par godina kada me zaintrigirala priprema kolača, a glavni krivac za moj blog je nizozemski kuhar Rudolph van Veen i kulinarska emisija 24 Kitchen!
Slikala sam kolače i slala frendicama koje su tražile recept, pa su moje kćeri odlučile da bi bilo zgodno da otvorim svoj blog na kojem mogu objavljivati recepte i slike!
To je to, cijela velika "tajna" o Gurmanki :) Pusa Ana!
Iskreni trol, treba imati samo malo volje i malo više vremena za domaće kore. Ne želim se praviti važna jer, vjeruj mi, jako često radim štrudlu s kupovnim korama, ali za ljubav mog mužića...ništa nije teško :)
05.09.2016. (09:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Dražene, u dedinom vrtu raste ta famozna višnja koja svake godina ima sve više plodova. Vjeruj mi da i ja podijelim sa susjedima i prijateljima većinu višanja jer ne uspijem sve spremiti. Većina ih ostane za šeri koji je najlakše spremiti, ali nedavno sam otkrila dobar recept za kompot od višanja koji je lako napraviti, a mogućnosti konzumacije su velike!
Lijep pozdrav :)
Euro, kaj više voliš slanu bućnicu?
shadow, čeeeeeeeekam te :)
05.09.2016. (09:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kaparoculica
odlicno...tijesto pravim zimi, nema do domaceg :)))
05.09.2016. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreni trol
eh, da, za tu ljubav spram naših mužića; i ja spravljam razne kremaste kolače; s boljim ili lošijim ishodom. Sva sreća; pojede sve; makar i kremšnitu " na žlicu " ahahahahha!! Al tijesta me zbilja idu , ne znam ni zakaj ni kako ali idu me. No, ne bježim od kupovnog jer, nemam vremena dovoljno da bih svaki puta mjesila.
05.09.2016. (09:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Odavno ne radim domaće kore, iako su najbolje.
Možda jednom opet dobijem volju za njih...
05.09.2016. (10:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Treba uživati u svemu podjednako, važnije je otići s prijateljima i uživati, biti će još vremena za štrudle... :)
Iskreni trol, jednom je netko napisao na blogu da bih trebala staviti i sliku neuspjelog kolača mada se ja pitam kako bi on morao izgledati, a da nije jestiv, pa makar na žlicu :) Ako nešto i ne uspije uvijek se da malo popraviti, premazati šlagom, presipati kremu u ukrasnu čašu...na kraju kažemo da je baš tako moralo biti :)
05.09.2016. (10:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pazi što misliš
mmmm izgleda fino
05.09.2016. (13:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Volim sve vrste štrudli, samo nikada mi ne uspije tijesto onako kao mojoj baki. Ponekad je visilo sa svih strana stola i to onog kada se razvuče kao za ručak. Pozdrav.
05.09.2016. (13:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Naše bake su razvukle ....bezbroj komada tijesta dok mi to radimo samo ponekad. One su razvlačile štrudle, pekle bazlamače i pite odnosno većinom ove starinske kolače. Kod moje bake je svake nedjelje bila štrudla poslije ručka! Zamisli da mi razvučemo tjedno jednu štrudlu, pa tko bi nam bio ravan Demetra :)
05.09.2016. (13:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
volim i radim, ali sa kupjenim tijestom... isprobat äu tvoj recept... hvala ti... :)
05.09.2016. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Imam dosta višanja...još kad bi im neko izvadio koštice:))
05.09.2016. (15:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
trill
Meni i gibanice i štrudle mirušu na djetinjstvo. Mojoj djeci će to biti cheesecake, slutim :)
05.09.2016. (15:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Trill, slažem se ili obavezno nešto s Nutellom :)
mecabg, da šaljem svoj strojčić za koštice?
Dinaja, ne treba dodatno komplicirati, ali što mogu kad on tako voli :)
05.09.2016. (16:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Teško da bih mogla prebrojiti koliko puta se u našoj kući razvlačilo tijesto za štrudlu :D...a i danas smo se 'prisjećali' s krumpirušom :)
05.09.2016. (16:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mekon
Prosim lepo ..samo brez koščic.. da mi ne lupaju dok.... maaaa se razme....
05.09.2016. (17:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Mekon, kladila bih se da si ti rajše za dobru staru bućnicu :)
05.09.2016. (21:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Razmišljanja jedne žene
Štrudla od višnji..... Moja majka radila je baš ovako kao ti kore za štrudlu. Jedino što nije ništa vagala. Sve je radila odokativno.
05.09.2016. (21:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gurmanka
Kada pišem recept za blog sve važem, čak i one stvari koje inače radim iz glave :)
Moram priznati da nisam "odokativni" tip domaćice, mislim da sam previše precizna i organizirana, pa volim imati jasnu situaciju u kuhinji :)
05.09.2016. (22:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
teuta
To mora biti isto jako dobro. Inače volim štrudle a pogotovo kad nisu samo slatke već slatko-kisele. Ah, a sada naveče to gledam i tako sam gladna! Pusek.
05.09.2016. (22:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...