Indijanka vegetarijanka
19.12.2016., ponedjeljak
Rolice od mrkve i patlidžana
Patlidžan Par mrkvi Crveni i bijeli luk u prahu Sol, papar Gotovi listovi za savijače Maslinovo ulje Patlidžan i mrkvu izrezati na štapiće. Uzimati po jedan list tijesta i prerezati na pola vodoravno i okomito da se dobiju četiri podjednaka komada. Na svaki komad staviti nekoliko štapića patlidžana i mrkve te posoliti, popapriti i dodati crveni i bijeli luk u prahu. Zarolati svaki komad kao kad se pravi 'velika' savijača. Na gril tavu staviti žlicu maslinovog ulja i rolice pržiti s obje strane (za svaku novu rundu rolica dodati novu žlicu ulja). Neispržene mogu stajati u hladnjaku, ali prekrivene da se ne osuše. Oznake: rolice, patlidžan, mrkva |
27.11.2013., srijeda
Rolice i juhica
30.04.2013., utorak
Proljetne rolice s koprivama
Sastojci (odokativno): Puno koprive Sušeni ribani dimljeni tofu (ili svježi razmrvljeni) Sojine ljuspice, prokuhane Gotove tanke kore za savijače Sol, papar Bijeli luk Ulje Zakuhati vodu i koprive staviti unutra, ugasiti vatru i ostaviti da stoji par minuta. Ocijediti i dobro ižmikati. Nasjeckati. Pola kopriva pomiješati s tofuom, pola s ljuspicama. Svaki dio posoliti i popapriti i dodati nasjeckani bijeli luk (što više, to bolje). Sve dobro ohladiti, obavezno. Svaku koru tijesta za savijače odvojiti i prerezati u križ po pola, tako da se dobiju po četiri manja komada od svake velike kore. Na svaki manji komad tijesta staviti po oko dvije žlice nadjeva. Rolati kao da se prave male savijače. U tavi staviti samo žlicu ulja i svaku rolicu ispeći s obje strane. Poslužiti sa salatom i kuhanom rižom. Mislim da bi se umjesto tofua i ljuspica super slagalo i s kuhanom lećom, ječmom ili rižom (zajedno u nadjevu s koprivama). Može se napraviti više rolica unaprijed i nepečene u hladnjaku mogu stajati dan - dva. Nadjev s tofuom: Nadjev s ljuspicama: Gotove rolice pred pečenje: Pečene rolice: Oznake: koprive, rolice, proljeće, tofu |