Indijanka vegetarijanka
19.12.2016., ponedjeljak
Rolice od mrkve i patlidžana
Patlidžan Par mrkvi Crveni i bijeli luk u prahu Sol, papar Gotovi listovi za savijače Maslinovo ulje Patlidžan i mrkvu izrezati na štapiće. Uzimati po jedan list tijesta i prerezati na pola vodoravno i okomito da se dobiju četiri podjednaka komada. Na svaki komad staviti nekoliko štapića patlidžana i mrkve te posoliti, popapriti i dodati crveni i bijeli luk u prahu. Zarolati svaki komad kao kad se pravi 'velika' savijača. Na gril tavu staviti žlicu maslinovog ulja i rolice pržiti s obje strane (za svaku novu rundu rolica dodati novu žlicu ulja). Neispržene mogu stajati u hladnjaku, ali prekrivene da se ne osuše. Oznake: rolice, patlidžan, mrkva |
01.09.2014., ponedjeljak
Patlidžan s palentom
Palenta Patlidžan Maslinovo ulje Bijeli luk Masline bez koštica Pasirana rajčica Sol Papar Palentu skuhati ranije, izliti u pleh da se stvrdne i ohladi, a potom je narezati na kocke ili pravokutnike, lagano posoliti, razdvojiti komade jedan od drugog i staviti u pećnicu na ventilator da se uhvati korica. Patlidžan izrezati na krugove i ispeći na sasvim malo maslinovog ulja s obje strane te lagano posoliti prilikom pečenja. U tavi u kojoj se pekao patlidžan staviti malo maslinovog ulja, u njega ubaciti nasjececkani češnjak, masline bez koštica i zaliti s pasiranom rajčicom. Kratko izmiješati i dodati začine po želji, a potom u tako dobiveni umak umiješati pečene patlidžane. Poslužiti uz palentu. Dobar tek. Oznake: patlidžan, palenta, hrana, češnjak, masline |