Indijanka vegetarijanka

19.12.2016., ponedjeljak

Rolice od mrkve i patlidžana

Patlidžan
Par mrkvi
Crveni i bijeli luk u prahu
Sol, papar
Gotovi listovi za savijače
Maslinovo ulje

Patlidžan i mrkvu izrezati na štapiće. Uzimati po jedan list tijesta i prerezati na pola vodoravno i okomito da se dobiju četiri podjednaka komada. Na svaki komad staviti nekoliko štapića patlidžana i mrkve te posoliti, popapriti i dodati crveni i bijeli luk u prahu. Zarolati svaki komad kao kad se pravi 'velika' savijača. Na gril tavu staviti žlicu maslinovog ulja i rolice pržiti s obje strane (za svaku novu rundu rolica dodati novu žlicu ulja). Neispržene mogu stajati u hladnjaku, ali prekrivene da se ne osuše.





Oznake: rolice, patlidžan, mrkva


12.03.2015., četvrtak

Tamo gdje mrkve ne rastu

Ova je mrkva pronađena na pomalo čudnom mjestu. Na čudnom mjestu za mrkve. Ovak' je mjesto sasvim ok. Na livadi. Blizu šume. Baš čudno mjesto za mrkve, ne? I to u ovo doba. Ožujak. Nit proljeće nit zima, posebno ove godine. I tako stoji ta mrkva tamo danima. Otkud je došla, kako je tamo dospjela? Možda ju je izgubio kakav snjegović dok se topio i pokušavao pobjeći u hladnije krajeve? Možda je ispala zečiću ili kakvoj drugoj životinji kad ga je potjerao neki predator ili se preplašio zvuka trube kamiona u daljini? Možda je ispala kakvoj perverznjači ili kakvom perverznjaku dok je tamo s pogledom na šumu, zadovoljavao/la seksualne apetite? Ili je pilot iz lokalnog aerokluba ipak odlučio da za grickanje dok prelijeće i uživa u pogledu neće mrkvu nego čips pa ju je hitio dolje?

Eto, ne znam pa ne znam otkud se ta mrkva stvorila tamo gdje mrkve ne rastu i gdje joj nije mjesto. I dok sam je danima promatrala i prolazila pored nje, jedan dan je samo tako – nestala. Jednako naglo i jednako mistično kao što se i pojavila.

Image and video hosting by TinyPic

Oznake: mrkva


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.