Za rolice
Listovi kelja
Ljuspice soje
Dimljeni tofu
Riža
Bijeli luk
Papar i sol
Listove kelja razdvojiti, oprati i spustiti u kipuću vodu te ostaviti nekoliko minuta. Ljuspice preliti vrućom vodom i ocijediti te u njih naribati malo dimljenog tvrdog tofua. Dodati rižu i nasjeckani bijeli luk, posoliti i popapriti. Stavljati po žlicu nadjeva na svaki list kelja i zarolati poput sarme. Staviti u vatrostalnu ili sličnu posudu, podliti vodom i malo pokapati maslinovim uljem i peći na 200 stupnjeva dok ne porumeni.
Za juhu od kopriva
Mrkva
Krumpir
Kopriva (koliko nađete, ima je i sad iako je snijeg)
Bijeli luk
Tjestenina za juhu
Papar i sol
Malo ljute kisele feferonke (po želji)
Mrkvu nasjeckati i staviti da se kuha, kad je na pola gotova, dodati sitno nasjeckani krumpir. Koprivu oprati i staviti na par minuta u vruću vodu, ocijediti i nasjeckati. Na kraju, kada su mrkva i krumpir kuhani, dodati bijeli luk, koprivu i tjesteninu za juhu, posoliti i popariti te dodati koji kolutić feferonke (za one koji vole malo ljuće, poput mene) i guštati.
Post je objavljen 27.11.2013. u 16:15 sati.