Politika nam je sudba

< travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Svibanj 2013 (1)
Veljača 2013 (2)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (2)
Studeni 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2009 (1)
Veljača 2009 (3)
Prosinac 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (4)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (6)
Rujan 2007 (5)
Kolovoz 2007 (1)
Lipanj 2007 (3)
Veljača 2007 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Hrvatska politika jučer, danas i (koliko možemo predvidjeti) sutra

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
HRT
Jutarnji list
Večernji list
Trcanje.hr
Croportal
ZGexpress
Poslovni.hr
Dalmacija News

Citati
Carla del Ponte
"Istina je da su većina optuženih pred Haškim sudom Srbi. Ima nekoliko razloga za to. Jednostavna, iako ne uvijek rado primana činjenica je da su srpske snage počinile najviše zločina."
Hina, 19. prosinca 2007.

Kardinal Vinko Puljić
"Hrvati u BiH ne traže nikakve povlastice nego samo jednakopravnost."
Novi list, 25. kolovoza 2007.

Dr. Ivan Padjen
"Onaj tko misli da danas postoji razlika između HDZ-a i SDP-a u pogledu ključnih pitanja društevnog, napose ekonomskog i kulturnog razvoja ne razumije dubinu problema u kojima se nalazimo."
Novi list, 25. kolovoza 2007.

Josip Pavičić
"Za razliku, recimo, od američkih ratnih filmova, u kojima vrijedi obrnuta teza, da su američki vojnici dobri i moralni, osim nekih, kod Brešana, a i u hrvatskom filmu uopće, hrvatski su branitelji u načelu ološ."
Večernji list, 21.kolovoza 2007.

27.04.2008., nedjelja

Impeachment

Je li hrvatski predsjednik nadmašio samoga sebe? Čini se, barem što se tiče "slučaja Pukanić", da jest! U prilog tome govori činjenica da je, Mesiću inače izrazito sklon, "Novi list" objavio komentar pod naslovom "Smijenite Mesića". I to iz tipkovnice Branka Mijića.
Evo što Mijić piše:
Bez obzira na sve propuste ministra zdravstva Darka Milinovića, bez obzira što se interpolacija nije tražila za njegovog znatno problematičnijeg kolegu iz MUP-a Berislava Rončevića, koji bi, već nakon diletantski izvedene »operacije Korade«, baš kao i njegov ravnatelj Marijan Benko, zaslužio da istog trena odleti iz svoje fotelje, SDP-ova saborska inicijativa za kažnjavanjem glavnih aktera HDZ-ove vlasti u »slučaju Pukanić« promašila je glavnu metu.
A ona se zove predsjednik Republike Stjepan Mesić.
Osobni prijatelj Ive Pukanića i vladar Pantovčaka i prije nego li je čuo za SDP-ov zahtjev, izravno se suprotstavio bilo kakvom propitivanju, a kamo li procesuiranju svog intimusa, tvrdeći da se radi tek o obiteljskim, privatnim razmiricama! Čime je to Pukanić zadužio Mesića da ga ovaj proglašava nedodirljivim i nevinim, zajedničkim slavljenjem rođendana s Hrvojem Petračem, koji sada pravomoćno odrađuje Lepoglavu radi otmice djeteta, odlascima u saunu ili kušaonicom čvaraka i švargli, teško je reći.
No, nije samo Mesićev »problem« što toliko neodoljivo voli Ivu Pukanića te mu u svoje dvore »prijateljski« zove budućeg odvjetnika Veljka Miljevića, hiberniranog člana Hrvatskog helsinškog odbora, nekadašnjeg zamjenika predsjednika te institucije Žarka Puhovskog, koji se sada svesrdno zalaže za zaštitu Pukanićevih ljudskih prava, tražeći da se sasluša i druga strana, kao da ne čita »Nacional« u kojem dotično ugroženo nevinašce otvoreno objavljuje dijagnozu svoje supruge i sve prljavštine iz njezinog života! Nije bitno niti to što je Mesićev prijatelj Miljević prijatelj njegovog prijatelja Puhovskog i odvjetnik Branimira Glavaša, optuženog za ratne zločine u Osijeku, o čemu je upravo HHO sakupljao dokazni materijal i uzimao iskaze žrtava, da bi sada bili na dispoziciji njegovom klijentu!
Ni najmanje ne pokušavajući abolirati Darka Milinovića kao ministra njegove krivice po zapovjednoj odgovornosti u »slučaju Pukanić«, ona je, ako ne naređena od nadređenih, ipak znatno bezazlenija od Mesićeve. Uz sve televizijske nebuloze i kontradikcije koje je Milinović izrekao tvrdeći »ne možete vi mene pobijediti u obrani gospođe Pukanić«, uz sve ozbiljne sumnje da je sposoban obavljati zahtjevnu dužnost ministra kako to od njega očekuju građani ove zemlje, u interpelaciji protiv njega bilo bi nepravedno dovesti u pitanje njegovo osobno poštenje. »Slučaj Pukanić« otvoren je i promoviran, kao i mnogi, isključivo zahvaljujući medijskom angažmanu, pa bi i oni koji se na taj val ukrcavaju iz vlastite koristi o tome morali voditi računa.
Prije svih Zoran Milanović mora reći može li mu nakon svega ovoga Mesić i dalje ostati političkim ocem. Ili je umjesto interpolacije trebao ipak pokrenuti »impeachment«.

Jasno je da će sve ostati na ovom (ili možda još pokojem) komentaru jer u zemlji nezrele demokracije i spore pravde (a spora pravda, kako je ovih dana sa saborske govornice poručio Vladimir Šeks, nije pravda, nego nepravda) nema šanse da Milanović, a ni bilo tko drugi od relevantnih igrača sa političke scene, postupi po Mijićevim sugestijama. Ipak, zanimljivo je da s lijevog krila dolaze ovako ozbiljne kritike na predsjednikov račun.

- 00:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #