Kristov poslanik

Razmisljaj svojom glavom!

Podložnici odgovoriše: "Nikada neki čovjek nije govorio poput ovoga čovjeka."

Ivan 7,46


Gospodin Isus, vječni Sin Božji, bio je savršeni čovjek na Zemlji. Grijeh mu je bio stran: niti ga je poznavao, niti ga je počinio. Na taj se način On od ostalih pripadnika ljudskoga roda razlikovao svojom mišlju, ponašanjem i djelima, jednako kao i svojim riječima.
Ivan je za njega rekao: "Jer onaj koga je Bog poslao, Božje riječi govori" (3,34), a sam je Gospodin posvjedočio da su Njegove riječi "duh i život" i da On govori ono što je vidio kod svog Oca (Ivan 6,36; 8, 38).
Gospodin Isus je uvijek govorio u sili Duha Svetoga, "jer u njemu prebiva sva punina Božanstva tjelesno" (Kološanima 2,9). On koji poznaje ljudska srca ogolio je njihove skrivene pobude. Na njihove različite potrebe i njihovo nutarnje stanje odgovorio je putem svojih riječi. Tako su svi s kojima se bavi u svojoj milosti bili utješeni, izgrađeni, poučeni, ohrabreni, pa čak i ukoreni, na način na koji to nitko drugi nije mogao postići. Svatko tko je bio voljan činiti Božju volju i slušati Spasitelja svijeta bio je uvjeren ili osuđen putem moralne snage Njegove božanske mudrosti, pronicavosti i beskrajne ljubavi otkrivene u onome što je govorio. Istodobno se obraćao njihovim srcima i savjestima. Onaj tko bi ga slušao uvidio bi da ga je osvjetlilo Božje svjetlo. Ali veliki ga svećenici nisu htjeli priznati Sinom Božjim.
No vole ga i časte Božja djeca, oni koji u svom Gospodinu prepoznaju onoga koga je poslao Otac. Oni zajedno s psalmistom svjedoče da se "preko usana njegovih milost izljeva" (Psalam 45,2).


Zaista kažem vam, preko usana Gospodina Isusa se milost izljeva, i to moze vidjeti i osjetiti svatko tko preda svoje srce Onome tko je umro na krizu Golgotskome. Vi, koji citate, mozete samo puhnit i reci da su ovo price za malu djecu, no izazivam vas da pocmete citat Bibliju, Ivanovo evandjelje za pocetak i vidjet cete da ima istine, jer lako je nekome govorit protiv necega sto ne poznaje, sto mu je nepoznanica, ili sto je cuo od drugih, kao npr. moja sestra, ali nadite svoje argumente, ostavite to sto govore drugi, ne ovisite o njima, nadite ih sami....

Znate sto?
Necete ih naci! Biblija je znanstveno ispitana knjiga, povjesno se slaze, sva prorocanstva koja se spominju u njoj su se dogodila, osim onih za kraj svijeta kada ce Isus ponovo doci, Otkrivenje se jos mora ispuniti. Biblija je Rijec Boga Zivoga, ziva je, savrsena je,......

30.05.2011. u 23:38 | 0 Komentara | Print | # | ^

Nezadovoljni gazda

Grijeh je bezakonje.
1 Ivanova 3,4


Grijeh je gazda koji nikada nije zadovoljan, i slabi je platiša. Od vremena čovjekova Pada temeljna načela grijeha nisu se uopće promijenila: neovisnost o Bogu, težnja za uživanjem i odbijanje da se prizna odgovornost za vlasite pogreške. Ukratko, grijeh kaže: "Slijedi me i budi svoj bog." No tijekom stoljeća svoje težište i način djelovanja prilagodio je životnom načinu vremena. U našem naraštaju ima što za ponuditi ljudima svake životne dobi, ukusa ili potrebe. Kod kuće je kod bogatih i istaknutih jednako kao i kod siromašnih i neobrazovanih, starih i mladih, časnih i nečasnih.
Grijeh često prikriva svoju pravu narav oslanjajući se na poluistine. Kad čujemo riječ "grijeh", najprije pomislimo na zločince, pijance i prostitutke; sve koji su "pali"- ali nikada na sebe! No grijeh se krije i iza kulture, poštenja i obilja. Uz to, grijeh uništava naše radovanje u Božjim darovima i želju za blagoslovom koji oni donose. Bračnu vjernost prikazuje staromodnom i sugerira vanbračne odnose kao nešto zanimljivo i općeprihvaćeno. Poziva nas da iskušamo štogod uzbudljivo, ali bez Boga.
Jedno što grijeh nikada ne čini jest to ad ne priča o svojim posljedicama. Nikada ne priznaje da je "plaća za grijeh smrt" (Rimljanima 6,23), to jest vječna odvojenost od Boga, čiju su ljubav i autoritet ljudi prezreli.
Hvala Bogu sto se po Isusu Kristu, koji *je jednom za grijehe pretrpio, pravedan za nepravedne, da nas privede k Bogu* (1. Petrova 3,18), covjek moze osloboditi grijeha i smrti.

Htjela bi vas samo jedno pitati......spadate li vi pod ove, koji su se okrenuli od Boga, uzeli stvari u svoje ruke i pokusavate dobrim djelima, sto god to znacilo, kupiti mjesto u raju?

Znajte......razocarat cete se....., spasenje dolazi samo po vjeri u Isusa Krista.
Bozji blagoalov

23.05.2011. u 15:48 | 4 Komentara | Print | # | ^

Božji odgovori na ljudska pitanja x5

GLAVNE POTEŠKOĆE

Kako mogu znati da će me Isus primiti ako vjerujem u Njega?
Obećao je da će to učiniti, a on ne može lagati. Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga koji dođe k meni neću izbaciti" (Ivan 6,37).

Ne izgleda li to s vjerovanjem kao korak u nepoznato?
Ne, to je najsigurnija stvar na svijetu. Banke mogu bankrotirati, posao može propasti, vlada pasti a čovjek prekršiti svoja obećanja- ali Bog ne može pogaziti svoju riječ. Obećao je spasenje svima koji vjerom prihvate Isusa (Ivan 3,18).

Mogu li biti spašen ako nisam jedan od izabranih?
Evanđelje nije za izabrane, već za cijeli svijet. Bog nudi predivno spasenje svakome tko prihvati Isusa kao Gospodara. Možeš biti spašen ako činiš ono što Bog želi od tebe (Ivan 3,36).

Htio bi biti spašen ali se bojim da neću moći izdržati.
Nitko nema u sebi snagu da bi se održao. No kad te Bog spasi, daje ti snagu kakvu dotad nikad nisi imao. Svaki vjernik posjeduje Božjeg Svetog Duha koji živi u njemu. Od Duha Svetoga Božje dijete prima moć za življenje kršćanskog života (Rimljanima 8,14).

Pretpostavimo da sam počinio neoprostiv grijeh?
Neoprostiv grijeh je, prema Isusu, bilo reći da su čuda koja on čini učinjena snagom đavla. Jeste li to ikada rekli? Ako niste, tada niste počinili neoprostiv grijeh (Matej 12,31-32). Ali umrete li odbacujući Isusa, učinit ćete podjednako ozbiljan grijeh za koji nema oproštenja (Marko 8,36-37).

Ne znači li to da ću se zbog vjere u Isusa Krista morati odreći mnogih stvari?
Isua nije došao krasti, ubijati ili uništavati, već dati život i to život obilja (Ivan 10,10). Jedan nespašeni mornar reče svom prijatelju: "Jednostavno se ne mogu suočiti s cijenom postajanja kršćaninom."
Prijatelj mu odgovori:"Jesi li se ikada suočio s cijenom postajanja kršćaninom?"

Ali u crkvi je toliko licemjerja?
Ne preziri one koji su ispravni samo zbog toga što među njima ima i licemjerja. Radije odluči da češ ti biti pravi kršćanin.

Ponekad mislim da sam povjerovao u Gospodina Isusa, ali ne znam jesam li to učinio na pravi način?
Ako nemaš nikakve druge nade za ulazak u Nebo osim po imenu Isusa Krista, ako si priznao svoje grijehe i u potpunosti se predao Isusu, tada vjeruješ na pravi način.

Nije li u redu da odluku o svom spasenju odgodim do pred kraj svoga života?
Odgovor na to pitanje nalazi se u četiri stiha:

1. "Ne hvali se danom sutrašnjim, jer ne znaš što danas može donijeti" (Izreke 27,1).

2. "Čovjek koji po opomeni ostaje tvrdoglav, u tren će se slomiti i neće mu biti spasa" (Izreke 29,1).

3. "I sjećaj se svoga Stvoritelja u danima svoje mladosti prije nego dođu zli dani i prispiju godine, kada ćeš reći:"Ne mile mi se" (Propovjednik 12,1).

4. "Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa" (2 Korinćanima 6,2).

Ne postoji li, osim kroz Isusa Krista, neki drugi način dolaska Bogu?
Drugi način ne postoji (1 Timoteju 2,5-6).

16.05.2011. u 13:07 | 2 Komentara | Print | # | ^

Povjerenje

Povjeri svoj put GOSPODINU; u njega se uzdaj i on će to ostvariti.
Jer znam kome sam povjerovao i uvjeren sam da je on sposoban ono što sam mu povjerio sačuvati za onaj Dan.

Psalam 37,5; 2 Timoteju 1,12


Tako dugo dok ne iskoči iz zrakoplova padobranac ne može iskusiti čvrstinu konopaca svog padobrana. Mora se osmjeliti, a za to je potrebno povjerenje. Tek kad se spušta može osjetiti da je nošen. Tako je i s praktičnom vjerom: dokle god se potpuno ne povjerimo Božjoj providnosti, ne možemo iskusiti njezin učinak na svoj život.
Često je teško imati potpuno povjerenje. Jamstvo izneseno u Evanđelju zna nam biti nedostatno: htjeli bismo vidjeti nešto, da nas to navede na vjerovanje. No to ne možemo znati kako će nas Bog nositi ako mu ne damo mogućnost da nam to pokaže. Na putu vjere mi trebamo učiniti prvi korak. Ne trebamo proračunavati, ili pokušavati predvidjeti što donosi budućnost, kako bismo našli vlastito rješenje: jednostavno se moramo prepustiti Gospodinu.
Naravno, moramo postupati mudro kad gledamo naprijed i proračunavamo cijenu misleći na svoju budućnost. Kad to činimo sve ovisi o ustrojstvu našeg uma. Možda sve unaprijed potanko isplaniramo bojeći se neizvjesnosti, no to pokazuje nedostatak povjerenja u Boga. Ne možemo častiti Boga ako sami poduzimamo mjere predostrožnosti. Prepustimo sve Bogu, tako da se ON može pobrinuti za sve što je nužno i voditi nas u onako kako ON smatra prikladnim. To se osobito odnosi na ono s čime se ne možemo nositi sami.



Naš Bog je velik i On nas toliko voli, da se želi brinuti za nas, samo ako mu dopustimo. Otvorimo mu svoja srca....
Bog vas blagoslovio

07.05.2011. u 21:29 | 3 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prosinac 2014 (1)
Rujan 2014 (2)
Lipanj 2014 (1)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (1)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Srpanj 2013 (2)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (1)
Ožujak 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Srpanj 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (5)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (1)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Rujan 2011 (5)
Kolovoz 2011 (1)
Srpanj 2011 (6)
Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (4)
Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (4)
Prosinac 2010 (2)
Studeni 2010 (4)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (2)
Travanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (6)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (6)

Opis bloga

Na ovom blogu naći ćete moja razmišljanja ili pak prijepise iz kalendara ili krščanske literature. Ovim blogom ne želim nikoga vrijeđati ili nametati nešto svoje, ipak sam ja običan čovjek, stanite i pročitajte post ili pak, ako vam se ne sviđa, prebacite link.
Ovaj blog ne piše ni o kakvoj krščanskoj denominaciji, on nije ni katolički, protestantski, a ni bilo koji od izdvojenih krščanskih denominacija. Ako vam se svidi ili ne svidi post ostavite komentar no molim vas ne vrijeđajte. Takve komentare ću brisat....

Linkovi

Blog.hr
Blog servis

Blogovi koji me nasmiju, razvesele ili natjeraju na razmišljanje:

pametnizub888.blog.hr
broduboci.blog.hr
blogodneverina
harpplayer
drugaciji
nimfica0
sveosvijetuprijenasiokonas.blog.hr
tragovimaistine.blog.hr

Contact

eva.sidney.lupin@gmail.com