ČOKOLADNI MAKRONI
|
TEK TAKO...
|
MILERAMKA
|
ODMOR I DALJE...
|
ODMOR
|
PROLJETNI DAN
|
FINA LAGANA TORTA
|
STUBIČKA PISANICA
Pozdrav! Fantastičan ručak koji samo možete poželjeti, kombinacija slatkog i slanog koja će oduševiti vaše ukućane i prijatelje! Original recept sam pronašla ovdje! P.S. Slijedeći put neću puniti lungić šljivama nego ih samo nekoliko narezati u umak tako da jelo nema preveliku notu slatkoće nego da okusi budu izbalansirani prema mojem ukusu, a na vama je da okuse prilagodite sebi :) Dobar tek! Oznake: stubička pisanica, lungić, šljive |
DOMAĆI KRUH
|
PROLJEĆE
|
SLATKO PECIVO S MASLACEM
Pozdrav!
Upravo sam završila večeru, večerali smo meko pahuljasto pecivo koje nas je sve oduševilo, jednostavno se topi u ustima, a nestalo je u trenu. Mogućnosti kombinacija su velike i samo je na vama odluka kako ćete ga servirati svojim ukućanima i prijateljima. Moj izbor je bio malo tučenog slatkog vrhnja i džema od malina, vjerujte mi, neprocijenjivo :) Sastojci potrebni za izradu tijesta: 500 g oštrog brašna 14 g suhog kvasca žličica soli 40 g otopljenog maslaca 50 g šećera u prahu 2 cijela jaja 150 ml toplog mlijeka 120 ml tople vode - prvo pomiješajte suhe sastojke, kvasac samo umiješajte u brašno - dodajte mokre sastojke i dobro promiješajte mikserom - ne brinite jer je tijesto jako mokro i teško se radi s njime, zato ga i obrađujete mikserom - poklopite posudu i ostavite tijesto da se diže nekih sat vremena - izvadite tijesto i podijelite ga na 12 komada - ako je jako ljepljivo dodajte brašna i oblikujte svaki komadić u valjak koji stavite na lim za pečenje i opet ostavite da se diže nekih 30 minuta - pecivo pecite na 210*C oko 10 minuta tj, dok ne dobije lijepu boju - peciva razrežite i napunite odabranim nadjevom - posipajte ga šećerom u prahu i servirajte Servus i uživajte :) Oznake: kruh i peciva, slatko pecivo, maslac, džem |
< | travanj, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |