Kako financirati putovanja i zaraditi (VIDEO)

23.02.2021.

Putovati na egzotična i daleka mjesta na svijetu nije jeftino, no postoji više načina da se ode do njih. U ovom vodiču saznajte neke od njih, odnosno kako financirati putovanja po svijetu (i zaraditi).



Neću ovom prilikom govoriti kako s malo novaca putovati, već više na koji način možete financirati svoja putovanja i to na putu. Ne mislim na trošenje teško stečene ušteđevine

U doba kada ni u vlastitoj zemlji nije lagano i jeftino putovati, ideja za obilazak nekih od udaljenih lokacija su zaista za najveći dio ljudi djeluje kao pusti snovi. No, to je moguće. Sjećam se prije mnogo godina, jedan već tada iskusni putnik mi je rekao ovo: Za putovanja treba samo malo novaca i puno volje. Ja bih dodao, i znanja.

Ovaj je video više namijenjen backpackerima i avanturistima, nego agencijskim putnicima, ali može se zapravo primijeniti za sve.

Oznake: Putovanja

novi video: divlji party u džungli

21.02.2021.

Za vrijeme ekspedicije na egzotičnim i udaljenim Andaanima, iz naše istraživačke stanice na rubu džungle čuli smo neobičnu glazbu iz obližnjeg sela. Domaćini su nas odveli tamo, a onda je uslijedio kulturološki i vjerski spektakl.

Kako je bilo, pogledajte u videu!

Oznake: andamani, Putovanja, ekspedicije

VIDEO: poskok!

19.02.2021.

Napravio sam kratak video o poskoku:

Oznake: zmije, poskok

VIDE: Na divljoj plaži

17.02.2021.


Priča kako smo za vrijeme ekspedicije na Andamanima znali otići na nevjerojatnu lijepu, ali potpuno divlju plažu. Ondje smo provodili najvrućiji dio dana, uživajući u pijeksu, toplom moru, koraljnom grebenu i ostalim ljepotama. I to posve sami, bez ičijeg društva. Sve dokjednog dana nije došao jeda tamnoputi mladić...


Oznake: putovaja, andamani, plaža, ocean

VIDEO: Zavižan zimi

Predstavljam vam novi video: Zavižan zimi

Zavižan je jedan od najpoznatijih dijelova Velebita, naše mitske planine. Divan je u svim sezonama, al možda ga najviše definira duga zima s mnogo snijega, bura i hladnoća. U mirnim danima s plavim nebom, to je zimska čarolija, s predivnim pogledima na sve strane.

U videu možete vidjeti djelić te idile:


Oznake: Velebit, Zavižan, Zima, planine, planinarenje

Nova knjiga: DIVLJA PRIRODA HRVATSKE!

03.02.2021.

Velika mi je čast najaviti svoj novu knjigu: DIVLJA PRIRODA HRVATSKE!

Knjiga na dvjesto strana prikazuje najljepša prirodna područja, životinje i biljke, od močvarnih nizina Panonije, krševitih planina, krških polja, rijeka, sve do naše jadranske obale i podmorja. U knjizi su moje najbolje fotografije iz zadnjih petnaestak godina.



Samo za vas vjerne pratitelje prirode, knjiga košta 100 kuna plus poštarina (redovna cijena je 200kn), što je za veliki format knjige i njenu kvalitetu zaista jeftino, no htio sam da knjiga bude široko dostupna. Svi zainteresirani, javite se na goran@safarek.com

Više informacija nađite ovdje:

Oznake: priroda, knjiga

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.