Mojih 10 najljepših jadranskih plaža (VIDEO)

30.05.2023.

Predstavljam moj novi video - Mojih 10 najljepših jadranskih plaža. Koji je vaš izbor?

Dakako, izbor je nešto sužen mojim raspoloživim video materijalom, nisam bio na Visu, slabo na Rabu. Koje biste mi predložili još plaže da snimim?


Oznake: plaža, ljetovanje - prvi red uz more

Plaža Dubovica na Hvaru (VIDEO)

14.08.2021.

Dubovica je jedna od najljepših plaža i uvala na Hvaru. Prirodni zaobljeni šljunak mnogo je ljepši od nasutih plaža, a izoliranost od direktnog cestovnog pristupa sprečava masovnost. Do plaže se treba spustiti stazicom kroz makiju i niže maslinike. Uz Plažu nalazi se i nekoliko divnih kamenih kuća.

Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Oznake: hvar, Jadransko more, plaža, Ljetovanje.., Dubovica

VIDE: Na divljoj plaži

17.02.2021.


Priča kako smo za vrijeme ekspedicije na Andamanima znali otići na nevjerojatnu lijepu, ali potpuno divlju plažu. Ondje smo provodili najvrućiji dio dana, uživajući u pijeksu, toplom moru, koraljnom grebenu i ostalim ljepotama. I to posve sami, bez ičijeg društva. Sve dokjednog dana nije došao jeda tamnoputi mladić...


Oznake: putovaja, andamani, plaža, ocean

Divne plaže i obala Šri Lanke!

18.02.2018.

Šri Lanka pruža egzotičnu obalu s pješčanim plažama i palmama, pravi tropski raj!

Do početka istraživanja na Šri Lanci imamo nekoliko dana slobodno, a nećemo ih valjda provesti u gradu. Ukrcali smo se stoga na trošni i prljavi, ali ipak funkcionalni vlak. Nekoliko dana smo se odmorili i napunili baterije na plaži u Hikkaduwi. To je malo turističko naselje gdje je Arthur C. Clark imao ronilački centar. Osim toga, ovo mjestašce je danas postalo glavno odredište backpackera, a poznato je po svojim velikim valovima kojima brojni surferi ne mogu odoljeti. Sjatili su se kao čopor gladnih vukova čekajući na onaj pravi val. I kad stigne, treba pogoditi pravi trenutak i zajašiti.



Nije ni nama ostalima loše, iako pravog kupanja i plivanja nema. Ostaje vječna borba s valovima i odluka – preroniti ga ili se isprsiti i junački mu se suprotstaviti... Par puta me je kukavički iznenadio i više nisam znao gdje su mi noge, a gdje glava, gdje je sunce, a gdje dno.

Nakon borbe ostaje odmor. Na sreću tu su ležaljke – spas od posvemašnjeg pijeska, i još više od neumornog sunca koji ne prašta. Papaja, ananas i ostalo voće zacijelit će rane, a maseri na plaži će za sitniš utješiti umorno tijelo. U samom mjestu baš i nema neke zanimacije, pogotovo ako vas ne zanimaju tipične turističke atrakcije poput bezbroj suvenirnica, restorana, barova i slično... jedino me zanima dobra klopa i to riba.
height="633" />

Kad malo sve to dosadi, vrijeme je za izlet do Gallea, starog kolonijalnog grada. Još uvijek stoje britanske zgrade, a može se virnuti i na igru kriketa. Najživlje je u luci, gdje ribari pristižu s mora, donoseći svoj riblji teret. Navečer se uz obalu se još mogu vidjeti tradicionalni ribiči kako sjedeći na velikim štapovima u moru strpljivo udicom love ribu. No, danas je to sve više šou za turiste i zatražit će vam napojnicu!

Navečer, natrag u Hikadduwi, kreće tulum na plaži. Pop i techno glazba pokreće mlade, kako lokalne domaće dugokose momke i djevojke, često s dredovima te dakako horde Australaca i ostalih turista.

Izležavanje je nažalost brzo prošlo i krećemo na posao u privatnom rezervatu Mahausakande!

Pogledajte i kako namje bilo u plantaži čaja :)

Pratite me na Instagramu: Instagram
Pratite stranice na Facebooku Wild Croatia
Pretplatite se na moj Youtube kanal

Oznake: Putovanja, šri lanka, Azija, plaža, obala, surfanje, kupanje, pijesak, tropi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.