Zlatni Rat (VIDEO)

14.08.2021.

Predstavljam novi video, Zlatni Rat na Braču.



Zlatni rat vjerojatno je najpoznatija jadranska plaža, smještena kod mjesta Bol na Braču. Blještavi jezik koji izviruje s bračke obale posebno je atraktivan viđen iz zraka. Okružen je prvi plitkim, tirkiznim morem koje se pomalo pretvara u duboku modrinu Jadrana. Zanimljivo je da se oblik Zlatnog rata pomalo mijenja, ovisno o strujama i valovima pa vrh plaže može biti čak i pomalo zakrivljen. Plaža je šljunčana, valutice su oblikovali valovi i morske mijene.

Plaža je u sredini obrasla gustom borovom šumicom pa ima i hlada. U jeku sezone ovdje vlada gužva, no uz Zlatni Rat imamo i manje plaže, također s šljunkom.

Oznake: bra, Bol, Ljetovanje.., Jadransko more

Plaža Dubovica na Hvaru (VIDEO)

Dubovica je jedna od najljepših plaža i uvala na Hvaru. Prirodni zaobljeni šljunak mnogo je ljepši od nasutih plaža, a izoliranost od direktnog cestovnog pristupa sprečava masovnost. Do plaže se treba spustiti stazicom kroz makiju i niže maslinike. Uz Plažu nalazi se i nekoliko divnih kamenih kuća.

Kako to izgleda, pogledajte u videu:

Oznake: hvar, Jadransko more, plaža, Ljetovanje.., Dubovica

Mali Lošinj (VIDEO)

25.07.2021.

Mali Lošinj najveći je naš grad na moru, a i jedan od najpopularnijih. Obilje plaža, uvala, hotela čini ga omiljenim odredištem kako za domaće, tako i strane goste.
Pogledajte novi video o ovom predivnom mjestu:

Oznake: mali lošinj, Ljetovanje.., Jadransko more

10 najljepših plaža na Jadranu!

12.11.2019.

Ljeto je završilo, još se sliježu dojmovi oko najljepših plaža. Ovo je moj izbor najljepših prirodnih plaža na Jadranu!



Obala Jadranskog mora svoj izgled i karakteristike duguje krškim procesima. Dužinu od čak 5835 km, odnosno oko 74 % ukupne obale Jadrana, duguje brojnim otocima, poluotocima i zaljevima te je jedna od najrazvedenijih u svijetu. Istočna obala Jadranskog mora je krška, za razliku od zapadne, koja je niža i pješčano-muljevita.

Više o Jadranskoj obali pročitajte ovdje

Zbog toga su i plaže prije svega kamenite, ali nalazimo i šljunčanih te pješčanih. Na našoj obali Jadrana brojimo ih na stotine, no neke su ljepše od drugih. Evo moj izbor njih deset. Koji su vaši favoriti?



Oznake: Jadransko more, obala, plaže, Ljetovanje..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.