golly&bossy

subota, 02.06.2012.

Neka Bog čuva kraljicu!

Dragi Naši,
Za razliku od piva iz zadnjega posta (klik) čaj obožavamo. Pravi, crni, s malo mlika. Može Orange Pekoe, može Assam, može Darjeeling – razlikujemo ih kako i pošip od plavca. A baš kako i kapetan Picard najvolimo Earl Grey.


Već smo pisali kako pijemo čaj (klik) i kako čak imamo majicu Ja srce čaj (klik) i naša ljubav prima čaju nije ostala neuzvraćena.

Naime, jedan dan smo na Facebooku vidili da Victory Tea nagrađuje najbolju priču o nekoj osobnoj pobjedi. Glavna nagrada je 1600 kesica čaja Victory Tea + 6 šalica na englesku zastavu + limena škatula za sve to držat. I tako su ljudi pisali da su dobili prvi posal, pretrčali maraton, popeli se na planinu... Svaka čast, ali, zapravo, pih. “Step away, bitches.” rekli smo u sebi kad smo seli pisat priču. Bili smo sigurni da ćemo dobit jer ako štogo znamo, znamo pisat. I plesat, ali sad je pisanje važnije.

Dakle, mi smo pisali da je naša osobna pobjeda to što svaki dan pijemo čaj u zemlji notornoj po ispijanju kave. Pitajte bilo koga ko je bi u Hrvatskoj, napisali smo, niko ništa ne radi nego samo sedu po cili dan u kafićima i piju kafu. Još smo se potužili kako nas svi čudno gledaju kad ulijemo mliko u čaj. Ili nas pitaju da kako možeš pit čaj liti kad je vruće. Pisali smo i o temu kako je teško kupit čaj jer u običnim butigama ima samo škleti čaj od Francka, samo u većim samoposlugama budu neke engleske marke. Postoje i posebne butige čaja, ali njih je malo. Izjadali smo se kroz cilu stranicu o toj očitoj diskriminaciji i na kraju zaključili: “Eto vidite kako bi meni značilo da dobijem vašu nagradu.“ S tom rečenicom pobjeda je bila osigurana!
Sutradan su nam javili da smo pobijedili, što nas uopće ni iznenadilo, ali nas je jako obradovalo. (Ko hoće vidit cilu priču neka je nađe na fejsu od Victory Tea. Kliknite i na njihovu stranicu, slatka je i oh, so British.)

Prin dva dana dostavljač je pokuca na naša vrata s paketom od 9 kila. Skakali smo kako malo dite od sriće.
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

1600 kesica čaja upakirano je po 40 u zlatne kesice koje izgledaju kako zlatne poluge.
Photobucket

Šalice su najgenijalnije. Pucaju od britanstva i na dnu čak imaju i objašnjenje zastave. Evo, sad znamo i to.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Međutim, prvi pobjednički čaj odlučili smo popit u finoj porculanskoj šalici koju smo jedanput dovukli iz Londona, iz buvljaka na Notting Hillu.
Photobucket Photobucket

Bolje ne može, promislili smo i okruženi svim tim britanstvom od uvjerenog republikanca u trenu se preobrazili u umjerenog rojalista.
Ovom prilikom čestitamo kraljici Elizabeti dijamantni jubilej kojega cilo Ujedinjeno kraljevstvo i zemlje Commonwealtha slavi baš ovi vikend. Oduševili su nas logotip i stranice.
Photobucket Photobucket

God save the Queen!


Vaši

- 21:00 - Komentiraj (5) - Isprintaj - #