Improvizirane pite od špinata i tikvica
nedjelja , 07.06.2015.Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
pileći file
začini
špinat
vrhnje
senf
dodaci po želji
kore za štrudlu
Priprema:
Pileći file izrežite na kockice i začinite po želji. Osobno stavim ono što nađem među začinima, a najviše mi odgovara malo bosiljka, malo origana, malo češnjaka u prahu, chilli, vegeta i ružmarina. Piletinu popržite na običnoj tavici i odložite sa strane. U većoj posudi skuhajte špinat i to na način da na laganu zapršku stavite mlijeko i špinat i miješajte. Unutra najčešće ubacim ponovno sve što nađem, a u tom mi trenutku odgovara pa sam tako ovoga puta nakon par minuta u špinat ubacila i zdenka sir, žličicu senfa, žličicu marga s okusom šunke i jednaku količinu vivis namaza. Sve zajedno promiješajte, začinite i dodajte piletinu. Prokuhajte još koju minutu. Kore za štrudlu punite smjesom od piletine i špinata. Većinom motam na uobičajen način, a slažem dvije kore odjednom kako mi se ne bi raspale. Nakon što sve složite, premažite vrhnjem i stavite u pećnicu.
Ovoga puta, ostale su mi još dvije kore pa sam odlučila i njih iskoristiti. U jednoj posudi naribala sam jednu tikvicu, ubacila jogurt i začine, sve zajedno promješala i zarolala u kore. Ovo je bio totalni eksperiment i moram priznati da se svima svidjelo tako da sljedeći put ovoj kombinaciji možda dodijelim i koju koru više.
![njami](https://blog.dnevnik.hr/img/hr/smiles/njami.gif)
Dobar tek!
Oznake: recepti, špinat, pita, štrudla, kore za savijače, piletina, tikvica, vrhnje, ručak
komentiraj (0) * ispiši * #
Jednostavna pita od jabuka
nedjelja , 24.05.2015.Danas ću s vama podijeliti recept za jednostavan, jeftin i ukusan desert. Pita od jabuka uvijek dolazi na red kad jabuke izgube svoju čar i ostanu stajati u zdjeli s voćem. Najsigurniji način da ne propadnu i budu dobro iskorištene jest da ih pretvorite u prhku pitu.
Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
margarin
šećer
prašak za pecivo
vanilin šećer
jaje i jedan žumanjak
jabuke
po želji – brusnice, mljeveni orasi, lješnjaci, bademi, limunov sok, sok od naranče,sladoled od vanilije
Priprema:
Sva svoja jela pripremam bez nekog posebnog recepta i bez nekog posebnog mjerenja, vaganja i kalkuliranja. Volim kuhati po osjećaju i jednostavno rečeno sastojke stavljam od oka.
![sretan](https://blog.dnevnik.hr/img/hr/smiles/sretan.gif)
Tijesto napraviti miješajući sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu masu. Otprilike će vam za jedan kalup biti potrebno pola margarina, šećera ovisno o željama i Ľ brašna. Tijesto ostaviti u frižderu dok vi pripremite jabuke. Oprati, oguliti i naribati, posipati sa vanilin šećerom, a po želji dodati i limunov sok, cimet, brusnice, grožđice, mljevene orašaste plodove ili meni uz limunov sok najdraže svježe ocijeđen narančin sok. Tijesto raspodijeliti na dva dijela, razvaljati u obliku kalupa u kojem planirate peći pitu, dodati u sredinu ocijeđene jabuke i dodati gore drugi dio tijesta. Po želji nakon pećenja posipati šećerom u prahu i servirati uz sladoled od vanilije.
Oznake: pita, pita od jabuka, jabuke, desert
komentiraj (0) * ispiši * #