Danas ću s vama podijeliti recept za jednostavan, jeftin i ukusan desert. Pita od jabuka uvijek dolazi na red kad jabuke izgube svoju čar i ostanu stajati u zdjeli s voćem. Najsigurniji način da ne propadnu i budu dobro iskorištene jest da ih pretvorite u prhku pitu.
Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
margarin
šećer
prašak za pecivo
vanilin šećer
jaje i jedan žumanjak
jabuke
po želji – brusnice, mljeveni orasi, lješnjaci, bademi, limunov sok, sok od naranče,sladoled od vanilije
Priprema:
Sva svoja jela pripremam bez nekog posebnog recepta i bez nekog posebnog mjerenja, vaganja i kalkuliranja. Volim kuhati po osjećaju i jednostavno rečeno sastojke stavljam od oka.
Tijesto napraviti miješajući sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu masu. Otprilike će vam za jedan kalup biti potrebno pola margarina, šećera ovisno o željama i Ľ brašna. Tijesto ostaviti u frižderu dok vi pripremite jabuke. Oprati, oguliti i naribati, posipati sa vanilin šećerom, a po želji dodati i limunov sok, cimet, brusnice, grožđice, mljevene orašaste plodove ili meni uz limunov sok najdraže svježe ocijeđen narančin sok. Tijesto raspodijeliti na dva dijela, razvaljati u obliku kalupa u kojem planirate peći pitu, dodati u sredinu ocijeđene jabuke i dodati gore drugi dio tijesta. Po želji nakon pećenja posipati šećerom u prahu i servirati uz sladoled od vanilije.