Improvizirane pite od špinata i tikvica
nedjelja , 07.06.2015.Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
pileći file
začini
špinat
vrhnje
senf
dodaci po želji
kore za štrudlu
Priprema:
Pileći file izrežite na kockice i začinite po želji. Osobno stavim ono što nađem među začinima, a najviše mi odgovara malo bosiljka, malo origana, malo češnjaka u prahu, chilli, vegeta i ružmarina. Piletinu popržite na običnoj tavici i odložite sa strane. U većoj posudi skuhajte špinat i to na način da na laganu zapršku stavite mlijeko i špinat i miješajte. Unutra najčešće ubacim ponovno sve što nađem, a u tom mi trenutku odgovara pa sam tako ovoga puta nakon par minuta u špinat ubacila i zdenka sir, žličicu senfa, žličicu marga s okusom šunke i jednaku količinu vivis namaza. Sve zajedno promiješajte, začinite i dodajte piletinu. Prokuhajte još koju minutu. Kore za štrudlu punite smjesom od piletine i špinata. Većinom motam na uobičajen način, a slažem dvije kore odjednom kako mi se ne bi raspale. Nakon što sve složite, premažite vrhnjem i stavite u pećnicu.
Ovoga puta, ostale su mi još dvije kore pa sam odlučila i njih iskoristiti. U jednoj posudi naribala sam jednu tikvicu, ubacila jogurt i začine, sve zajedno promješala i zarolala u kore. Ovo je bio totalni eksperiment i moram priznati da se svima svidjelo tako da sljedeći put ovoj kombinaciji možda dodijelim i koju koru više.
Dobar tek!
Oznake: recepti, špinat, pita, štrudla, kore za savijače, piletina, tikvica, vrhnje, ručak
komentiraj (0) * ispiši * #