nedjelja, 03.04.2011.

ČETVRT SATA VELIKE TIŠINE - PRENOSIMO IZ VEČERNJEG LISTA

02.04.2011. u 23:47h miso je napisao/la:
ČETVRT SATA VELIKE TIŠINE
Mislio sam, mislio i smislio.
S obzirom na situaciju u Hrvatskoj uvjeren sam da puno više ljudi, od onih koji su se skupljali na svim dosadašnjim prosvjedima, želi prosvjedovati protiv ove Vlade Jadranke Kosor. Svojim izlascima i šetnjama gradovima to su i potvrđivali.
Dugotrajno, i još uvijek neplodno, protestiranje oslabilo je volju građana za takve prosvjede.
No, nije ih odvratilo od prosvjeda. Naravno, za dosadašnji oblik prosvjeda treba vremena, snage i izdržljivosti mjesecima. Narod se iscrpljuje. To ne može ostati tako još tjednima.
Zato predlažem; odaberimo dan za prosvjed Velikom tišinom.
Tih odabranih dana prosvjeda nećemo kao građani u vremenu od 12:00 h do 12:15 h slušati radio, gledati televiziju, komentirati ni pisati postove, kupovati novine, ugasit ćemo sve strojeve, zaustavit ćemo sve uobičajene aktivnosti u tih petnaest minuta - nećemo voziti aute, nećemo ulaziti u tramvaje, ni druga prometna sredstva, zaustavit ćemo svaki drugi uobičajeni život u tih petnaest minuta i tako pokazati Vladi da je prevršila svaku mjeru dobrog ukusa da dalje vodi ovaj narod. To možemo provoditi svake srijede do odlaska ove Vlade. Istovremeno efikasnošću takve akcije građani će pokazati i svim budućim Vladama da trebaju voditi računa o narodu, a ne samo o sebi, jer će im građani u suprotnom činiti to isto i davati do znanja javnosti da rade pogrešno u odnosu na ono za što su ih građani birali.
Prvi PROSVJED VELIKE TIŠINE može se organizirati već u slijedeću srijedu (06.04.2011) od 12:00 do 12:15 h. Dovoljno je vremena da se svi o tome obavijeste i da se mogu uključiti.
Ovakav oblik prosvjeda neće iscrpljivati narod, niti nanositi štete, a može poslati snažnu poruku Vladi.
Ako se slažete podržite ovakav prijedlog i potaknite ostale da ga prihvate i provode.

- 11:11 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.