ponedjeljak, 17.12.2007.

PRVI KORACI NA NAŠEM PUTU

Opet je bilo malo zastoja u funkcioniranju Blog.hr. Nadam se da će to nadalje biti otklonjeno.

Svaki put počinje prvim korakom, pa i ovaj naš. Ideja e-Sabora dobiva sve veću podršku. To veseli, ali i obvezuje. Prve skeptične reakcije potiskuje sve više prihvaćanja zagovornika te ideje. Skepsa se pomalo gubi i obrisi ideje e-Sabora postaju jači, ne bih rekao i jasniji, jer uskoro treba odgovoriti na već postavljena pitanja oko načina rada e-Sabora. No, bez obzira na to e-Sabor, ipak, već radi. Komentari postoje, ideje se iznose. Glasovanje i zaključke još nismo donosili. Doći će i to na red. Pokazuje se da naš sabor radi i kad nema Sabora. E-Sabor se može uspostaviti brže, jednostavnije, a pokazat će se možda i kvalitetnije od klasičnog Sabora.

E-Sabor je jedan od izlaza iz beznađa koje ostaje nakon velikih izbora, nakon dogovora, pregovora, priklanjanja, udaljavanja, jagme za vlast i fotelje. Ne bi trebao, i siguran sam da to nije odgovor razočaranih, već je to nada i svjetionik za nove i svjetlije putove kojima zemlja treba krenuti, putove kojima ju drugi do sada nisu vodili. Naime, nije moguće da cijeli jedan narod ne može izreći na drugačiji način svoje mišljenje o udaljenim političkim sferama i veličinama, koje se uspostave izborima, udalje od glasača, otuđe od njih, ugrabe neka čudna prava, prigrabe naše novce, usmjere naše putove, opustoše naše duše, ističu i veličaju dobro vođenje zemlje i kad se narod nađe u glibu, zanemare sva upozorenja o neprincipijelnostima svojih koalicija, ograde se kordonima da im glasovi s ulice ne dopru do prozora i ušiju koje osim lijepih tonova nisu navikle na disonancije života, oni nastavljaju svoj povijesni hod našim bespućima... .

E-Sabor je odgovor na nove mogućnosti koje pruža suvremena tehnologija, pa i na učešće u političkom životu zemlje, čiji narodi se mogu, žele i hoće uključiti u poboljšanje uvjeta u kojima žive, koji su odlučili napraviti novi iskorak u davanju prijedloga, argumentiranja svojih ideja i dobivanja podrške ili odbacivanja tih ideja.

Hvala svima koji su se već uključili, dali svoje prijedloge i izrazili želju za daljnju suradnju.

- 19:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.