Lucinda Riley: Sestra iz sjene

ponedjeljak , 30.09.2019.




Lucinda Riley: Sestra iz sjene

Izdavač: Egmont

3.dio iz serijala Sedam sestara



Priča o trećoj sestri Steropi (Star) koja je uvijek sa svojom sestrom CeCe i nerazdvojne su od djetinjstva. Da li je nakon smrti Pa Salta došlo vrijeme da Star načini prve korake koji bi je malo odmakli od CeCe , zauzme se za sebe te istraži svoju prošlost?

Omotnica koju je Star dobila sa tragovima, kao i njene sestre, još uvijek stoji neotvorena, a Star ni sama ne zna želi li je otvoriti i otkriti svoju prošlost. Znatiželja je ipak prevladala i tragovi je odvode u jednu starinsku knjižaru u Londonu gdje počinje njeno putovanje u edvardijansku Englesku 100 godina u prošlost.
Istražujući svoju prošlost i diveći se hrabrosti svoje pretkinje Flore MacNichol, Star počinje preispitivati samu sebe. No, to putovanje u prošlost ne mijenja samo Star nego i sve oko nje koji su povezani za nju i prošlost.

U ovoj knjizi nećemo otputovati daleko, ostajemo u Engleskoj. Priča iz prošlosti dočarati će nam edvardijansko društvo i život u to doba. Također upoznajemo i Beatrix Potter, englesku spisateljicu koja je živjela u to doba. I ovoga puta autorica je vješto prikazala prošlost koja se na samom kraju romana isprepliće sa sadašnjosti. Zanimljiva priča koja drži pažnju od prve do zadnje stranice. 560. stranica čistog užitka i skrivene tajnovitosti koja se vrti oko same Star i Pa Salta. Autorica me i ovom pričom zaokupila kao i sa prethodne dvije i odvela na predivno putovanje Engleskom. Imate moju veliku preporuku za ovu knjigu.

Osvrt napisala: Natalija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.