Najveća ljubavna priča svih vremena Lucy Robinson

četvrtak , 21.07.2016.





Najveća ljubavna priča svih vremena Lucy Robinson

Izdavač: Znanje

Fran je producentica koja dobiva zadatak da sa snimateljem Daveom ode na ratište na Kosovo i tamo napravi ratnu ratnu reportažu. Na Kosovu upoznaje novinara Michaela, a između njih odmah nastaje kemija. Nakon nekoliko mjeseci Michael se vraća i smjesti se u Franin stan. U vezi im je bilo odlično sve do Franinong 30.-tog rođendana. U nadi da će je Michael zaprositi ostaje neugodno iznenađena Michaelovim postupkom. naime umjesto prosidbe on je s njom prekinuo i ne želi imati nikakav kontakt sa njom slijedeća 3 mjeseca, nakon toga će razgovarati i vidjeti kako dalje. Fran pada u depresiju i provodi dane plačući na kauču, utapa tugu u alkoholu i pod stalnim je terorom svojeg zločestog mačka. Kad je prijateljima već bilo dosta tog njenog depresijskog stanja provale u njen stan i natjeraju je da se sabere i počne normalno živjeti. čak joj predlažu da počne izlaziti sa drugim muškarcima i naprave joj profil na stranici za upoznavanje. Govore joj o pravilu 8 spojeva gdje bi 8 spoj trebao biti sa Michaelom. Nakon duljeg nećkanja ipak pristaje.

Fran saznaje da Michael ima novu djevojku i počinje je uhoditi koristeći svoj posao kako bi joj se približila. Čekajući da prođu 3 mjeseca kako bi mogla razgovarati sa Michaelom prolazi kroz 8 spojeva ,ali je 7. spoj otkazala. Između ostalog stalno dolazi u svakakve situacije od dobrih do loših, ima brdo raznih nesuglasica, bori se sa majkom koja ima problem sa alkoholom (majka je i u tajnoj vezi .sa političarem) što joj stvara dodatne probleme. Uglavnom Fran ima podršku svih svojih prijatelja, a pogotovo Davea koji je zove Šeprtljava. A zašto šeprtljava ,pa zato što je Fran pomalo smotana i baš prava šeprtlja. Nakon 3 mjeseca Fran sva presretna odlazi u Pariz na 8. spoj sa Michaelom.

Kako će razgovor na kraju završiti i što se dalje dogodilo morate otkriti sami.

još jedan chick-lite roman koji mi se jako svidio. Obiluje humorom tj. smiješnim situacijama u koje Fran upada. Na neki dijelovima trebati će vam maramice. Priča koja dokazuje da su dobri prijatelji zlata vrijedni i da bez njih nikako ne bi mogli. Uz to dokazuje da su ljudi u ljubavi ponekad doista slijepi i ne vide dalje od svojega nosa. Ali zato su prijatelji tu da ti ukažu na neke dobre i loše stvari kako kod tebe tako i kod tvojeg izabranika /ce , pokažu ti na neki način pravi put, i u jednom trenutku zbog njih otvoriš oči i uvidiš da si cijelo vrijeme gledao kroz ružičaste naočale, a ono najbitnije nisi vidio.

Nevjesta je , nažalost, rekla ne Kerstin Gier

srijeda , 20.07.2016.




Nevjesta je ,nažalost ,rekal ne Kerstin Gier

Izavač: Mozaik knjiga ( biblioteka cappuccino)

Elisabeth je ludo zaljubljena i planira malo vjenčanje sa svojim zaručnikom Alexom. Alex je arhitekt i odlazi na neko vrijeme u drugi grad kako bi bio u blizini gradilišta. Dok je Alex odsutan Elisabeth se mora nositi sa pripremama za vjenčanje , brinuti o gradnji kuće, Alexovim roditeljima i ostalim stvarima. Ali ništa od toga joj ne bi uspjelo da kraj sebe nije imala najbolju prijateljicu Hannu ( koja i sama ima problema) , sestričnu Susannu ( koja joj je davala savijete o štednji) i susjedu Kassandru ( ona je „vidovnjakinja“ koja je Elisabeth predvidjela dosta toga). Bilo bi to na kraju savršeno vjenčanje ( a možda i je ) da se nije uplela jedna plavuša. Naime, kada je Elisabeth otišla u posjetu Alexu svjedočila je nemilom događaju i neugodno se iznenadila. Alex je bio zaokupljen kako gradilištem , tako i plavokosom praktikanticom. Da stvar bude gora čula je i njihov razgovor i tako otkrila Alexovo drugo lice. Plačući je otišla najprije kod svoje sestrične, a potom se vratila kući sa mislima da otkaže vjenčanje. Iako se dogodio niz nesretnih okolnosti ona i dalje priprema svoje vjenčanje kao da se ništa nije dogodilo. Ali zato će na vjenčanju biti iznenađenja.

Zanimljiv chick-lit roman. Lagana priča za „mozak na pašu“. Idealna za ove ljetne dane. Znate kako se svaka mladenka na neki svoj način bori sa stresom oko vjenčanja ,a kad se dogodi situacija kao sa Elisabeth vjerujem da bi većina sve obustavila. Na zanimljiv način je prikazano kako se unatoč problemima Elisabeth nije raspala u komadiće nego je ostala potpuno pribrana i kul. A svoju osvetu je servirala hladne glave.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.