Vrt na mjesečini Corina Bomann

četvrtak , 18.05.2017.





Vrt na mjesečini Corina Bomann
Izdavač: Znanje

Lilly je vlasnica male antikvarnice u Berlinu. Jednog dana na poklon dobiva violinu sa predivnom rezbarijom ruže na pozadini. Tajanstveni muškarac koji joj je donio violinu bro je otišao iz dućana, a Lilly nije znala zašto je baš njoj ta violina donesena uz riječi da pripada njoj. Kasnije toga dana zove svoju najbolju prijateljicu u London kako bi joj ispričala o violini.

Ellen je nagovara da dođe u London kako bi otkrili iz kojeg doba violina potječe. Na letu za London Lilli upoznaje Gabriela , ravnatelja londonske glazbene škole. Uz pomoć Ellen i Gabriela doznaje tko je bila prva vlasnica violine. Tragom istraživanja pronalaze i notni zapis “Vrt na mjesečini” . Daljnja istraživanja i tragovi Lilly odvode do Cremone i daleke Sumatre gdje otkriva stogodišnju tajnu. Otkriće ove tajne promijeniti će i Lillyn život….



U knjizi pratimo dvije priče, Lillynu u sadašnjosti i slavne violinistice u prošlosti. Zanimljiva priča, puna dramatičnih obrata i otkrića, obiteljskih tajni i ljubavi. Priče iz sadašnjost i prošlost se jako lijepo nadovezuju, a kraj knjige će vas šokirati u punom smislu te riječi. Gledala sam malo ocijene za ovu knjigu i na Goodreadsu je dosta loše ocijenjena. Meni se svidjela i svakako je vrijedi pročitati.

Opatija bajna

Divno provedena tri dana u Opatiji, napunjene baterije, dani iskorišteni za fotografiranje. A ovo je samo mali dio onoga što sam zabilježila. Pa uživajte u šetnji Opatijom kao što sam i ja.

Najpoznatiji simbol grada Opatije je Djevojka s galebom , fotkana je ujutro i u sumrak.



Hrvatska ulica slavnih nalazi se na opatijskoj Slatini, a mramornim zvijezdama se ističe zahvala osobama koje su pridonijele u promociji Hrvatske sa svojim znanstvenim, sportskim, umjetničkim i ostalim radom.




Fontana Slatina nalazi se u sklopu lijepog malog parka u samom središtu grada, s druge strane ceste u blizini plaže na Slatini.



Kip Miroslava Krleže



Opatijski barkajol



Kameni oblici ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer



Park Angiolina



glazbeni paviljon i kip violinista Jana Kubelika


Fontana Helija i Selene nalazi se preko puta ceste kod hotela Imperial



Hotel Kvarner bio je prvi hotel u Opatiji i na Jadranu, a otvoren je 1884. Kristalnoj dvorani i na predivnoj terasi održavaju se brojna događanja tijekom cijele godine.



More i biljke uz šetnicu



Rijeka u daljini i Krčki most






Gdje je nestao domaći suhi sir?

Gdje je nestao domaći suhi sir?

Jučer sam bila na tržnici Dolac u potrazi za pravim domaćim suhim sirom. Na našoj tržnici takvog sira nema,mislim ima ostalih suhih i svježih sireva ali ne i ovoga. Potraga za sirom je bila vrlo neuspješna , ni na Dolcu takvog sira nema. Možda sam došla prekasno ili je čak i bio prodan ako je netko imao. U svakom slučaju moje pitanje glasi: Ima li itko na seoskom gospodarstvu da proizvodi još takav sir? Netko će mi reći pa kupi taj sir u trgovini, pa mogla bi , ali ja bi pravi domaći sa seoskog gospodarstva. A da vam bude jasnije kakav sir tražim pogledajte sliku. Pod ovim imenom se prodaje u trgovini , a ja bi takav domaći.





Taj sir vam se radi od domaćeg svježeg kravljeg sira, sir mora biti tvrđi tj. dobro ocijeđen.


Nakon što je dobro ocijeđen, natrlja se izvana sa soli i stavlja u hlad na sušenje. Suši se u košari da ne mogu leteća stvorenja do njega. osim soli može se staviti i paprike, u sami sir neki od okusa po želji , ali najbolji je kada bude u dimu 1. dan. Kada se takav sir reže ima mrvičastu strukturu, kao i Prgice. Eto ako ništa drugo morati ću ili kupiti u trgovini ili još bolje kupiti domaći sir i posušiti ga na svoje veliko zadovoljstvo….

Floraart 2017

petak , 12.05.2017.

I ove godine sam bila na neizostavnoj vrtnoj izložbi Floraart. Izložba obično uvijek bude krajem svibnja , ali ove godine su malo uranili, pa tko je ovih dana u Zagrebu neka ode prošetati po Bundeku i uživati u cvjetnoj izložbi koja vam traje još ovaj vikend. Uživajte u fotogaleriji kao što sam i ja na izložbi. Ovih dana idu i postovi o Opatiji i Trsatu, samo da uhvatim malo vremena i fotografije pripremim za post.

U braku do jutra Lisa Kleypas



U braku do jutra Lisa Kleypas

Izdavač: Mozaik knjiga

4. knjiga iz serijala o obitelji Hathaway

Lea i Cat smo već upoznali u prethodnim knjigama iz ovog serijala, a ovo je priča o njima.

Cat je dvije godine provela u obitelji Hathaway kao pratilja sestara. Iako Cat smatra ovu ovu obitelj vrlo neobičnom, kod njih joj je jako lijepo i smatra ih na neki način svojom obitelji. Uskoro se pojavljuju problemi za Cat i ona se boji da njezina davna prošlost ne bude razotkrivena. Također se boji da je nakon otkrivanja njene prošlosti i povezanosti sa Harryjem obitelj ne izbaci. Sa Leom se stalno prepire i doslovce su kao pas i mačka. Nakon što jedna prepirka između njih dvoje završi iznenadnim poljupcem, Cat se šokira svojom vlastitom reakcijom na taj poljubac. Leo se mora oženiti kako ne bi izgubio kuću i imanje Ramsay, te u roku godine dana mora dobiti nasljednika. Nakon poljupca Leo predlaže Cat da stupe u vezu, a Cat će učiniti sve kako bi to izbjegla. Međutim kako je fizička privlačnost između njih dvoje uvelike vidljiva, to joj baš neće poći za rukom. A i sam Leo se zarekao da više nikada neće voljeti. Njihova priča je vrlo komplicirana i opasnost i prepreka su na svakom koraku.

Još jedan odličan roman o ovoj zanimljivoj i neobičnoj obitelji uz koju ćete se svakako zabaviti. Puno drame, ljubavi, strasti i prije svega obiteljske povezani koja je na kraju cijele priče važna. Smijeha vam neće nedostajati jer uz Lea i Cat i njihovih prepirki tu je i malo čudo od tvora koji izmami osmijeh na lice sa svojim nepodopštinama.
Knjiga je tako dobro napisana da dok čitate pojavljuju vam se slike i imate osjećaj kao da ste i vi dio same priče.
Moju preporuku svakako imate.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.